Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mi smo za dorucak pojeli keksolino Rucak supa sa tikvicom i blitvom i kasikom griza Aptamil pred spavanje Predvece je pojeo HIPP nocnu kasicu
19.03.2009, 22:10
teta berta
1361
Doručak:Nestle riža/kukuruz + kašica kajsija, kruška. Ručak: pilći file, brokula, malo peršuna, mrkva i proso8 prvi put pravila proso, umalo mi nije izgorio, voda mi nekako prebrzo ukuhala). Dešava li se to vama iako sam kuhala svega 10 min??? Onda sam taj proso dodala u ostalo povrće i sve izmiksala štapnim mikserom. Bilo je ukusno...
Između toga mlijeko 5 bočica do sada, a uskoro ide još jedna! I 100 ml.čaja hipp. Vode jedva par kašikica!
19.03.2009, 22:38
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: Suzana
Draga Maida,
A zasto mu moras uvesti flasicu pred spavanje? Da mu nije faza zubica pa se zbog toga cesto budi, jer ne vjerujem da je zbog gladi - ima kvalitetne cvrste obroke u toku dana + doji i pije tecnost, sigurno nije gladan? Meni je sasvim normalno da nece flasicu kada je od rodjenja na siki... i dabogda da je prihvati...
Slazem se sa Suzanom. Kada do sada nije koristio flasicu sto ce mu sada? Ukoliko mislis da je glad u pitanju- zasto mu ne das obrok cvrste hrane tik pred spavanje? ...ili casu mlijeka...Zasto bas flasica?
20.03.2009, 08:28
ElmaB
4568
Maida, pokusaj mu zaista dati Aptamil 2. Finog je okusa i vecina djece ga dobro prihvata, i nadam se da ce i Davud!
Nas danasnji meni:
dorucak: kifla sa pavlakom rucak: musaka sa krompirom i karfiolom prelivena pavlakom i jajima uzina: bana i jabuka sa plazma keksom vecera: milupina kasica sa pahuljicama i jabukom
Jučerašnji meni: doručak:hljeb sa pavlakom i jogurtom ručak: špinat sa jajem i piletinom( prvi put probao bjelance i hB nije bilo reakcija) užina:jabuka i banana večera:Nestle kakao
Za danas je planirano: doručak:griz sa kašikom ABC sira ručak:brokula i riža sa teletinom užina: još nisam skontala večera: plazma keks
20.03.2009, 09:15
Crvena
1859
Dorucak: kruska sa petit keksom Rucak: mrkvica+ celer+persun korijen+ proso +komadic teletine Vecera: domaci hljeb sa mladim sirom
20.03.2009, 11:16
haidy
549
dorucak: poparica rucak: griz pomjesan sa kasicom od povrca i teletine vecera: karamelino uzina: jogurt sa kruskom
20.03.2009, 12:01
new mama
2578
dorucak rizine pahuljice sa jabukom i bananom rucak tikvica,mrkvica,prokulica i probacu proso imam pitanje ako neko moze da mi odgovori sa koliko ste bebi poceli davati jogurt,mojoj bebi je sest mjeseci,a poceli smo sa dohranom od pet....hvala,pozzz......
20.03.2009, 12:40
ElmaB
4568
Ja sam sa nekih 7-8 mjeseci pocela davati i jogurt i sev ostale mlijecne proizvode.
moje djete je ludo za jogurtom... sinoc smaza cjelu casicu s malo udrobljene sredine hljeba... izjelica mamina... ona radije pojede jogurt nego one slatke kasice... jede i njih al jogurt je njoj postao glavni
inace juce smo slani obrok imali :piletina , karfiol, brokula, maslinovo, supica...sve pomjesano u kasicu... vocna kasica jabuka, bana, kruska + proso Bulgura..al je zabusavala i pojela samo pola... iako je proso bas bio raskuhan njoj je to smetalo u ustima... za malo da dobije puc puc po guzi (salim se ) ... za veceru posla da joj dam GoodNight hippp al nije bila raspolozena za njega... pa uzeh casu jogurta i udrobih hljeb... smazala sve...
i dalje 150 ml AD u 9 ...120 ml u 14... 150 ml u 21:15 i 150 izmedju 4 i 5 (ujutro)
20.03.2009, 15:43
remzy
1380
dorucak-karmelino
rucak -krompir sa pavlakom
vecera -plazma natopljena u mlijeko
i sika kad god je ponudim ,a to je cesto
< Poruku je uredio remzy -- 20.3.2009 15:44:14 >
20.03.2009, 15:43
lejlaze
845
Daris je danas pojeo kasicu marelica, riza i banana. cak je i otvarao usta kada sam priblizavala kasikicu bas mi je drago.
20.03.2009, 19:18
Golubica
431
Drage mame kako vi vasim bebama pravite griz?
20.03.2009, 19:21
ElmaB
4568
Ja samo kao slatki obrok, a znam da ga prave i kao slani, i kao nokle u supi. Kao, slatki obrok, napravim na mlijeku u koje dodam jdnu-dvije kasikice secera, a po nekada stavim komadice cokolade, i to tek odnedavno, jer mojim blizancima ce za 15 dana ako Bog da, godina!
Elma , kako pravim žumance u mlijeku, čini mi se da si ti spomenula nekada da si to davala djeci?
20.03.2009, 20:44
ElmaB
4568
Ako ces samo zumance, onda ovako: stavis u tavicu mlijeko da prokljuca, dodas samo zumance, malo posolis i mozes dodati mrvu maslinovog ulja, pa mijesas dok se ne zgusne. Moji jedu hljeb uz jaje i piju obicno ili kiselo mlijeko!
Odustala sam od flasice. probacu taktiku da odgodim spavanje za 9 sati, umjesto za 8, pa vidjecu, a danas nista nije jeo, osim dojenja. Imao je jednom proliv i povratio Sad je ok. Hvala svima na odgovorima. Ma znam i ja da nije glad, jer hvala Bogu imam mlijeka a i iskustva sto se toga tice. Jos imam upale u grudima od mlijeka, ali eto, probacu jos neke cake osim flasice.
20.03.2009, 20:59
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: Maida28
Odustala sam od flasice. probacu taktiku da odgodim spavanje za 9 sati, umjesto za 8, pa vidjecu, a danas nista nije jeo, osim dojenja. Imao je jednom proliv i povratio Sad je ok. Hvala svima na odgovorima. Ma znam i ja da nije glad, jer hvala Bogu imam mlijeka a i iskustva sto se toga tice. Jos imam upale u grudima od mlijeka, ali eto, probacu jos neke cake osim flasice.
Ma ne sikiraj se zeno. Mozda su zubici ili mala prehladica (i od zubica djeca mogu imati proljev i povratiti). A zasto da mu pomjeras spavanje? Ako mislis zbog toga sto se cesto budi...sumnjam da ce pomoci. To je vjerovatno od zubica...imali smo iste faze...i jos ih uvijek imamo .
20.03.2009, 21:07
žana o8
707
Hvala Elma
20.03.2009, 21:22
Anoniman
Pa sta cu Amrino, moram nesto pokusat, a ovo mi nekako ok. Da vidim, pa kad bi kolko god sastavio, meni bi bilo ok, jer ovo je stvarno previse budjenja, ali eto dobro je. Prolazno je!
21.03.2009, 08:12
ElmaB
4568
Dorucak: Milupine pahuljice sa bananom Rucak: dinstana junetina sa lukom, mrkvom, persunom i krompiricima Uzina: voni jogurt sa borovnicama (danas cemo prvi put probati bobicasto voce) Vecera: pavlaka sa hljebom i solja mlijeka
Maida probaj da mu napraviš mliječnu kašicu pred spavanje i daji mu na kašiku, ja sam imala isti problem kao i ti, često buđenje, a pošto nije htio flašicu, ja mu počela pred spavanje praviti mliječne kašice, svejedno koje, i stvarno je počeo bolje spavati.
Doručak:čokolino ručak:rižine pahuljice, brokula, karfiol, a za večeru ćemo vidjeti.