cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Važnost Autosjedalica

clock-img

07.06.2011, 12:20

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

imam jos jedno pitanje-negdje sam citala da pojasi na AS trebaju ici u ravnini bebinih ramena a ne da izlazi ispod razine,jer tad znaci da je prerasla? Jel to istina,posto mojoj bebi pojasevi izlaze bas ispod ramena

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

07.06.2011, 16:46

clock-img

Adana

pencil-img

2777

IZVORNA PORUKA: helena_7

kako  ste vi uspijevale svoju bebu ugurati kad postavite AS, ispod onih pojaseva preko njenih nogu sto idu-meni bas pritisnu AS i jedva joj nogice stavim (uguram) i sve imam osjecaj da je stezu preko nogu!? 

Hehej, jeli tebi ona 'mala' AS sto se postavlja u pravcu suprotnom od pravca voznje? Ako jeste, ja sam Asju uvijek prvo stavljala u sjedalicu pa u auto, i onda zavezem sjedalicu.

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

07.06.2011, 16:49

clock-img

Adana

pencil-img

2777

IZVORNA PORUKA: helena_7

imam jos jedno pitanje-negdje sam citala da pojasi na AS trebaju ici u ravnini bebinih ramena a ne da izlazi ispod razine,jer tad znaci da je prerasla? Jel to istina,posto mojoj bebi pojasevi izlaze bas ispod ramena

Mislim da mogu ici malo ispod ramena... U svakom slucaju ne bi je trebala stavljati u onu AS gdje dijete sjedi okrenuto u pravcu kretanja sve dok se ne bude mogla sama dici iz sjedeceg u stojeci polozaj... Mislim i da trebas gledati na tezinu djeteta da nije ispod one koja je preporucena, najniza, za tu sjedalicu.
Ako me sjecanje ne vara Asja je u tu 'veliku' sjedalcu presla kada je imala malo vise od godinu dana, iako je vec neko vrijeme ustajala sama u stojeci polozaj...

clock-img

09.06.2011, 11:02

clock-img

motorcycles

pencil-img

84

Moja malena ima oko 7kg i duga je dosta,pa mislim da za koji mjesec nece moci stati u ovu autostolicu do 13kguser posted image .Koliko sam primjetila ove od 9-36kg imaju samo jedan polozaj i okrecu se u smjeru voznje?Znaci nju ne bi moglakoristiti vjerovarno prije godine?user posted image Isplati li se kupovati od 0-18kg,dokad ona moze trajati otprlike?Svidjela mi se jedna u Turbo Limacu od cini mi se 86KMuser posted image

< Poruku je uredio motorcycles -- 9.6.2011 11:03:43 >

Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)

clock-img

09.06.2011, 11:05

clock-img

tekja

pencil-img

1957

IZVORNA PORUKA: motorcycles

Moja malena ima oko 7kg i duga je dosta,pa mislim da za koji mjesec nece moci stati u ovu autostolicu do 13kguser posted image .Koliko sam primjetila ove od 9-36kg imaju samo jedan polozaj i okrecu se u smjeru voznje?Znaci nju ne bi moglakoristiti vjerovarno prije godine?user posted image Isplati li se kupovati od 0-18kg,dokad ona moze trajati otprlike?Svidjela mi se jedna u Turbo Limacu od cini mi se 86KMuser posted image

...mislim da nema apsolutne nikakve potrebe za drugom as, prije nego dijete dostigne 13 kg... pa ona ima tek tri mjesecauser posted image ...a as se prerastaju po tezini, a ne po duzini....

< Poruku je uredio tekja -- 9.6.2011 11:07:45 >

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

clock-img

09.06.2011, 11:24

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

tekja i po duzini se prerastaju-ako je manji razumak od 2 cm -glava .rub sjedalice

clock-img

09.06.2011, 12:23

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Beba iz 0-13kg izraste po dužini kad joj vrh uha izviri iznad bočne zaštite na sjedalici. Ako nogice vire iz sjedalice i savijaju se kad se sjedalica montira u auto to nije razlog da se ide na veću sjedalicu. http://www.djeca.org/sve-o-djeci/teme/autosjedalice1/299-grupa-0-i-0-autosjedalice-za-novorodjencad

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

09.06.2011, 12:49

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Dijete ne bi trebalo preci u AS okrenutu prema smijeru voznje, u kojoj se sjedi, prije nego se mogu sami podici u stojeci polozaj. I sto Lejla rece zna se koliko djetetova glava moze preci rub sjedalice, a i none se saviju i njima to ni ne smeta. :)
I i te vece sjdalice imaju bar po 2 polozaja. Nema lezeci, ali ima neki malo ''''zavaljeni'''' da dijete moze spavati. :) Mada definitivno nije podoban za malu bebu.

Mozda da sacekas jos koji mjesec da vidis kako ce malena napredovati, pa da se onda odlucis za tu vecu sjedalicu 0-18kg.
Mashallah, napredna je, ali ne mora znaciti da ce imati 13kg sa godinu dana. :) Pogotovo kada pocne da puze i hoda, bice i aktivnija i trosice energiju. :)

< Poruku je uredio Adana -- 9.6.2011 12:51:22 >

clock-img

10.06.2011, 09:00

clock-img

motorcycles

pencil-img

84

Hvala na odgovorima.
Ma iskreno glavni razlog je sto je povoljna i bas mi se svidjelauser posted image .
A recite mi kad se moze skinuti onaj umetak sto kao cuva glavicu?

Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)

clock-img

10.06.2011, 09:02

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ja sam ga izvadila sa 3 mjeseca

clock-img

10.06.2011, 09:05

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

kad budem, aBd, iznosila bebu iz porodilišta (imam autosjedalicu jaje), trebam li staviti neku dekicu ili peškirić djetetu ispod guze, da bude u ravnom,  ležećem položaju?
Meni lično to nema logiku, jer je beba savijenih leđa sve vrijeme u mom stomaku, ali me neke mame tako savjetuju. Eh obzirom da te iste mame AS koriste samo radi policije a dijete uglavnom drže u krilu za vrijeme vožnje, ja bih da mi neko mjerodavniji da savjet.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.06.2011, 09:41

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

AS jaje je konstruisana za bebu od prvog dana života pa na dalje. Ako proizvođač nije predvidio da se podmeće nešto onda to ne treba raditi. Beba je u pravilno postavljenoj AS pod uglom od 45 stepeni, što je optimalan položaj u slučaju ne daj Bože nečega zbog čega je dijete i vezano u sjedalici. Isprobaj montažu sjedalice u auto, pratite uputstva, ako nešto nije jasno javi mi se pa ću te uputiti na naše savjetnike. Ne brini, bebi će biti sasvim dobro, a neće ni vožna trajati satima :)

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

10.06.2011, 09:42

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Hvala na odgovorima.
Ma iskreno glavni razlog je sto je povoljna i bas mi se svidjelauser posted image .
A recite mi kad se moze skinuti onaj umetak sto kao cuva glavicu?

Ništa te ne sprječava da je kupiš. I onda koristiš kad dođe vrijeme user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

10.06.2011, 09:47

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

AS jaje je konstruisana za bebu od prvog dana života pa na dalje. Ako proizvođač nije predvidio da se podmeće nešto onda to ne treba raditi. Beba je u pravilno postavljenoj AS pod uglom od 45 stepeni, što je optimalan položaj u slučaju ne daj Bože nečega zbog čega je dijete i vezano u sjedalici. Isprobaj montažu sjedalice u auto, pratite uputstva, ako nešto nije jasno javi mi se pa ću te uputiti na naše savjetnike. Ne brini, bebi će biti sasvim dobro, a neće ni vožna trajati satima :)

Sve sam iščitala tamo na djeca.org user posted image Kažem ti ja sam prava štreberska trudnica. Ali sam opet čula da znaju i u porodilištu zakerati, stara škola, pa mozda sta i gurnem ispod guze dok ne izađemo iz zgrade, samo da me puste na miru, a u autu kako treba - obrnuto od smjera vožnje, zavezano po uputstvu, ugao 45 stepeni.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.06.2011, 10:19

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: palachinken

Sve sam iščitala tamo na djeca.org user posted image Kažem ti ja sam prava štreberska trudnica. Ali sam opet čula da znaju i u porodilištu zakerati, stara škola, pa mozda sta i gurnem ispod guze dok ne izađemo iz zgrade, samo da me puste na miru, a u autu kako treba - obrnuto od smjera vožnje, zavezano po uputstvu, ugao 45 stepeni.

user posted image Sad jedan OT savjet: kad krene porod prepusti se toku stvari, nemoj da te stvari koje si memorisala ograničavaju i koče prirodni slijed, već ih pusti da izađu samo kad ti trebaju. user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

10.06.2011, 10:23

clock-img

tekja

pencil-img

1957

ziva istina...moja prijateljica se porodila na istom mjestu isti mjesec kao i i ja, samo par dana prije...njoj bez ikakvih problema pomogli da stavi bebu u as i tako je iznese iz bolnice ...a, meni nisu dali, nego ga muz u rukama nosio do auta, a u autu smo ga smjestili u asuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

clock-img

10.06.2011, 12:35

clock-img

Adana

pencil-img

2777

kad budem, aBd, iznosila bebu iz porodilišta (imam autosjedalicu jaje), trebam li staviti neku dekicu ili peškirić djetetu ispod guze, da bude u ravnom,  ležećem položaju?
Meni lično to nema logiku, jer je beba savijenih leđa sve vrijeme u mom stomaku, ali me neke mame tako savjetuju. Eh obzirom da te iste mame AS koriste samo radi policije a dijete uglavnom drže u krilu za vrijeme vožnje, ja bih da mi neko mjerodavniji da savjet.

Ja nisam stavljala nista, samo je stavila u AS, zavezala i tako iznijela iz bolnice. I onda u auto, vezanje pojasom sjedalice i kuci. Mislim da je oblik sjedalice OK... I sto kazes beba je i bila u tom nekom savijenom polozaju. :)

I nama se sestra sablaznjavala kako cemo maksuma u sjedalicu, povrijedice kicmu, pa gdje joj je jastucak ili korpa za iznosenje... bla bla bla... user posted image  Ali mi smo po svom. user posted image

< Poruku je uredio Adana -- 10.6.2011 12:37:14 >

clock-img

10.06.2011, 12:48

clock-img

mala86

pencil-img

2755

uh ovi su mi najgori user posted image

samo ti bebacu stavi u autosjedalicu,em je blizu,em nek se odmah navikava na nju user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

11.06.2011, 01:04

clock-img

milenium

pencil-img

6133

Beba iz 0-13kg izraste po dužini kad joj vrh uha izviri iznad bočne zaštite na sjedalici. Ako nogice vire iz sjedalice i savijaju se kad se sjedalica montira u auto to nije razlog da se ide na veću sjedalicu. http://www.djeca.org/sve-o-djeci/teme/autosjedalice1/299-grupa-0-i-0-autosjedalice-za-novorodjencad

nemoj ovu od 0-18 sigurno.pokajat ćeš se kao i ja-pogotvo jer sam od nula do 13 već imala tako da ispada da je ova od 0-18 već pola prošla(tj do 13 smo već došli,i šta nam ostaje onih 5)a u tu do 18 smo mogli samo do kad nam je bilo 15,pa je nismo puno ni koristiliuser posted image

clock-img

11.06.2011, 15:07

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: milenium

nemoj ovu od 0-18 sigurno.pokajat ćeš se kao i ja-pogotvo jer sam od nula do 13 već imala tako da ispada da je ova od 0-18 već pola prošla(tj do 13 smo već došli,i šta nam ostaje onih 5)a u tu do 18 smo mogli samo do kad nam je bilo 15,pa je nismo puno ni koristiliuser posted image

Potpisujem, imali smo isto iskustvo, nismo dotjerali do 18, a nismo više mogli stati u sjedalicu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

11.06.2011, 16:02

clock-img

calahoe

pencil-img

207

Pitanje jednouser posted image
Je li ova autosjedalica odgovarajuca za dijete koje ima 11 mjeseci
http://www.dotea.ba/nania/auto_imaxspplus.html
Bebac ima 11 kg,visok je 79 cm,ne kupuje mi se ona 0+ grupe od 0-18 kg,a ne bih ni da mu kupim nesto za sta jos uvijek nije .
Napomena,koristice je povremeno,ova nam je za dajdzino autouser posted image

clock-img

11.06.2011, 16:22

clock-img

mala86

pencil-img

2755

IZVORNA PORUKA: calahoe

Bebac ima 11 kg,visok je 79 cm,ne kupuje mi se ona 0+ grupe od 0-18 kg,a ne bih ni da mu kupim nesto za sta jos uvijek nije .

ja mislim da moze zasto ne user posted image

malac vec duze sjedi,kilaza odgovara.....

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

11.06.2011, 22:55

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: calahoe

Ako se beba diže samostalno ili uz pomoć namještaja na svoje nogice može ići u smjeru vožnje kako se ova sjedalica montira i onda nema prepreke da je koristite. Samo postavite pojaseve na pravu visinu i dobro montirajte u auto.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

clock-img

11.06.2011, 23:12

clock-img

dzeni_nl

pencil-img

1326

evo i mene po savjet user posted image

ostalo nam je do godisnjeg jos 7 dana i vec danima se mislimo da li da kupimo vecu AS? malena ima 9 mj. 9.250 ne znam koliko je duga nisu je mjerili. puze i dize se sama na nogice uz pomoc namjestaja. nije jos presla AS 0-13 i nekako mi se cini da ova ima bolji polozaj za spavanje nego 0-18 i to me najvise buni. a mozda je nepostavljamo u dobar polozaj kad bas kao da lezi u njoj? sta vi mislite o ovome?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

clock-img

11.06.2011, 23:17

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Dzeni ona ti može sad npr. prerasti po dužini (pogledaj moj post malo više gore). Ali ako nije gurajte što duže u ovoj 0-13kg. One su definitivno najsigurnije za bebe.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Zadnji članci

article-img