Da li mogu i u kojem obliku Edi & Mak, i njihov drugar Luka, kojima je 1 godina i 6 dana jesti: krastavce, paradajz, paprike, patlidžan. Ima li još nešto da sam zaboravila a da ima na pijaci? Drage mamice, dajte nam recepte, savjete kako je najbolje da im pripremimo ovo povrće?
Evo ja da kazem svoje iskustvo krastavce jos nisam davala, paradajz kuhan jede od sedmog mjeseca, paprike sam skoro dala u satarasu, ali je povracala. probala sam i patlidzan, ali isto nije dobro proslo, pa cu jos pricekati.
Eh da, nismo zaboravili i na voće - najeli su se i banana, i jabuka i kruški, pomalo narandže i limuna, i HiPP breskvi, šljiva, marelica...
Sezona je trešanja, vidim da vaša dječica jede trešnje.
Šta je sa jagodama, svi znamo da su jak alergen (prekjuče sam im u voćni obrok ubacila 3 jagode, rizikovala, i dobro je prošlo...)?
Jagode sam joj prvo davala u kompotu, a sad joj dajem svjeze, nekad ih jede onako same, a nekad izmiksam sa bananom i mlijekom.
Stigle su marelice, sad će i breskve - da li da sačekamo malo jer je još rano (vjerovatno su prskane i još to nije ono pravo voće)?
Lubenica, dinja?
Posebno nas zanima bobičasto/šumsko voće - maline, kupine, borovnice, šumske jagode?
Od ovog voca sam joj cijelu zimu pravila kompote ili sam joj davala HIPP sokice.
Bebano će me nadopuniti ako sam nešto zaboravila, a svima vam se puno zahvaljujemo na odgovorima!
Veliki pozdrav!!!
[/quote]