Ja sam imala jako skromnu priliku da se bavim islamom,i od svog jako skromnog znanja sam uspjela zaključiti da je ta religija očito bila inspiracija najnježnijih ljubavnih filmova koji smo možda neki od nas ranije,neki kasnije gledali. Ne moram se ja ovdje nikome pravdati,jer osjećam se tako da,kada bih nekom nemuslimanu dala 5 minuta svog osjećaja rahatluka u toku dana koji imam,bilo bi mu dovoljno da uživa cijeli dan. Ali prosto imam želju i samo želju da malo pojasnim o kakvom se savršenstvu radi kada je u pitanju očuvanje braka. Naime...islam kaže NAJBOLJI OD VAS SU ONI KOJI SU NAJBOLJI PREMA SVOJIM ŽENAMA!!! Što znači da se musliman općenito trudi dostići taj stepen najboljeg,pa gleda da ima jako dobar odnos sa svojom voljenom suprugom,a ako ipak dođe do nečega što remeti bračnu zajednicu,on neće tek tako dići ruke od nje,neće ostaviti svoju voljenu u zavrzlami,već će pokušati prvo razgovorom da ju upozori na štetu koju nanosi zajednici.
Ako razgovor ne upali,onda muž uzima metodu okretanja leđa u bračnoj postelji. Pazite...ne smije napustiti krevet,pa spavati u drugoj sobi,nego je tu u blizini,da žena osjeća njegovu toplinu i njegov miris,njegovo disanje koje voli...ne bi li se raznježnila. Ova metoda traje mjesec dana... Obično ovdje bude kraj. Teško će neko ići na drugu metodu ako se žena ne osvrće na to da joj nedostaje razmjena nježnosti...ali ako on vidi da bi ipak još nešto mogao učiniti,onda je to dodir misvakom. Halooo,ljepoto,dozovi se... Baš kao što smo imali priliku da vidimo na nekim američkim i drugim filmovima scene da jedno drugom u ljutnji slože šamarčinu. Eh,islam je strogo zabranio šamarčinu i udarac uopće,osim taj dodir misvakom,drugačije ga ne mogu nazvati,zato što muškarac kod upotrebe treće metode ne smije odmaknuti ruku od tijela,zamahnuti i sl.samo blago dodirnuti. Tako sam ja slušala tefsir ovog ajeta,tako naučila i tako shvatam savršenstvo koje je objavljeno.
A što neko hoće od ništa da napravi nešto,njegov lični problem.
I što neko ovak gleda na scene gospodina Sivog koji mlati svoju partnericu dok joj ne umrtvi osjećaje na zadnjici (pisalo se na chat temi danima)...
a na dodir misvakom koji se najčešće ne koristi,a i kad se koristi to je obično zadnji pokušaj spašavanja braka,dozovi se ženče...gleda s kofol zgrožavanjem,opet je to njegov lični problem.
< Poruku je uredio jasmin -- 26.3.2013 17:53:34 >