IZVORNA PORUKA: mama alma
roditeljska pažnja u smislu koliko paženje poklanjamo svom djetetu, kako ga odgajamo, kako ga hranimo, da li izričito slušamo ljekare, da l djecu odgajamo po knjigama, tablicama ili onako kako su nas odgajali, znači tema je opširna, pa je zbog toga Saša dao naziv roditeljska pažnja.
Pozdrav drage moje forumašice!
Prvo bi vas zamolila da me ne napadate zbog onoga što ću napisati, jer možda sam nešto pogrešno shvatila pa mi objasnite.
Nažalost jako sam se kasno uključila na ovu temu, jer inače nisam u mogućnosti često posjećivati forum. Ali ipak smatram da imam pravo da pitam-
gdje su u ovoj temi trudilice i trudnice?! Izvinite ali ne mogu da vjerujem da je Aleksandar "zaobišao" neke stvarne velike probleme koje se tiču sviju nas na forumu-od neadekvatne zdravstvene zaštite i osiguranja žene i djeteta pa do još gore socijalne zaštite! Trudilice npr ogromne svote novca daju na liječenje neplodnosti i niko ih ne štiti kao da su zaboga one sretne što prolaze sve to!!!
Trudnice dobijaju otkaze, porodilje i bebe nemaju naknade, majke nisu u stanju u normalnim uslovima odgajati djecu u ovoj državi...Smatram da su ovo ogromni problemi koje niko ne rješava pa bar mi možemo pokušati...A tu bi bilo lako naći "protivničku" stranu-to je naša vlast!
Još jednom nemojte se ljutiti ali to je moje mišljenje!