Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Dorucak: kruska sa prosom Rucak: cuspajz sa mlijekom i zumancetom Uzina:domaca kukuruza sa pavlakom Vecera:vocni jogurt
11.03.2009, 08:16
ElmaB
4568
Vecina Hippovih kasica i onih koje su pakovane u kutiji i prave sa vodom ili ad mlijekom, namijenjene od 4. mjeseca, su bez glutena. Ja imam jednu Hipp-ovu probiotic sa vocem, ali od 8. mjeseca i ona je sa glutenom. Uglavnom, mogu se naci ukusne i raznovrsne koje ne sadrzavaju gluten!
Luka je juče doručkovao zobene pahuljice, ručao brokoli, proso i tikvicu sa teletinom, a za večeru Nestle kakao. Jutros je jeo palentu sa pavlakom, ručaće mahune i krompir sa piletinom, između sokić od kruške, i još neku voćkicu, a za večeru ćemo još vidjeti..
11.03.2009, 11:30
ElmaB
4568
Dorucak: frutolino Rucak: pire krompir i piletina Uzina: jabuka i kruska sa plazma keksom Vecera: griz sa komadicima cokolade
Drage moje forumasice, moj sin ima 4,5 mjeseca. Pocela sam mu davati jabuku i bananu i neku hippovu kasicu za laku noc. <sad me zanima sta mi je slijedece na redu,...kad ide povrce ili riza i sl?
11.03.2009, 11:47
ElmaB
4568
Ja sam od povrca prvo uvela mrkvu i krompir. Postepeno i to vec sa pet mjeseci!
Elma, jesi li kad pravila dječici plazmu sa mlijekom? Onako samu...Kao poseban obrok.. Ja sam probala jednom dati Luki, ali mu se nije svidjelo. A do sada sam mu ubacivala u voće po kašičicu dvije i jeo je...
11.03.2009, 14:14
ElmaB
4568
Jesam, i samu. U vrelo mlijeko ubacim cijele komade plazme da se dobro nadoje i omeksaju, i kada se ohladi, sve mi pojedu!!!
Cao svima ja sam bebi pocela sa dohanom od 5 mjeseci,za par dana ce napuniti 6 pa me interesuje da li bi joj smjela polako poceti davati neke zitarice,ili medolino,cokolino itd,sad zasad smo probali ono standardno mrkvica,krompir,tikvica,banana,jabuka...............Pozzzzzz
11.03.2009, 18:39
ElmaB
4568
Cokolino je namijenjen od 8, mjeseca, ali imas drugih proizvoda koji su namijenjeni od 6. mjeseca. Frutolino, medolino i keksolino, mogu od 6. mjeseca. Tako sam i ja radila! I, zitarice, naravno smijes!
Ja sam svojoj od 6 mjeseca davala rižolino,grisolino a čokolino od 9 ili 10 neznam tačno kako piše na kutiji,i eto hvala Bogu sve je doro prihvatila,sad jede ko prava cura,sve kao i mi...Sretno draga sa uvođenjem novijih namirnica i samo polako sve će to ona isprobati.Ovdje možeš naći korisne savjete,meni je ovaj forum puno pomogao pa se nadam da će i tebi biti od koristi....
11.03.2009, 19:04
new mama
2578
E hvala vam puno ja njoj sad dajem jedino hipp baby first milk pap,pa cemo sad lagano poceti i sa tim... samo ako neko moze jos da mi odgovori sa koliko ste bebici poceli davati treci obrok,jer ja bebi sad dajem ujutro voce,a popodne povrce...hvala,pozzzz
11.03.2009, 20:40
Anoniman
Dorucak je ovih dana bio kruska i banana, i kruska sa plazmom. Rucak brokla i riza; povrce sa teletinom. Vecera; rizolino sa vocem, banana.
Kad uvesti cetvrti obrok???????
11.03.2009, 20:41
ElmaB
4568
Ako se uzine smatraju cetvrtim/petim obrokom, moji ga vec imaju. Mlijeko piju samo navecer, tj. dva puta u toku 24 sata!
Pa to i mislim, uzina ili obrok za bebu svejedno. Vidim da tvoji vec imaju. Kad si im to uvela?
11.03.2009, 20:45
ElmaB
4568
Mislim sa nekih 9-10 mjeseci, jednostavno mi nisu htjeli flasicu po danu, a bili su gladni i tako, krenem sa obrokom, i to je to! Sada su potpuno naviknuti na takav rezim ishrane!
7 h Aptamil 120 ili 150 ml kako mu se cefne 10 h zitarice ili keksolino ili frutolino a probali smo i cokolino 13 h slani obrok supa obavezno sa nekim povrcem 16 h Aptamil 120 ml 18 h nocna kasica 21 h Aptamil i abu ba
Ali isto tako kad mi rucamo i on bi sa nama
12.03.2009, 08:50
mišur
1329
I ja sam sa nekih 10 mjeseci uvela četvrti obrok...Više je to užina.. Ujutro oko 6h pije mlijeko, oko 9h je doručak(uglavnom slani), a oko 11h mu iscijedim neki sokić.. U 13h ruča neko povrće i meso, a onda oko 16h slijedi užinica-neko voće.. U 19h večera neki Nestle ili Lino, i onda popije mlijeko pred spavanje. Znači dva puta pije mlijeko i ima četiti obroka, i taj raspored nam super funkcioniše.. Nekada mu između dam plazmicu ili neko voće da gricka...
12.03.2009, 10:58
sanja.sa
214
da se i mi javimo na ovoj temi sa pet i po mjeseci smo poceli polako da upoznajemo voce i povrce i za sada smo papali jabuku, krusku, bananu, krompir, rizu, tikvicu, mrkvu
gledam ove tabele nadohrane i sada u sestom mjesecu bih mu mogla dati breskvu, kajsiju i sljivu, a sada im nije sezona. breskvu i kajsiju mogu naci u kasicama i dati mu da proba, ali sljivu nisam vidjela. pitanje za iskusne mamice je da li ste vi svojoj djeci davale suhu sljivu, tj. smjem li mu to dati i ako jeste kako ste je spremale? hvala
12.03.2009, 11:13
Crvena
1859
IZVORNA PORUKA: sanja.sa da li ste vi svojoj djeci davale suhu sljivu, tj. smjem li mu to dati i ako jeste kako ste je spremale? hvala
Ja sam davala suhe sljive, skuhas ih u vodi nekoliko minuta, ogulis i ???? Neke mame pasiraju, a neke ne Ja sam u pocetku pasirala, dodam malo AD mlijeka njam njam. Pazi na stolicu, kada budes davala sljive. Ja sam u pocetku najcesce davala zajedno sa bananom. Javice se mame sa jos savjeta, sigurna sam. A imas i Hippovu kasicu (sljiva)
12.03.2009, 11:16
Daja_sa
461
Sanja.sa...moja bebara je mjesec dana mladja od tvoje i isto smo poceli sa upoznavanjem novih okusa...Skoro pa sve isto je probala i ja sam joj vec davala sljivu...nasla sam gotovu Hipp kasicu od sljive...Imas je kupiti u Mercatoru ili DM-u...
12.03.2009, 11:23
mišur
1329
Ja sam šljivu uvela sa nekih 6-7 mjeseci, ali je bila sezona, pa je jeo svježe šljive. Kasnije sam pravila i suve, u kombinaciji sa jabukom ili bananom. Imaš kupiti gotovu kašicu, od Hipp-a i Fruteka...pogledaj u malo bolje snabdjevenim prodavnicama...
12.03.2009, 12:30
sanja.sa
214
hvala vam na odgovorima. znaci mogu dati suhu sljivu u kominaciji sa bananom ili jabukom , super.
ja sam trenutno u svicarskoj i ovdje vjerovali ili ne nema u ponudi hipp sljiva. prvo sam mislila da nema u ovim prodavnicama gdje ja gledam, ali onda sam otisla na hipp.ch i nestlebaby.ch i stvarno nemaju u ponudi sljivu! zasto ne znam