cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...

clock-img

03.07.2010, 09:41

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Gvendi, meni su to rekli za mast user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

03.07.2010, 16:48

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ma ja mislim da oni dovoljno tog šećera a i masnoće jedu u keksu, pudingu i drugim kerefekama da nema potrebe za dodatnim.

ajdin neće nikakvo voće da jede, ne znam šta da radim, prije je barem babanu jeo sad neće ni to, on bi živio od jami kiflica i plazme, samo da mu dozvolimuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

03.07.2010, 17:35

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Škorpija, je li jede bar povrće? A ako ne želi svježe da jede, možda da mu pravite sokiće? I je li mu daješ voće da jede sam?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

03.07.2010, 18:02

clock-img

Anoniman

jesi li mu probala dati u komadu? moj A. nece da jede nista ispasirano (sem hippa) al zato uzme fino komad jabuke pa posnjafa...tako i bananu...jagode citave zgura...

clock-img

03.07.2010, 18:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ma samo operi i na hranilicu poredaj umjesto bilo čega drugog...sve pojedu...kod mene farah jede dvije jabuke, jednu bananu, jagode i lubenicu sve isti dan u ogromnim količinama...i sve samauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.07.2010, 20:21

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

jede povrće, ali u supici ili ispasirano, sok neće nikakav , pije samo vodu, voće neće ni pasirano, ni sa plazmom,  ni u komadu, nema šanse, pravi face kao da će povratiti, probala sma mu umoćiti prvi komadić u šećer, ma neće usta da otvori ni da lizne. prije je volio barem bananu, e sad neće ni touser posted image  user posted image user posted image   

clock-img

03.07.2010, 20:35

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

A ja nam zeznutog momka...moram ja Minju pripremiti dobro da zna s kim ima posla user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

03.07.2010, 21:34

clock-img

martajay

pencil-img

400

ovo za secer i mast su tipicne "babske price".
secer razgradjuje kalcijum, a o masti necu ni da pisem.

skorpijo, a je l jede vocne kasice (hipp, ili neke druge)?

7.4.2009.

clock-img

04.07.2010, 19:22

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: martajay

ovo za secer i mast su tipicne "babske price".
secer razgradjuje kalcijum, a o masti necu ni da pisem.

skorpijo, a je l jede vocne kasice (hipp, ili neke druge)?

prije je jeo, ali sad pošto ima voća u izobilju nisam ih ni kupovala odavno, fakat ne znamuser posted image , možda bi jeo njihove kašice, ali on je već veliki i glupo mi da jede kašice kad može voće grickati svojim zubićima, ma njemus egadi voće u ruci da drži a kamo li da ga u usta staviuser posted image

clock-img

05.07.2010, 09:49

clock-img

martajay

pencil-img

400

ni moj bas ne voli voce nesto posebno (ne voli nista nesto posebno), pa mu ja u neku hippovu kasicu ubacim zitarice (proso/zob/bulgur) i neku svezu vocku... kombinacija user posted image

7.4.2009.

clock-img

05.07.2010, 12:53

clock-img

mojbebac

pencil-img

885

moja sve hoce da jede sama.... sve joj poredam na hranilicu i ona to sama jede... imamo problema sa supicom i corbicama, jer ne da da je hranim, a hoce sama tako da joj na silu ubacim dvije tri kasike, voce i povrce jede super, mlijeka pola litra popije, i sada pravim razne domace sokove koje razblazujem sa vodom, tako da i njih dosta pije .....ne jede kolicinski bas nesto puno, ali jede cesto, pa se nadam da joj je dovoljno, obicno kazu kad beba pocne sama jesti da ona zna koliko joj je dovoljno, pa ako je vjerovati tome ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

clock-img

07.07.2010, 11:52

clock-img

megi

pencil-img

935

mamice da vas pitam kad ste dali djeci smokve
kad se daju uopste
ja ih pravo volim pa bih dala i curici, a nesto ne znam da bebe ne smiju user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

clock-img

07.07.2010, 11:56

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Daj joj da proba, ako joj se svide daj. Vidjet ćeš reakciju (smokve otvaraju, koliko se sječam), samo nemojte previše za prvi put.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

07.07.2010, 14:56

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Mi smo probali tunjevinu i ne svidja nam se...sama je jela i smiješna mi je bila jer ne prestaje da uzima s tacnice male komadiće, ali svejedno ih pljuje van user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

07.07.2010, 15:01

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Tuna ti je osjetljivo područje. Trudnicama se ne preporučuje zbog taloženja otrova iz mora u njenom mesu. Pogotovo ako se radi o konzerviranoj. I ovi sa Jadrana preporučuju samo svoju svježu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

07.07.2010, 15:05

clock-img

shejla

pencil-img

1136

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mi smo probali tunjevinu i ne svidja nam se...sama je jela i smiješna mi je bila jer ne prestaje da uzima s tacnice male komadiće, ali svejedno ih pljuje van user posted image

i Lamija isto ovako hehehe. Stavi usta, a onda skroz zine i isplazi jezik i sve poispada iz usta.

Inace u zadnje vrijeme smo probali maline, visnje - to joj se svidja, a lubenica, breskva, kajsija joj se ne svidja. Kajsiju uzme sama cijelu pa ko fol nesto glodje, pa kad sta zagrize ispljune :)

Od slanih obroka sad vec jede sve sto i mi... Nisam odavno bila na ovoj temi, pa ne znam sta sam pisala...uglavnom jede rucak kao i mi, osim sto joj ponekad napravim corbicu samo za nju. (Danas, npr. rucala je spagete milaneze, jucer musaku...) Tokom dana jede voce, kekse, hljeb, ribice, smoki, monte.... za dorucak puru, ABC sir i hljeb, jaje (sve se dere dok ja pecem: "jaja...jaja..."), bananu, griz, voce sa mladim sirom... zapravo mi je vazda tegoba smisliti dorucak user posted image

< Poruku je uredio shejla -- 7.7.2010 15:16:52 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

clock-img

07.07.2010, 15:19

clock-img

shejla

pencil-img

1136

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Tuna ti je osjetljivo područje. Trudnicama se ne preporučuje zbog taloženja otrova iz mora u njenom mesu. Pogotovo ako se radi o konzerviranoj. I ovi sa Jadrana preporučuju samo svoju svježu.

pa nekako meni onda logicnije da je ispravna ova konzervirana, nju sigurno pregledaju i imaju nekakve kriterije i standarde za uvoz/izvoz... Ovu svjezu upecaju i bace na rostilj - nit ko gleda ni pregledauser posted image

mada, znam za to, ali eto po malo...ne jedemo je sad bas svaki dan kilama...user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

clock-img

07.07.2010, 15:24

clock-img

megi

pencil-img

935

probacemo malo smokvica onda red je user posted image
mi nismo tunu probali, ali i adna jede skoro sve kao i mi
danas mahune na supi od telece koljenice, jela cokolino, jabuke sa prosom, pila caja, soka, bar mi tako kaze mama

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

clock-img

07.07.2010, 15:43

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Lejla, znam to za tunu...u trudnoći je nisam jela...i nije baš da svaki dan jedemo konzervirane stvari...ipak, ne mogu baš sve izbjegavati, a sad sve više hoće sama da jede i to prstima tako da više ne znam šta da joj dajem za doručak i večeru...

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

08.07.2010, 17:57

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Moj još uvijek nije pokazao želju da ako mu ja dam neko voće ili komadić kruha da jede sam. On se igra s time, uopće ne stavlja u usta, ni ti jede. A sve ostalo stavlja u usta. Malo čudno...
Ono što treba neće, a ono što ne treba, stavlja....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

08.07.2010, 18:35

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ivanak

Moj još uvijek nije pokazao želju da ako mu ja dam neko voće ili komadić kruha da jede sam. On se igra s time, uopće ne stavlja u usta, ni ti jede. A sve ostalo stavlja u usta. Malo čudno...
Ono što treba neće, a ono što ne treba, stavlja....

vjerovatno je glupo pitanje...da li ti uzmes isto komad pa pojedes pred njim? ili probaj da on tebe hrani pa ce i sebe

clock-img

08.07.2010, 18:45

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

više mljackam, mmmm ispred njega. Ne jedem.... ali ću pokušati to pa javim rezultate

clock-img

09.07.2010, 09:24

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Mi naravno opet imamo muku sa slanom hranicom....
ABd pojest ćemo danas:
8h -  200 ml mlijeka sa malo kraš expresa,
oko 9.30h  -  200-250 ml čokolina
spavanje
svakako od 14 malo mrkvice i patate ćemo danas sa malo masla
ako ne bude to htio onda ću mu dati malo griza i voća
između obroka, prije spavanja ču mu pokušati dati dječiji keksić da pokuša grickati
oko 18h - standardno voće
trebalo bi biti spavanje
oko 21 do 22h keksolino za laku noć oko 250 ml

Nakon svakog kašastom obroka popijemo minimalno 50 do 70 ml čaja od komorača, sve zavisi što se jede. Max je oko 120 ml.

clock-img

09.07.2010, 09:29

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Ivana, ja bih na tvom mjestu izbacila čokolina, medolina i ostala lina.
Time samo unosi mlijeko i šećer.
Nije onda ni čudo što odbija ostalu hranu.
Ako sam dobro upratila malenom je godina dana?!
on bi trebao imati: doručak, ručak i večeru. Plus dvije užine i mlijeko koje pije pred spavanje.

Ja bih recimo, primjer navodim, umjesto čokolina, za dorukač napravila puru - palentu, ili kiflu sa pavlakom, ili jaje....

Zašto će mu čokolino za doručak ako je prije toga popio mlijeko sa krašom?!

clock-img

09.07.2010, 10:23

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

potpisujem hanabanu trebao bi imati prave obroke

Mi oko 7:30 pijemo mlijeko
oko 10 h dorucak:mladi sir sa pavlakom i caj
mlijeko i spavanjac
rucak:supica od koljenice sa tikvicom,mrkvom i brokulom
uzina :maline i jagode