Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Doručak:1 jaje sa pavlakom,mladim i suhim sirom Užina:Čokolino Ručak:Kuhano povrće(krompir,brokule,karfiol) Monte Voćni jogurt Kruške,banane,jabuke-svega pomalo A večeru kod nane(ne znamo šta će biti)
15.04.2009, 14:03
mišur
1329
Doručak: par kašika palente sa jogurtom, pa pošto nije htio mm mu je dao malo kifle a ABC sirom ručak: pileća supica užina: dukatino šumsko voće večera:kakao Nestle
Još uvijek slabo jede...Vjerovatno je sad to faza kad mu hrana više nije tako interesantna, a samo jelo mu je gubljenje vremena...
16.04.2009, 21:15
ElmaB
4568
Nas danasnji meni je bio:
dorucak: kuhane virsle, solja mlijeka uzina: jabuka i kruska sa plazma keksom rucak: pilav sa fasiranim mesom vecera: abc namaz i jogurt
Izgleda kad bebane napune godinu dana, nije više tako interesantno pisati o njihovoj ishrani.. Na temi do godinu dana sam svaki dan pisala, a sad slabo... Već sam pisala da ovaj moj vragić jedno vrijeme nije nikako htio jesti,pogotovo slano... Uvijek bi za ručak bila borba...Neće ni jedan zalogaj, on plače, a ja gurnem poneku kašiku u usta i to je to... Za vikend sam mu ispasirala ručak štapnim mikserom, kontam da i to probam još, jer sam sve probala, i on je sve pojeo Ne znam jeli mu to opet neka faza, jer je fino jeo nepasiranu hranu...Kako bilo, više neće... Pasiraću mu opet par dana, pa ga onda opet polako vraćati na staro...
Juče je jeo: doručak: hljeb sa mlijekom ručak:špinat i teletina užina.Hipp jogurt sa voćem večera: riža/kukuruz sa pola banane Između je pojeo pola banane, popio cijeđeni sokić od jabuke i kruške, monte, i malo hljeba(to najviše voli)
25.04.2009, 23:34
ElmaB
4568
Dorucak: domaci hljeb sa kajmakom i solja mlijeka rucak: patlidzan i teleca supica uzina: puding od vanilije sa komadicima kivija vecera: frutolino
Doručak-palenta sa pavlakom i jogurtom Ručak-čorbica od karfiola, mrkve i prosa sa piletnom Užina-Hipp jogurt sa voćem Večera-plazma sa bananom Između je popio sokić od jabuke, kruške i narandže i pojeo pola kruške... I malo grisinija kad smo išli u šetnju...
03.05.2009, 21:53
ElmaB
4568
Dorucak: kuhano jaje i kriska hljeba sa puterom Rucak: dinstano fasirano meso sa lukom i pradajzom i pire krompir Uzina: Sutlija sa cokoladom Vecera: Nestle pahuljice sa kakaom
Hvala, super ti je ideja! Luka voli onu iz Mercatora, ali moraću mu i ja napraviti!
09.05.2009, 08:48
ElmaB
4568
Dorucak: kajgana sa trapist sirom Rucak: musaka sa patlidzanima i fasiranim mesom Uzina: puding od vanilije sa vocem Vecera: slani kajmak i solja mlijeka
Elma, jeli tvoji blizanci više ne piju flašicu mlijeka pred spavanje? Čini mi se da si to negdje pisala... Ja sam mislila Luki lagano ukinuti to mlijeko pred spavanje jer mi kasno večera, oko 20h, a već u 21h ide na spavanje...Onda bih mu dala malo jaču večericu i šolju mlijeka... Primjetila sam da kad popije mlijeko, prevrće se i namješta nekih 10-15 min i u stomačiću mu se mućka, pa sve mislim da se prejede... Za sad ću mu smanjiti količinu koju popije... Juče sam čitala u knjizi "Šta da očekujete u drugoj i trećoj godini" da mlijeko pred spavanje jako šteti zubićima, isto kao i sokić...
10.05.2009, 15:50
ElmaB
4568
Mišur, ne piju vec nekoliko mjeseci nikako Aptamil. Deni je odbacio skroz sa deset mjeseci, a Lana mjesec dana kasnije!
< Poruku je uredio malecka60 -- 10.5.2009 21:03:14 >
10.05.2009, 21:45
boogy woogy
777
IZVORNA PORUKA: ElmaB RR
Dorucak: kajgana sa trapist sirom Rucak: musaka sa patlidzanima i fasiranim mesom Uzina: puding od vanilije sa vocem Vecera: slani kajmak i solja mlijeka
Izvini Elma, nemam namjeru da te kritikujem i nemoj me molim te pogresno svatiti ali mislim da u ovom jelovniku imas previse zastupljene zasicene masnoce i kompleksne ugljikohidrate za djecu tog uzrasta. Njihova jetra i slezena nije dovoljno razvijena da podnese ovu kolicinu zasiceni masnoca. Cak triput u danu se javlja jaje kao jedan od sastojaka, u kajgani, u musaki (pretpostavljam da pravis preljev od jajeta i pavlake ) i u pudingu jer u kupovne pudinge (u prahu ili gotove) stavljaju zgusnjivac i stabilizator koji se dobiva od jajeta.
10.05.2009, 22:36
mamina cura
1288
Ja se ne smijem ni javiti Kad vidim da daju bebama kravlje mlijeko prije godine A Elmine bebice su rodjene i prijevremeno, znaci njihov organizam jos nije ni dosegao dob u kojoj su, takvoj djeci se dohrana i odlaze a ne pocinje ranije... Ali necu da se petljam, svako ima svoje aferime i misljenja
10.05.2009, 22:44
Rina26
381
Ja sam uvijek svojima sipala vodu u mlijeko tako mi rekla pedijatrica
10.05.2009, 22:45
anitaMO
1384
ja sam svojoj počela davati mlijeko sa 9 mjeseci.rekla mi dr.da mogu.i zato što smo išle u švedsku a gore nema bebimila.
10.05.2009, 22:47
Rina26
381
Ja od pola godine dajem mlijeko i nikada nije bilo nikakvih smetnji
10.05.2009, 22:55
anitaMO
1384
ni kod mene.
10.05.2009, 22:57
lejlašh
698
Doručak - riža s piletinom i povrćem, Užina - plazma keks Ručak - punjene paprike s krompirom i pavlakom, Večera - svašta je nadrobila - kruška, grožđe, malo čokolina, štapići, svega pomalo
koliko tvoja pojede količinski,mojoj 2-3 kašike dosta.ma slabo mi jede.
10.05.2009, 23:03
Rina26
381
I moja mala slabo jede uvijek je ganjam da bi pojela,a isto tako neće puno još se dočepa slatka onda pogotovo ništa,a meli šta mu got daš jede
10.05.2009, 23:08
lejlašh
698
Inače fino pojede, ali ovih par dana smo imali problema s apetitom zbog zubića, pa sam je morala ganjati da bar malo pojede Ona jede koliko joj je dovoljno, kad se najede samo okrene glavu i kaže NEĆE, i to je to, ne možeš je više natjerati da pojede ni zalogaja. Tvrdoglava je pravo A najbolje mi pojede kad je stavim na tutu i pustim Teletabice, mora se čovjek snalaziti nekako