Mi smo danas svasta ruckali, da kucnem u drvo, kuc, kuc dorucak: ustipci i jogurt kroasan i puding supa od mnogooo povrca i piletine grah sa hljebom i sokic vocna kasica sa medom i mlijekom i veceras ako bude htjela malo kuhanog krompira sa sirom i naravno kokice uz utakmicu
15.11.2009, 13:13
remzy
1380
dugo me nije bilo na ovoj temi citam vas redovno ,ali se nekako nejavim!!! moja Ambera je danas jela domacu supu, sirnicu i jogurt i burek(jela sa Fatihom) banana ,jabuka, monte sika
e sad vjerujte mi da na stolu sve sto ima ona mora da proba ,i non-stop nesto jede ako nema nista na stolu ili na dohvat joj ruke ,ona otvori frizider i nade bilo sta i nosi i govori Dajjjj... bas je poguzija ,ali se dosta krece ,pa joj se i ne primjeti toliko da jede
16.11.2009, 01:02
Ivona
931
Joooj,ludim zbog njenog jela odnosno "nejela".Iako sam veliki protivnik tih nekih sirupcica za apetit,uvela sam joj prije nekih 15-tak dana Pikovit,jer je bas jako slabo jela.Za sada ne daje rezultate.Krivicu pripisujem rastu zubica,ali oni nikako da se pojave.Bolesna nije...,e nemam pojma sta joj je.Dan-dva jede samo da prezivi,a onda treci dan mete sve pred sobom.Popit cemo Pikovit do kraja(prema uputstvu-mjesec dana) i vozdra...Uvijek sam mislila da je to glupost,ali eto iz ocaja sam ga kupila.
Danas Dorucak:pura sa sirom i LGG Bioaktiv Uzina:narendana jabuka sa cimetom (nikada...,ali bas nikada to nije htjela jesti-danas mi je otimala zdjelicu da jede ) i prutic kinder cokolade Spavanjac:200 ml mlijeka Rucak:pileca corbica sa povrcem i tarhanom Uzina:tona nara To nikad ne odbija Vecera:kolac od jabuke Spavanjac:250ml mlijeka
Subota- Dorucak- cokolino Uzina- ogrebala se za malo palacinke Rucak- teletina, riza Uzina 2- kuhana jabuka (ovo pojede slasnije) Vecera- abc sir i pavlaka 180 ml Aptamil
Nedelja- Dorucak- keksolino Uzina- preskocila, nije imala kada, da uzina, setali smo Rucak- pecena teletina sa krompirom Uzina 2- pingui Vecera- margo i soljica jogurta 210 ml Aptamil
Danas- Dorucak- frutolino Uzina- banana Rucak- piletina sa jajetom Uzina II- nesto Vecera- mislim da cemo kuhani krompir sa mladim sirom i pred spavanje flasica
Uz to sve cajko, soko!!!!!!
16.11.2009, 14:24
dana3
2128
Prvo javite ako ima kakav gas za uspavljivanje beba vo je ludnica-kako god a ddaspavao jutro doceka!!!!Jutros sam legla u 4,u 4,u 4 zato pisem OT imam opravdanje
rucak ili dorucak ko ce ga znati je jaje peceno uzina danonino(Anushka ovde nema ljesnjak-coko,trazila ali kazu da je puno djece alergicno na ljesknjak pa ne narucuju-ebo ih alergija vise)pa pojeli sa kajsijom sad spava poslije ce biti piletina sa zucini tikvom(kupila bogami,ko ce ga kuhati sad) vecera krompir i mladi sir nama pa i njemu a onda cemo opet da sjedimo do jutra ili spavanje ili cu da ga prebijem
< Poruku je uredio dana3 -- 16.11.2009 14:25:31 >
16.11.2009, 20:54
remzy
1380
danas smo papali riba corba sa povrcem:krompir,persun,karfiol,brokula,mrkva ,kasika maslaca monte banana ,kruska ,jabuka caj sa kamilicom ,med i limun i plazma za umakanje sika,voda,
16.11.2009, 21:18
Daja_sa
461
Flasica nakon budjenja... Dukatela i jogurt za dorucak Uzina - Banana Uvela sam joj pred poslijepodnevno spavanje opet flasicu mlijeka...nekih 200ml popije Rucak: piletina, mrkvica, karfiol, brokula i gerslo Uzina- Jabuka i danonino Vecera: domaci bestilj i margarin...skoro pa krisku cijelu pojela Pred spavanjac smrljavila nekih 150ml mlijeka U toku dana pijucka vodu, cjedjenu narandzu ili caj od sipurka i gricne poneki stapic ili plazmicu
16.11.2009, 21:23
mamma mumi
1074
Dorucak: soja puding cokolada Uzina: mlijeko 200 ml pred spavanje Rucak. grasak, krompir, prokul, mrkva, persun, i piletina-uz kasiku sira uzina. grisini, i domaci sok od kivija, jabuke, mandarine ,kruske i narandje popio oko 70 ml vecera. Nestle zotarice sa medom popio oko 100 ml mlijeka i spavanac
16.11.2009, 21:45
haidy
549
kod nas danas: mlijeko griz sa jajetom i jogurt banana i kroasan mlijeko supa i zeljanica voce iz kompota sa plazmom smoki HIPP mlijecna kasica mlijeko
17.11.2009, 09:05
dana3
2128
cova spava a za dorucak-posto cu da ga budim ce da jede frutolino(nasli kod arapa) za rucak imamo rizu sa povrcem i riba(oni stapici pohovani-proba) vecera- jaja sa sirom
uzina je danonino, mlijeko i formul(-smanjujem broj flasa)i voce-kako samo pljuca kivi ahahhahhahh
17.11.2009, 10:37
SelmaK
126
Ja ne pisem nas menu često iz razloga što idemo u vrtic, pa mi malo bezveze da pisem njihov (prepisujem), ali evo, s obzirom da mamin dečko nije otisao danas u vrtić, jer malo kašljuca, menu nam je sljedeci:
rano ujuto (flasica- mlijeko+čokolino 180ml)
doručak (oko 9 h, jer tako doruckuju u vrticu) Jaje sa mlijekom i sirom, sve smućkamo i dodamo hljeba i njama, njama, sto bi reko Aladin;
ručak: teleća supica sa grizom i jajetom;
Uzina: voće (najvjerovatnije mandarine, koje bas voli) + kriška domaceg džema od šljiva;
Vecera: flasica mlijeka 180 ml, definitivno, a vidjecom ako bude htjeo jos nesto prije toga;
17.11.2009, 18:41
Ivona
931
Jutarnja flasica (200ml) koju inace ne praktikujemo,ali probudila se u 04.15 Dorucak:makaroni sa sirom Uzina:kolac od jabuke,malo kifle i plazma keksic Spavanjac:mlijeko 200 ml Rucak:punjene tikvice Uzina:opet tona nara Vecera:sutlija Spavanjac:250 ml mlijeka
Danas ne jedemo...,nemamo vremena,moramo se spremati za tekmu
Dorucak:150ml mlijeka sa kasikom meda,Kriska s pavlakom i copnula malo hrenovke od mene (kako to da se i njima svidja junk food?) Uzina:Kinder delice i mandarina Spavanjac:mrljavila nekih 150ml mlijeka Rucak:piletina i krompir Uzina:mix voca Vecera:Cokolino Spavanjac:250 mli mlijeka
Mi imamo još jedno jelo koje ne volimo- pileća jetrica , ali dobro, ponešto se može i ne voljeti. Jučer je bila kod nane cijeli dan i znam da je jela ujutro frutolino i uvečer kompot od jabuka i šljiva sa mljevenim keksom. Između mislim da su bila dva obroka juhe i pokušaj jabuke (toliko sam upratila). Danas je medolino, teleća juha u koju izblendam dobar komad mesa i udrobim kruha, ali kaže nana da to meso, ako je imalo veći komadić, skuplja u ustima i kad naraste količina, ispljune. Valjda joj je žilavo. Za večeru ćemo jaje na oko i malo maslaca, a uz to možda jogurt. Moram se pohvaliti- malo bolje pije aptamil, ali dodam kašičicu meda u njega. Uspjeli smo i sinoć i jutros zgurati po 180 ml . A još neki dan nije htjela jesti ni saft od mljevene puretine sa pireom .
18.11.2009, 16:30
haidy
549
zene, da vas pitam, je li vas djeca piju samo mlijeko ili dodajete jos nesto u flasicu? moja pije samo tri puta dnevno, ali moja prijateljica svom sinu u mlijeko natrpa svega, znaci tri puta u toku dana ona njemu stavi u flasicu: mlijeko, plazmu, cokolino, umiksanu bananu, pekmez i cveklu . meni je to bas previse i trpanje dijeteta. sta vi mislite?
18.11.2009, 16:37
emma.L
2731
haidy, Ema je do nedavno pila 3xdnevno Aptamil, ali kako smo počeli doručkovati mliječne kašice, kupujemo punomasno mlijeko i onda smo ukinuli taj popodnevni obrok-flašicu. I uvijek sam govorila da je flašica za mlijeko a kašika za sve ostalo tipa čokolino i sl. I sada smo pri tome, ali moram joj dodati malo meda ako želim da popije ovih dana, jer je te dvije flašice svela na 120ml, a to mi je baš malo. I prije je uvijek pila u krevetiću, a bome sada ispred tv-a, k'o velika- maše nogama, gleda tv i pije . Elem, ja sam protiv tih dodavanja nečega u mlijeko i širenja onih rupica gore (mislim da to treba jesti na kašičicu), a s druge strane, ako zapne opet, tko zna šta ću sve umiksati samo da popije mlijeko.
18.11.2009, 17:29
remzy
1380
kod nas danas vocni jogurt supa sa povrcem(ona je obavezna) riza i meso kruska ,mandarine i jabuka monte caj sika
18.11.2009, 17:48
teta berta
1361
Mi isto pijemo mlijeko bez icega bebimi 3 nekad dva a nekad i tri puta dnevno... Kao sto neko rece otkad smo uveli mijecno obrok tipa cokolino, jogurti i sl preskocimo popodnevnu flasicu... Danas smo papali: cbebimil cokolino juha pituljica vecera mix banana, jabuka i med... onda opet bebimil
19.11.2009, 00:56
Ivona
931
IZVORNA PORUKA: haidy
zene, da vas pitam, je li vas djeca piju samo mlijeko ili dodajete jos nesto u flasicu? moja pije samo tri puta dnevno, ali moja prijateljica svom sinu u mlijeko natrpa svega, znaci tri puta u toku dana ona njemu stavi u flasicu: mlijeko, plazmu, cokolino, umiksanu bananu, pekmez i cveklu . meni je to bas previse i trpanje dijeteta. sta vi mislite?
Ma,glupost teska!Flasica je za mlijeko...Sve ostalo moze pojesti i bez flasice. Cveklu stavi u mlijeko?
svasta cvekla u mlijeko ... nikad cula za tu kombinaciju....
nisam pristalica stavljanja raznih stvari u mlijeko... jedino nekad ako pomaze malo kakaa Kras ekspres ili sokolina ako djeca nece bjelo da piju a znam d aih ima dosta koja bas nece sisto. al i to je samo mrvica da2poboji" Ostalo apsolutno ne....A i ako nesto hoces stavljat u mlijeko ne vidim razlog da onda pije na flasicu ... sto ne moze na kasikicu fino.
Sad nas meni:
dorucak tjestenina s pavlakom uzina mandarina flasica 150 rucak riba s pireom koji nije sav pojela malo zezi sa ruckom ovih dana poslije spavanja jos malo rucka ;) i malo kompota od jabuke malo smokija vecera nestle s kakom flasica 200
19.11.2009, 09:06
Daja_sa
461
Flasica mlijeka Dorucak: Jaje sa edamerom i jogurtom Uzina: Kompot Flasica mlijeka pred spavanje Rucak: Fasirano meso sa domacim pilavom - - poslije malkice zasladila sa 2 kockice kinder cokolade Uzina: Dukatino sumsko voce Vecera: Griz sa kakaom Flasica mlijeka pred spavanjac Voda, kompot u toku dana i poneki stapic se nadje u rukici za grickanje
19.11.2009, 20:48
SelmaK
126
Nas danasnji menu:
flasica 180 ml- mlijeko+cokolino
dorucak: u mlijeko zadrobili hljeba i narednadli dimljenog sira na to (ovo je neka izmisljotina, koja mu se svidja)
uzina: kinder delice
rucak: zelena pasta+ fasirana teletina u sosu od paradajiza (ovo bas voli)+ casa jogurta
uzina2: malo nara
pred spavanje: flasica cistog mlijeka 160 ml,
19.11.2009, 21:29
dana3
2128
dorucak: KAsa -kukuruz i riza flasa sa mlijekom 300 ml rucak: grasak na piletini danonino vecera: grasak kiselo mlijeko papaja bice jos kriska namazana margarinom flasa sa formulom danas nesto nije flasu trazio uopste
20.11.2009, 08:41
Daja_sa
461
Flasica mlijeka Dorucak: Jaje sa tikvicom i mileramom uz jogurt Uzina: Banana i danonino Flasica mlijeka pred poslijepodnevni spavanjac Rucak: Kupus sa mrkvicom, krompirom i junetinom Uzina: Kruska Vecera: Nesquik zitarice Flasica mlijeka pred spavanjac
U toku dana opet voda i cjedjena mandarina i narandza...i naravno stapici ali nadje se poneki smoki za grickanje
20.11.2009, 11:45
Ivona
931
Hej zenice,treba li se Fantazija(mahunarke i zitarice) potopiti ranije ili mozda prokuhati sa sodom kao grah?S kojim mesom je kombinujete i stavljate li krompir?