Cure, evo i mene na ovoj temi. Prije svega, zato što mi je nužno potreban savjet, jer sam prilično zbunjena. E, ovako - moja Ema jede žumance već dvije sedmice. Njoj će uskoro biti 8 mjeseci, a dr mi je predlagao da joj ga počnem normalno davati sa šest mjeseci, no, nisam se usudila. Hvala Bogu, nije bilo negativnih reakcija. Inače, meni je pedijatar rekao i da najnormalnije dajem borovnice, šumsko voće, jagode... To nisam probala. Doduše, davala sam Hippovo šumsko voće i borovnice, a za jagode se još ne usudjujem. Jedemo i mliječne proizvode. Gotovo svaki dan joj stavim kašiku pavlake u obrok, a za doručak najradije jede Hippove kašice s voćem i kravljim sirom ili jogurtom. Do sada nije bilo alergenih reakcija. No, mene muči nešto drugo - moja Ema doji i NEĆE da jede nijednu kašicu od ovih koje se prave s mlijekom ili vodom, kao što su, recimo, razni Lino-i i slično. A, neki dan joj je sestra dala kašičicu Montea i oduševljeno je pojela i još plakala za još. Isto se je desilo i kada joj je tata dao malo sladoleda. (A to kakve napade ljutnje i očaja ja dobijam zbog samovolje MM i starije kćeri je tema za sebe:) Mene sada zanima da li je moguće da moje bepče ne voli ukus adaptiranih mlijeka i kada vama pedijatri savjetuju da počnete sa kravljim mlijekom?! Nije da mi se žuri, ali muči me to što neće ništa slatko s adaptiranim mlijekom, a ovo što ne bi trebala oduševljeno jede... Znam da bih se mogla i izmusti i od toga probati napraviti kašicu, ali strah me je i kada pomislim na pumpu... Ljubim vas i svima se unaprijed zahvaljujem za savjete. Ako ste već o tome pisale, izvinjavam se, u deficitu sam s vremenom da bih sve pročitala...