cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kiselina ili žgaravica u trudnoći

clock-img

12.07.2011, 10:14

clock-img

entinte

pencil-img

869

Ja sam na kile pojela badema u trudnoci a mali se rodio haman pa celav user posted image  kosa nema veze sa žgaravicom... Sad mi se bademi gade user posted image   

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

clock-img

25.07.2011, 10:08

clock-img

lara 33

pencil-img

165

A kod mene suprotna situacija. Cerka se rodila sa jako gustom i poduzom kosom. Ja nisam nikako imala problema sa zgaravicom

Jela sam jako puno citavu trudnocu, ali sam izbjegavala jako zacinjenu hranu.

Najsretniji dan mog zivota 20. juni 2010

clock-img

25.07.2011, 10:22

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: entinte

Ja sam na kile pojela badema u trudnoci a mali se rodio haman pa celav user posted image  kosa nema veze sa žgaravicom... Sad mi se bademi gade user posted image   

i kod mene ista situacija, stariji sin skoro pa celav a mene je zgaravica ubila u pojam user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

19.11.2011, 20:21

clock-img

Ombra

pencil-img

116

prva tri mjseca trudnoce...mucnicne...cjelodnevne...katastrofa...svako malo povracala....izgubila 7 kg....mislila sam da cu crknut koliko sam povracala...i onda doktoroicu zovnula jer nisam vise mogla izdrzat..bio vikend...u toku vikenda kao da ih bog nije dao hahahaha...ali onda krenula zgaravica...i evo sad je sve intenzivnija...probudi me u noci....nekad moram i povratiti...uzas...sve sam probala...sad za sad mi do nekle pomazu kokice...

clock-img

19.02.2012, 17:28

clock-img

Dz3ni

pencil-img

387

Hvala Bogu pripadam onim sretnicama koje nemaju mučnine. Općenito mi je jako teško povratiti čak i kad mi je jako muka i želim povratiti...
U prvom tromjesečju nikakvi problemi sa želucem, jedino averzija na masno. Sad su mi se u 24. sedmici počele javljati žgaravice toliko jake da mislim da ću izgoriti iznutra user posted image Prije nisam znala ni šta je žgaravica kad je neko spomene. Jesam naopaka.

Uvijek mi pomogne soda bikarbona sa nešto vode, ali je izbjegavam. Ne znam bi li smjela bikarbonu sad konzumirati tako ali eto...

clock-img

19.02.2012, 17:31

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

kazu da soda nije dobra u trudnoci, mada ja to nisam znala u prosloj trudnoci i stalno sam je uzimala. hb nikakvih problema. meni je lako povratiit, ja skoro svaki dan povracam kad me uhvati, ne mogu izdrzati. a nema sta nisam probala, i nista mi ne pomogneuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

19.02.2012, 17:47

clock-img

Dz3ni

pencil-img

387

Ništa, pokušat ću ovo sa rižom, sad sam pročitala da nekome to pomaže...soda znači više ne dolazi u obzir, mada sumnjam da će mi pomoći ali eto vrijedi pokušati.

Gledaj da kupiš ovaj keks što sam pisala na drugoj temi, ima ga u svakom dp-u...meni nekad sam on bar ublaži žgaravicu na neko vrijeme. Baš nam je veselo user posted image

clock-img

19.02.2012, 18:19

clock-img

mama_debeljuca

pencil-img

908

Ja sam protiv žgaravice dobila tablete za sisanje Gastal, baš pomažu.

:-)

clock-img

19.02.2012, 18:39

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Meni je pomagala casa toplog mlijeka, ili kad pojedem jednu svjezu mrkvu user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

23.02.2012, 14:38

clock-img

Mila_80

pencil-img

233

Meni je dr.Mehmedbašić preporučio tablete za žvakanje Rupurut protiv žgaravice jer mi je bila toliko jaka da sam jedva izdržavala i ništa osim tih tableta mi nije pomagalo

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

clock-img

28.02.2012, 12:22

clock-img

sweet

pencil-img

31

Kao i Mila_80 i ja sam dobila Rupurut i super je, cak imam i manju kiselinu nego ranije. Mozda zbog same pomisli da imam nesto da to sprijecim user posted image

clock-img

28.02.2012, 22:19

clock-img

Dz3ni

pencil-img

387

Evo upravo sam čula da su suhe banane (ima u konzumu i markatoru, a i u ponekom dp-u) isto dobre za žgaravicu kao...user posted image Baš ću probati.

clock-img

29.02.2012, 07:38

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Kisela, kokice i reni tablete.user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

17.10.2012, 13:15

clock-img

Just smile

pencil-img

86

Da ne čitam sve, ne znam je li ko spomenuo ali TRAPIST meni itekako pomaže! :) Bukvalno kao da pokupi svu kiselinu. Probajte. user posted image

clock-img

17.10.2012, 13:43

clock-img

amrych

pencil-img

470

Blago tebi :) Meni apsolutno vise nista ne pomaze. Hb imam stvarno ugodnu trudnocu, nisam imala ni mucnine ni ista, ali kiselina me ubi :( navece spavati ne mogu, bukvalno sta god pojedem od svega me muci.

clock-img

19.10.2012, 12:33

clock-img

Vareska

pencil-img

2

Ja sam sada usla u 9 mjesec i vjeruj te mi nista mi nije pomoglo da zaustavim zgaravicu user posted image user posted image Hvala dragom Bogu jos malo pa gotovo user posted image Tako da mislim da jednostavno tako mora da bude .....Sretno svima

clock-img

19.10.2012, 12:44

clock-img

visnjica1

pencil-img

4

Vareska ja sam imala samo par dana kiselinu ali sam ju zaustavila sa casom hladnog mlijeka, pokusaj i ti mozda i uspije user posted image

clock-img

20.10.2012, 09:33

clock-img

lost

pencil-img

362

Meni su samo Rennie tablete pomagale a imala sam užasnu žgaravicu cijelu trudnoćuuser posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

clock-img

20.10.2012, 17:14

clock-img

Vareska

pencil-img

2

Visnjica 1 sve sam probala od hladnog mlijeka , rize , badema ma sve sto sam cula i pronasla na kompjuteru ma nista mi nije pomoglo...Ovdje u Belgiji su mi dali neke tablete nesto kao rennne ali i to 1 sat i ponovo isto..uvece spavam u polulezecem polozaju jer nikako drugacije ne moze odmah me probude kiselina ....user posted image sam sto je jos malo i gotovo

clock-img

25.11.2012, 00:42

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Nisam trudna, ali ubi me žgaravica. Prije trudnoće nisam ni znala šta je, ali od tad user posted image . Stalno grickam bademe, jedem dvopek ili koricu hljeba i pijem controloc.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

25.11.2012, 15:11

clock-img

ajnur

pencil-img

773

Meni je u obje trudnoce pomagala zvakaca guma.Probajte ni ja nisam vjerovala user posted image I krompir izbacite on izaziva strasnu zgaravicu u trudnoci. Sretno bebele user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

clock-img

07.01.2013, 22:19

clock-img

ada_

pencil-img

-1226

jako dobar izbor je i donat mg ali ga pri otvaranju naspite u casu i dobro promjesajte,redovna upotreba rijesava vas zgaravice i problema sa stolicom...sretno svima

clock-img

07.01.2013, 22:59

clock-img

Neca xxx

pencil-img

1126

I ja koristim Rennie i pomazu mi. Inace zgaravicu imam samo u trudnoci. user posted image

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

clock-img

21.01.2013, 21:37

clock-img

memom

pencil-img

35

Meni su rekli da mlijeko pomaze, pa probajte :)

clock-img

29.01.2013, 10:54

clock-img

sukibajro

pencil-img

24

Meni mlijeko bas pomaze, kad god me uhvati zgaravica ja popijem mlijeka i odma prodje.

Zadnji članci

article-img