cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Šeriatsko vjenčanje!?

clock-img

29.07.2010, 01:40

clock-img

scarlett

pencil-img

1517

Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati... user posted image user posted image user posted image

Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ? user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

clock-img

29.07.2010, 01:44

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Selmy i Hannice,prekrasne ste i prelijepo vam stoji marama.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

29.07.2010, 02:09

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: scarlett

Selmy draga, prelijepa si, da te aBd uvijek sreća prati... user posted image user posted image user posted image

Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, ako se ovdje ne smije pisati, gdje u Sarajevu ima vjenčanica za šeriatsko vjenčanje ? user posted image

ja sam bila u vjenčanici u kojoj sam bila i na opštinskom ali sam preko imala perelinu koja ide uz vjenčanicu...
ja ti mogu poslati broj gdje sam iznajmila ako je to ono što tražiš.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.07.2010, 02:23

clock-img

scarlett

pencil-img

1517

Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v.
Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.

Evo mene na šeriatskom vjenčanju user posted image
http://img18.imageshack.us/img18/2859/57900981.png

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

clock-img

29.07.2010, 02:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ja sam imala vjenčanicu i preko mantil, iznajmila u jednom salonu u Skenderiji, ali to je tada bilo jedino u ponudi za š.v.
Tamo ću svakako otići, jer su i cijene bile povoljne, ali me zanima ukoliko ima još salona sa ovakvim izborom.

Evo mene na šeriatskom vjenčanju user posted image
http://img18.imageshack.us/img18/2859/57900981.png

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ima na baščaršiji ista takva ponuda kao u skenderijiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.07.2010, 23:39

clock-img

scarlett

pencil-img

1517

Drage ženice možete li mi molim vas poslati na PP, gdje u Sarajevu ima salona vjenčanica koji u ponudi imaju i vjenčanice za šeriatsko v. user posted image

clock-img

10.08.2010, 09:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

26.03.2013, 00:27

clock-img

adissa_

pencil-img

212

Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?

clock-img

26.03.2013, 00:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: adissa_

Dal se serijatsko vjencanje moze obaviti u svakoj sarajevskoj dzamiji? ili postoje odredjene koje to radE?

u svakoj...
samo se prijavljuje u IZ na baščaršiji ...pa dogovorite koja i termin...
naravno morate imati vjenčani list iz opštine radi broja portokolauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.03.2013, 00:54

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Da se i ovdje upišem. user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

26.03.2013, 09:47

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :(
Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi
šta misliš o tome?
ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što
možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

26.03.2013, 09:52

clock-img

Mia

pencil-img

1088

Ja kad sam se udavala, serijatsko vjencanje se moglo obaviti samo u Plavoj dzamiji na Otoci (i to za opstine Ilidza, Novi Grad i Novo Sarajevo) i u hadzijskoj dzamiji kod Inat kuce (za opstine Centar i Stari Grad) ... ovako je bilo pravilo, e sad vjerovatno je bilo pojedinacnih slucajeva koji su to obavili u nekim drugim dzamijama.

clock-img

26.03.2013, 09:54

clock-img

chuci

pencil-img

804

ne znam kak oto ti rezonuješ ali po meni vi ste u braku na svaki način.

Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom.
napominjem nisam ovo nigdje pročitala samo je oje rezonovanje oko teme

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

26.03.2013, 10:56

clock-img

madam x

pencil-img

839

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mi nismo obavili šerijatsko vjenčanje :(
Jasmin rekli su mi d apred Bogom ja i mm nismo u braku i da to moram obavezno uraditi
šta misliš o tome?
ja sam spominjala mm al on ko nije zainteresovan za takvo što
možda da isto obavimo kad rodim svu dječicu koju planiram pa da i oni budu nazočni :)

Potpuno isto i kod nas....mene izgleda hormoni spucali u drugoj trudnoći i ja hoću vjenčanje i gotovo, on sve nešto, nije vidio efendiju, pitaće ga kad ga sretne i tako ostalo. A garant ga je bilo sramota što sam trudna user posted image

clock-img

26.03.2013, 11:06

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: chuci

Dovoljno je da su bula barem dva muška ili jedan muški i dva ženska svjedoka koji su čuli da izjavljujete da želite biti u braku on s tobom i ti s njim. a to što niste u braku pred IVZ-om ne znači da niste u braku pred Bogom.

hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd

ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

26.03.2013, 11:19

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

IZVORNA PORUKA: Bebica11

hmmm vjencanje u Islamu ima svojju formu, sad treba vidjeti sta se od tog ispostovalo a sta nije pred maticarem, npr pred maticarem se moze udati zena u iddetu a u serijatu ne, pred maticarem se moze zena udati bez dopustenja velijja a na serijatskom ne moze, pred maticarem moze brak biti "tajni" a u Islamu ne moze, itd itd

ipak je bolje ponoviti to sve pred hodzom uz staratelja da se to sve potvrdi i bude kako treba:)

Pa po ovome znci mi smo sva pravila ispostovali, samo eto sto nisam bila pokrivena.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

clock-img

26.03.2013, 11:23

clock-img

chuci

pencil-img

804

eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...

jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image

evo neka veeseelaa potvrdi.

i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

clock-img

26.03.2013, 11:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ...

jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim user posted image

i daleko od toga da ja zagovaram da se ne moraju ni vjenčati pred hodžom, samo kažem da ne treba da smatra da pred Bogom nije vjenčana.

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.03.2013, 11:27

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

dobila sa poklone u zlatu i u novcu, kao vjenčani dar od njegovih i od njega

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

26.03.2013, 11:28

clock-img

chuci

pencil-img

804

neka zlata vazda vrijedi user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

clock-img

26.03.2013, 11:29

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

neka zlata vazda vrijedi user posted image

slažem se user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

26.03.2013, 11:31

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

zanimao me odgovor na ovo pitanje jer ne bi da na ahiretu još dumam o tome
ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti

zanima me takodje vezano za mehr, mogu li se istog odreći? jer to ok?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

26.03.2013, 11:32

clock-img

chuci

pencil-img

804

ako je po pravilima da se treba brak sklopiti šerijatski onda ga treba i sklopiti

ne znam ti tačno ali mislim da možeš. idi tamo pitaj jasmin.

i meni je isto ono što ti je ona napisala na svojoj temi fin odgovor, i ono prvo i ono drugo od IVZ odgovor.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

clock-img

26.03.2013, 11:35

clock-img

treće

pencil-img

17

bila na šerijatskom vjenčanju mlada pitala isto -ne može, postoji minimalni iznos, a možete se dogovoriti i za veći

clock-img

26.03.2013, 11:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zadnji članci

article-img