IZVORNA PORUKA: Jelena86
Molim vas za info. Prvi put se susrećem sa ovim stvarima, tako da sam zbunjitis teži .
Trebam kupiti AS, dijete 2 godine, 12 kg, sitnije građe. Naravno da igra ulogu i cijena, ali mi je bitnija sigurnost i udobnost. Iščitavala sam forum, i nekako bi mi možda najbolje bilo kupiti ova od 9-36 kg. U toj grupi sam našla ova CAM TRAVEL EVOLUTION 1-2-3. Druga su mi opcija one CYBEX PALAS, ISTO 1-2-3.
Može li vaše misšljenje o njima.
I ako može prijedlog za AS do 18 ili 25 kg (ne znam kako idu te grupe tačno).
Unaprijed hvala na odgovoru
Iskreno, ne znam ništa o ove dvije AS, s tim da su i CAM i Cybex dobre marke, premda prednost dajem Cybex-u.
Ako kupiš ovu kombinovanu od 9 do 36, to je to - više ne moraš uzimati AS. Ako uzmeš ovu od 9 do 18 kg (grupa I), onda ćeš morati djetetu, kad bude prerastao tu, uzeti sljedeću grupu od 15 do 36 kg.
E, ne znam kakva je situacija sa ove dvije AS, to provjeri kad ih budeš kupovala - nagib naslona, tj.
recline position. Ovo je, po meni, vrlo bitno, posebno kad su u pitanju duža putovanja (van-gradska vožnja). Kod ovih kombinovanih AS, zbog same konstrukcije sjedalice, češće se dešava da je ovaj nagib vrl mal, tj. da AS se ne može fino "zavaliti", za razliku od grupe I, koja ima veoma velik nagib, pa djetetu je puno ugodnije u sjedalici.
I vrlo su ti bitni i kaišići, tj. dužina istih. U svakom slučaju, koju god od ove dvije uzmeš, vjerujem da nećeš pogriješiti. Ali kao što rekoh, mislim da je Cybex bolja, barem po onim testovima sa
www.adac.de.