Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam Hamzi pocela davati isto sto i nama sa jedno 13 mjeseci s tim da sam nasu hranu i kuhanje potpuno prilagodila njemu. Sve je na maslinovom (cesto i malo putera) mnogo povrca...bez soli i vegete (mozda se ponekad desi i da zatrazi nesto sto sam posolila pa mu dam ali inace ne...i uvijek koristim morsku so). Pravimo samo piletinu, teletinu i ribu bez govedine i suhomesnatih proizvoda...Ugl. gledam da je sve zdravo i kvalitetno. Cak jede i supicu pa glavno jelo. Taj prelaz nisam primjetila- jednostavno se desilo jer je postao nezainteresovan za svoju hranu i svoj pribor...hoce sve kao i mi. Ugl. mislim da ti je glavno da polagano pocne jesti sa vama...tj. sa odraslima (sveki)...za stolom, da se navikava na to. A probaj npr. vama sutra skuhati nesto sto bi i njemu mogla dati pa vidi kako ide...Mozda prvo neku supicu? (prvo sto sam ja tako napravila je supa tarhana i batacici sa povrcem i rizom u rerni). Kod mene je sreca da MM i ja volimo stvarno "zdravu" hranu...Povrce, zitarice...pa nam nije problem.
19.02.2009, 19:22
kristijan
126
a od kada se može davati pavlaka mom će 8 mj za koji dan
19.02.2009, 19:27
Visnja RR
15102
meni su Amrini savjeti uvjek savrseni ...
19.02.2009, 19:28
Amrino
2613
Pa ja mislim da sam ja tako oko 8- 9....joj vise se ni ne sjecam . Ugl. mozes mislim komotno pavlaku samo nemoj jos uvijek kravlje mlijeko. To najvise vole...hljeb s pavlakom!
19.02.2009, 19:31
Amrino
2613
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
meni su Amrini savjeti uvjek savrseni ...
19.02.2009, 19:33
kristijan
126
hvala taman je mm donio a znam da će proždrljivac zijevati
19.02.2009, 19:38
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: Emina*
Sad procitah Elmin post.... Isto kao i kod nje
E, bas sam sretna kada vidim da se neko slaze sa onim kako ja hranim svoju djecu!
Pavlaku sam i ja davno uvela i sada je redovno stavljam u skoro svaki slani obrok. Posebno u one slane obroke koje bas puno ne vole, pa im pavlaka poboljsa okus!
U vecini slucajeva mu pravim odvojeno, medutim kada nama pravim supu, varivo sa povrcem i mesom, rizu, krompir, grasak odvojim i njemu prije nego zacinim vegetom ili biberom... I uvijek tako pripremljenu hranu pojede u slast... zna djete sta valja ...
19.02.2009, 20:06
ElmaB
4568
Moji su jutros doruckovali Nestle zitarice sa kakaom, rucali su brokulu, paradajz, krompir i karfiol sa pavlakom, za uzinu su imali Nestle vocnu kasicu, a vecerali su keks sa mlijekom!
E drage moje, fino ste se raspisale i pomogle mi... Hvala vam puno na tome....Šta bih ja bez vas
Već sad razmišljam šta bih sutra mogla nama skuhati, pa da i njemu malo dam... Biće mi teško uvesti u red njegovu ishranu kad ga svekrva počne čuvati, pa sam zato htjela da ga polako naviknem na naš režim ishrane... Inače nama kuvam uglavnom "zdravo"-maslinovo ulje, puno povrća,malo začina, bez zaprške... A sveki je skroz drugi tip...Samo što masnije,što više pita,kiflica, kolača, slatkiša... Stalno me pita kad će on moći jesti njene čuvene kolače i torte
19.02.2009, 21:32
Emina*
1639
, cuveni kolaci.. hehe, bas me nasmija.. Samo da ne dodje do zabune... Bakir jede ono sto i nama skuham, ali samo kad pravim variva, supice i slicno... Mada u zadnje vrijeme to i nama pravim... U jednu ruku, prilagodjavam nasu ishranu na osnovu njegovih obroka... Ma isto kao i Elma, evo i mazalica vidim da radi isto... Kad nama, npr pravim snicle, ili nesto przeno, on to ne jede, i naravno da mu ne pravim nikakve zaprske, nego mu napravim posebno... I zaista, vise voli ovako, nego onu hranu koju sam mu prije pravila...
< Poruku je uredio Emina* -- 19.2.2009 21:36:10 >
19.02.2009, 21:45
Anoniman
Dorucaj je bila banana, rucak tikvica riza, a posle nije htjeo nista. Moram se pohvalit da danas nije bilo blendanja. Jeste da je hranjenje trajaloooooooooo, ali smo zvakali.....
19.02.2009, 22:32
bebano
759
Bravo Maida bravo za djecaka. Ma naravno pa mora djete zvakati, kada ce nauciti jesti nece cjeli zivot samo gutati. To skroz pasiranje je cista glupost i meni one HIPP kasice tako idu na zivce jer su skroz tecne, iako ih moj svrco i ne voli i skoro mu ih nikada ne dajem. Samo nek papa i zvace mali djecak. Mi smo danas jeli dorucak palenta sa jogurtom, rucak teleca supica sa komadicima mesa i mrkvicom, vecera rendana jabuka.
19.02.2009, 22:33
malecka60
329
ne mogu stici sve postove procitati, pa cu i ovdje zamoliti vas za par savjeta. Gdje kupujete te rizine pahuljice, integralne zitarice,? Ja sam trazila u dm-u i konzumu, ali nema. E sad ima hipp mlijecna kasa sa rizom, ima lino rizolino od navrsenih 6 mjeseci. Sta je proso?
Haj'te molim vas objasnte mi koje proizvode i kojih proizvodjaca da mu dajem. Totalno sam zbunjena.
19.02.2009, 22:46
Visnja RR
15102
malecka vec sam ti odgovorila na temi "pocetnica dohrane"... medjutm tvoja beba ima 4 mjeseca i ne trebas jos pretjerano da se zabrinjavas zbog dohrane... jos uvjek ce AD biti dovoljno... ali ako bas hoces pocni sa vocem kako sam ti u "pocetnici dohrane" napisala... kad imas vremena iscitaj ovu temu od pocetka bice ti od koristi kasnije...
19.02.2009, 22:46
Amrino
2613
Ukratko: Nestle: Kukuruz i riza (imas u Konzumu u Sopingu) Proso- u DM- u na polici zdrave hrane- proizvodi Alnatura a na kesi pise Hirshe (imas i pahuljice od toga- na istoj polici. Sam proso se kuha oko 10 tak min. a pahuljice se samo zaliju vrucom vodom).
19.02.2009, 22:54
Visnja RR
15102
ovo su proso pahuljice...moja Asja ih bas nesto ne gotivi , ali joj podvalim nekako... bar kasicicu
20.02.2009, 08:58
ElmaB
4568
Doruckovali su Nestle zitarice sa medom, rucak tjestenina sa mesom i paradajzom, uzina puding, a za veceru jabuka i banana sa jednom kasikom plazma keksa!
Juce smo jeli - dorucak - banana + malo kuhana kruska + malo neste pahuljica - rucak - piletina sa krompirom i mrkvom - poslijepodne pecena jabuka opet sa malo nestle zitarica
- danas : - dorucak : hipp vocni desert kupovna kasica jer smo bili umorni za bilo sta drugo:)) - rucak ce biti spinat sa kromiromi malo maslinovog a popodne opet vjerovatno ili frutolino ili nestele sa zitaricama i medom
inace pomalo prestajem da blendiram hranu - ne uvijek ali ponekad i super ide malo duze traje al nema problema. jede keksice sama zvace ko velika a nema ni jedan zub:) bas me iznenadila pozitivno
uveli smo i malo pavlake koju dodjemo ponekad povrtnim kasicama a i posto jako voli hljeb nekad jedemo hljeb sa pavlakom onako izmedju :)) to joj je najdraze
slijedece sedmice planiramo poceti zumance a onda i malo jogurta
palo mi je napamet jos da nisam davala jos prasu i mahune pa cemo i to sada poceti uskoro abd
20.02.2009, 13:07
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: bebano
Bravo Maida bravo za djecaka. Ma naravno pa mora djete zvakati, kada ce nauciti jesti nece cjeli zivot samo gutati. To skroz pasiranje je cista glupost i meni one HIPP kasice tako idu na zivce jer su skroz tecne, iako ih moj svrco i ne voli i skoro mu ih nikada ne dajem. Samo nek papa i zvace mali djecak. Mi smo danas jeli dorucak palenta sa jogurtom, rucak teleca supica sa komadicima mesa i mrkvicom, vecera rendana jabuka.
ma zet moj dragi zvace zato mu cura s 5 zubica jos nema namjeru ni da pocne zvakati...lijenguza... ako se pojavi komadic odma povrati ... a meni jew zao jer onda se prepadne i place...a i samo povracanje nije bas prijatno za mali organizam... a ja tu tvoju recenicu gore boldiranu obrnuto kazem : "nek ona jede sada sve a ima cjeli zivot pred sobom kad ce zvakati ..."
20.02.2009, 13:14
Anoniman
moja djevojka je jučer jela raskuhanu rižu i mrkvicu na sitne kockice, samo blago nagnječene kašikom za pire, i iako se u nekim trenucima prepadne kad naiđe komadić-nastavlja.
20.02.2009, 13:47
mamina princeza
1856
IZVORNA PORUKA: Shee
moja djevojka je jučer jela raskuhanu rižu i mrkvicu na sitne kockice, samo blago nagnječene kašikom za pire, i iako se u nekim trenucima prepadne kad naiđe komadić-nastavlja.
identicno ovako smo i mi pgano i druga jela tako jedemo... bar jedan posao manje , ne moram prati blender:)))
20.02.2009, 14:03
Visnja RR
15102
ja stapnim mikserom samo meso pasiram..sve ostalo viljuskom...tako od pocetka do sada...
20.02.2009, 14:18
aammina
178
moja esmica jede sve,nekad izblendamo a nekad onako malkice udrobimo supicu sa povrcem dobro iskuhanim onda je i mekano samo malo izgnjecimo viljuskom i puca ko velka.ja joj dam sad ponekad i koji smoki pa ona se sama bori....izblendano dajem samo kad mi se zuri,hocemo hodati,onda ona to brze popapa i u setnju raspalimo... jutros je vec jela izblendanu jabuku i bananu(nije mi se dalo rendati) i dvije male kasikice jogurta lgg za jacanje imuniteta.sad pajki a kad ustane ide supica teleca koljenica sa povrcem(ima svega,smrznuto) i desert dukatino cokoladni... pa cemo sa babom malo u setnju(kad dodje s posla ) veceras malo jabuke i samo sika....kupanje i spavanje to je to...aBda
20.02.2009, 14:19
MELLI
942
IZVORNA PORUKA: Amrino RR
Ukratko: Nestle: Kukuruz i riza (imas u Konzumu u Sopingu) Proso- u DM- u na polici zdrave hrane- proizvodi Alnatura a na kesi pise Hirshe (imas i pahuljice od toga- na istoj polici. Sam proso se kuha oko 10 tak min. a pahuljice se samo zaliju vrucom vodom).
Vama bi DM trebaodavati proviziju za reklamu,gdje god kliknem nešto se preporučuje iz DM-a Nego ima li se proso gdje drugo kupiti.Ja se maksuz zaputila u Konzum u Maglaj,pa u Tešanj/Jelah da nađem,kad ni tamo nema.ovdje sam sve obišla i samo me blijedo gledaju kada pitam za proso.Bude li ga ikad u Konzumu (on mi je najbliži)?