IZVORNA PORUKA: mimh
pozdrav, u fazi smo potrage za kuhinjom pa ako mi može ko dati par savjeta. kakva je razlika između akrilne kuhinjei one lakirane koja je bolja? kakve su za održavanje, meni se sviđa visoki sjaj i htjela bih bijelu boju ali mi mnogi kažu da su teške za održavanje i da ih izbjegnem, a meni s eopet one od običnog iverala ne sviđaju nekako mi ove privlače pogled
Ovako, imaš iveral visoki sjaj i iveral akril. Akril se puno puno bolje sjaji, kad uporediš uzorak jedne i druge, vidjet ćeš razliku. Akril je skuplji.
S tim da nikad ne uzimaš čistu bijelu, nego uvijek neku nijansu tamniju, kao prljavo bijela, jer izgleda prirodnije i ugodnije za oko.
Lako se održava. Bijela u sjaju je najlakša za održavanje.
Također imaš mdf koji se može lakirati ili presvući folijom. Lakiranje može biti mat, polumat ili sjaj i imaš bukvalno stotinu boja, po RAL karti. Meni je polumat najljepši. MDF je divan jer nema kantova (rubnih traka) nego je sve iz jednog komada i ćoškovi se mogu malo zaobliti, pa to baš lijepo izgleda. Lakirani mdf je najskuplja varijanta. Malo jeftiniji je akril, pa onda visoki sjaj pa mat.
S tim da se sve nevidljive ploče rade u bijelom mat iveralu za korpuse, a samo ove vidljive u nekoj od gore navedenih varijanti.