IZVORNA PORUKA: mama75
Eh moze li mi neka od mama "generacije" napisati sta, kada i koliko jedu njihova djeca? Ja sve mislim da moja jede malo, pa da uporedim.
evo ovako moja mlađa
7.00 250 ml čistoga domaćeg mlijeka
11.00 doručak...ona pojede ili 2 jajeta sa pavlakom ratopljena, ako su peksimeti recimo 3 pojede sa sirom i kajmakom, kuhano jaje jedno jede, ako je kiflica po 3-4 komada pojede...
13.00 obavezno supa pun tanjir i eventualno neka kiflica ili puding ili sutlija ili monte ili voćni jogurt
16.00 ručak...moja jede fino za ručak...uvijek pojede i glavno jelo i prilog..iskreno tanjir joj bude pun kao i starijoj...jedu istu količinu...evo primjer pojela je 5 čćevapa sa lukom u pola somuna i čašu jogurta a opet je nakon toga večerala pice komad. Uvijek uz ručak pojed ekrišku hljeba sa korom komplet
eh nakon ručak obavezno pojede nešto tipa muffina, kolača ili nešto slatko
oko 19.00 jede krišku pavlake, ili puter s amnedom, ili puter s amarmeladom ili namazana vajkrem ili nešto tome slično ili 2 palačinka slano namazana i 1 slatki ako nije slatko jela nakon ručka
i kupanje i spavanje
često uz večeru popije melijko s anesqikom ili čokoladno mlijeko ili kozije vindija ili jogurt
svaki dna obavezno pojede 1 jabuka i 1 banana
to je obavezno a usput što sama jede bude i više
narandža i manadrine moramo kriti do nje...
ona pije sok jabuka il sa lukom ili skuham čaj hipp šumsko voće pa to pije, a vode pije sigurno pola litra svaki dna nju najviše i pije
eto