IZVORNA PORUKA: mikimaus
I mi spadamo u ovu kategoriju:), samo što gljive ni ovdje niko ne spominje...ili ipak ne iščitah dobro sve postove! Dajete li gljive vašoj djeci i kako ih pripremate? Negdje sam pročitala da su opasne za malu djecu pa me interesuju vaša iskustva. Pozdrav
Ja ih ne dajem i ne planiram još uvijek. Ne mislim da će nešto posebno propustiti ako ih ne bude jeo, a i ja sam čitala da ih treba izbjegavati čak do 12g. Malo mi je i to previše, ali ne treba ni žuriti.
Hajde sad da malo aktiviramo ovu temu....
Danima niko ne piše...
Amrino i Nedi nas napustile po starosnoj granici, ali ostanite sa nama obavezno, nemate gdje dalje
Suzana, Bebano, Romali, Haidy, Višnja, Bebacha....malo se aktivirajte
Mi papamo uobičajeno...
Doručak je uvijek neka varijanta palente, cicvare, griza u kombinaciji sa pavlakom, nekim sirnim namazom uz obavezni jogurt i mlijeko. Jutros je bila cicvara na redu...
Užina je voće, nekada sam pojede igrajući se, a nekada mu pomiješam sa nekim voćem koje baš ne voli(npr.ananas, kivi) i dodam meda...Danas je poručkao bananu i kivi sa medom...
Ručak uglavnom raznorazne čorbice koje i mi jedemo, i od ostalih jela u obzir dolazi samo dinstano meso sa nekim prilogom, musaka, ponekad pita...Danas je ručao čorbicu od karfiola, mrkvice i prosa sa piletinom pravljenu samo za njega, pošto smo mi slavili Božić i na toj trpezi nije bilo ništa prikladno za njega
Večera je uvijek nekako problem, izmišljamo i smišljamo...U zadnje vrijeme često pojede samo krišku hljeba sa nekim sirnim namazom, ili džemom...ponekad mljevenu plazmu, ili palačinke sa džemom, i uglavnom to vrtimo u krug stalno...
Moj problem sada je što ga ne smijem dizati u hranilicu pa mi jede u svojoj maloj plastičnoj stolici iz koje mi non stop bježi. Tako da se jelo pretvori u borbu da sjedne i jede, a ne da se ganjamo po kući...Tako obrok zna ponekad trajati i sat vremena! Izgleda da mu je dosadno sjediti i gubiti vrijeme na jelo, kad ga čeka milion interesantnijih stvari!
Ponekad pokaže želju da sam jede kašikom, i to samo par zalogaja i brzo odustane. Naravno da nije baš spretan u tome! Kako vaši bebači, jedu li sami ili bar pokušavaju?