Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati...
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ?
29.07.2010, 01:44
jasmin
4600
Selmy i Hannice,prekrasne ste i prelijepo vam stoji marama.
29.07.2010, 02:09
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: scarlett
Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati...
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ?
ja sam bila u vjenčanici u kojoj sam bila i na opštinskom ali sam preko imala perelinu koja ide uz vjenčanicu... ja ti mogu poslati broj gdje sam iznajmila ako je to ono što tražiš.
29.07.2010, 02:23
scarlett
1517
Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v. Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.
"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."
29.07.2010, 02:27
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: scarlett
Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v. Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.
ima na baščaršiji ista takva ponuda kao u skenderiji
31.07.2010, 23:39
scarlett
1517
Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, gdje u Sarajevu ima salona vjenčanica koji u ponudi imaju i vjenčanice za šeriatsko v.
10.08.2010, 09:39
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
26.03.2013, 00:27
adissa_
212
Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?
26.03.2013, 00:31
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: adissa_
Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?
u svakoj... samo se prijavljuje u IZ na baščaršiji ...pa dogovorite koja i termin... naravno morate imati vjenčani list iz opštine radi broja portokola
26.03.2013, 00:54
amra_sa
65
Da se i ovdje upišem.
26.03.2013, 09:47
veeseelaa
20552
mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :( Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi šta misliš o tome? ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)
26.03.2013, 09:52
Mia
1088
Ja kad sam se udavala, serijatsko vjencanje se moglo obaviti samo u Plavoj dzamiji na Otoci (i to za opstine Ilidza, Novi Grad i Novo Sarajevo) i u hadzijskoj dzamiji kod Inat kuce (za opstine Centar i Stari Grad) ... ovako je bilo pravilo, e sad vjerovatno je bilo pojedinacnih slucajeva koji su to obavili u nekim drugim dzamijama.
26.03.2013, 09:54
chuci
804
ne znam kak oto ti rezonuješ ali po meni vi ste u braku na svaki način.
Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom. napominjem nisam ovo nigdje pročitala samo je oje rezonovanje oko teme
26.03.2013, 10:56
madam x
839
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :( Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi šta misliš o tome? ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)
Potpuno isto i kod nas....mene izgleda hormoni spucali u drugoj trudnoći i ja hoću vjenčanje i gotovo, on sve nešto, nije vidio efendiju, pitaće ga kad ga sretne i tako ostalo. A garant ga je bilo sramota što sam trudna
26.03.2013, 11:06
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: chuci
Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom. napominjem nisam ovo nigdje pročitala samo je oje rezonovanje oko teme
hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd
ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)
26.03.2013, 11:19
SailorMoon
1300
IZVORNA PORUKA: Bebica11
hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd
ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)
Pa po ovome znci mi smo sva pravila ispostovali, samo eto sto nisam bila pokrivena.
26.03.2013, 11:23
chuci
804
eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim
evo neka veeseelaa potvrdi.
i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.
26.03.2013, 11:24
Hanady RR
18727
eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim
i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.
26.03.2013, 11:27
veeseelaa
20552
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image
dobila sa poklone u zlatu i u novcu, kao vjenčani dar od njegovih i od njega
26.03.2013, 11:28
chuci
804
jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image
neka zlata vazda vrijedi
26.03.2013, 11:29
veeseelaa
20552
neka zlata vazda vrijedi
slažem se
26.03.2013, 11:31
veeseelaa
20552
zanimao me odgovor na ovo pitanje jer ne bi da na ahiretu još dumam o tome ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti
zanima me takodje vezano za mehr, mogu li se istog odreći? jer to ok?
26.03.2013, 11:32
chuci
804
zanimao me odgovor na ovo pitanje jer ne bi da na ahiretu još dumam o tome ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti
ne znam ti tačno ali mislim da možeš. idi tamo pitaj jasmin.
i meni je isto ono što ti je ona napisala na svojoj temi fin odgovor, i ono prvo i ono drugo od IVZ odgovor.
26.03.2013, 11:35
treće
17
bila na šerijatskom vjenčanju mlada pitala isto -ne može, postoji minimalni iznos, a možete se dogovoriti i za veći