Ja sam navratila na temu smao da pitam za misljenje: dakle, maleni ima 7.5 mjeseci, doji, teta koja ga cuva na flasicu mu daje moje izdojeno mlijeko kad god on to hoce, a uz to mu daje ujutru i popodne nadohranu. ujutro je kasica od voca (banane, kruske, jabuke, suhe sljive, sljive-to je probo do sada) i pomjesa mu to sa rizinim pahuljicama, a posljepodne je obrok od povrca na mesnoj vodi (iskuham pilece filete a ona u toj vodi kuha povrce i izmiksa sve na kraju- krompir, mrkvu, blitvu, tikvicu, ove sedmice uvodimo karfiol). Moje pitanje je da li mu je ovo dovoljno? Kada se uvodi treci obrok? I sta ce biti taj treci obrok? Sada ima dva; jedan slatki jedan slani, a kad bude treci, kakav ce on biti? Joj glava mi bruji od pitanja i sve se bojim da ne pogrjesim, da ce mu biti losa krvna slika, da ne dobija dovoljno vitamina, minerala, hranjivih tvari, s druge strane, mali od rodjenja ima problema sa stomacicem (na mene je) uvjek ga muce vjetrovi, imo je grceve strasne, pa me strah da mu nekom namirnicom ne naskodim...
pretpostavljam da sve djelimo iste strahove