Vjera se osjeti u srcu, dusi, ali osjeti se i u svakodnevnici, na tijelu, rijeci, odnosu prema drugima. Hazreti Omer, pravedni halifa, je bio poznat po svojoj snazi, grubosti, gordosti prije primanja Islama, a danas ga toliko volimo i cijenimo. Halid ibn Velid, ubijao muslimane i bio najpoznatiji ratnik i predvodnik vojske, a kada je primio islam i ocitao ga srcem i djelom, posta toliko voljen.
Ne razumijem zadnju recenicu kada kazes da ne vjerujes novopecenim vjernicima. Mozda mislis na odredenu grupaciju vjernika, to jos ne znam. Evo ti primjer novopecenih vjernika u Bosni i Hercegovini? Hamza Raznjatovic-lider grupe Magbet, Abdul Kerim Mirkovic-poznati kosarkas. Ova dvojica su mi posebno upecatljiva i znam da si cula za njih. Ne vjerujes im?! A sta bi oni kazali za tebe? Ili sta bi kazao nas Poslanik Muhamed? On je vjerovao svojim novopecenim vjernicima koji su prije primitka islama ubijali svoju zensku djecu, jeli strv, pili krv, natjecali se u zlu, napadali karavane? Ne bih da ostavim los utisak na tebe ali zaista su ti rijeci teske. Pokazi dostojanstvo vjere Islama u svojim rijecima.
IZVORNA PORUKA: dana3
sto se svi vezete za tu 81-vu to je godina kad sma ja posla u mekteb.moj je otac bio komunista do srzi i nije mi branio ni dzamiju ni mekteb,moj dido je bio komunista pa je u kuci klanjao.vjera je u nama ne oko nas.kazem da je moda jer ako su se vasi roditelji mogli vjencati tih godina zasto nije moglo i ovih 80 tih.komunizam je bilo drzavno uredjenje pa sta moze moj.to mog oca nije spriijecilo da suneti oba sina i drugom klanja dzenazu dok njegovi kolege komunjare nisu roditeljima klanjali dzenazu a sad sjede u prvim safovima.necu da nastavljam raspravu dalje moje je misljenj ovakvo i stojim i za njega svidjalo se to vama ili ne-imam pravo na moje misljenja drugo ako smo se toliko bojali komunizma otkud uopste krstenja i vjencanja vjerska u to doba. moju porodicu i mene nije sprijecio ni u cemu i ne vjerujem novopecenim vjernicima i tacka.ZAVSENA RASPRAVA