IZVORNA PORUKA: Galicia
animagical, ipak stoji da se zena smije udariti.
Ne znam sto ti smeta sto dajem svoje misljenje? Jel te strah istine ili sta?
A evo recu i ovo. Svako se zeni udaje kako zeli naravno. Nisam protiv nicega. Ali ako si vec spremna/spreman se vjencati serijatski onda i zivi takvim zivotom. Slazem se sa veselom da je danas SV postalo moda. Samo da mahala vidi da se i mi vjencajemo u dzamiji. A ko od vas zivi po serijatskim zakonomima i pravilima? Recimo jasmin da to radi. A ko jos?
Ja se ne bih imala prava vjencati "kineski" a da takav nacin zivota ne fermam ni 1%. Mislim, ne stoji to nikako, zar ne.
Citam kako mnoge pisu da se jesu vjencali serijatski, iako nisu pokrivene, iako su spavali prije braka, iako piju alkohol, iako dosta toga.
Po svemu tome mogu se i ja vjencati isto tako, ali pitanje se postavlja dal je to pravedno prema nama samima, a da ne pricam prema razlogu zasto se tako vjencavam.
Covjek u zivotu mora biti iskren prema sebi, i sve sto radimo treba raditi pravilno, inace gubi smisao.
Najvise u zivotu mrzim raditi neke stvari samo da se urade, da se kaze da je uradjeno.
Nikom ne zelim zlo, daleko sam od toga, ali sam jako osjetljiva na "polovne" radnje i da mahala cuje.
Ja odgovrno tvrdim da ja i moj suprug prakticiramo šerijetski brak
I sad da se opet udajem za istoga muža ja bih isto...
koliko griješim u ovom sunjaluku i dal ima mojih dobra djela neko će odvagati nekada...ni ja ne računam a kamoli ti da mi isto obračunaš...
Ja sam željela šerijetko vjenčanje i sad tvrdim da bilo mi je ljepše i draže do opštinskom koje sam također obavila...
U mom slučaju pred Boga stati mogu i reći da nikakvo pomodarstvo nije bilo u pitanju...imala sma istinsku želju i našla sma čovjeka koji mi je ispunio i vjenčao se šerijetki sa mnom. Od nas niko nije ni oečikavo šerijetko vjenačenje...već rekoh kako su svi učeni i kakve su nebuloze meni pričali...al kako čovjek efedija potpredsjenik IZ kanotna sarajevo zavika meni , mlada naravno da možeš ako tvoja vjeroispovjest islamska ...jeste, ja rekoh jeste efendija...
i on me vejnča a ti bi mi moj vjenačni list pokazila...neće moći ove noći...ja se udah sa tekbirima sa njima ću i mrijeti...a na onom svijetu ja podignute glave idem...preda mnom je život i još mi je vereman na volju u nekim stavrima i na tobe doći...ako sma zgriješila u čemu a nisam dovoljno dobra učinila za svoj vakat nek me vatrom gori...al ja svoj brak živim šerijetki jer to je moja volja...i ako mi ga ko bude htio rastjerati zbog mojih grijeha to nisi Ti galicija ni slučajno...Allah dž.š je najveći...on najbolje i vidi i zna