Drage moje hanumasice,
prvo da Vam kazem da vas redovno pratim al nisma htjela da se ukjlucujem u razgovore prije jer sam zauzeta i odlucih da Vam napisem svoju pricu s poroda jer mozda kome pomogne...
Rodila sam prije nepunih 9 mjeseci malu princezu i to mi je prva trudnoca..elem da ne duzim...isla sam prvih 6 mjeseci kod dr Begovica i sve j bilo ok zatim sam odlucila da se prebacim u bolnicu. dvoumila sam se gdje al odlucih za opstu i bum. termin kod dr Masica je bilo tesko dobiti, pa sam otisla kod dr Puzica i istina je da se narucuje krjem mjeseca da bi oni mogli raspored napraviti. zakazem kod dr beciragica, on me pregleda rece da sam tri prsta otvorena i da cu se lako poroditi. Ja kuci sva sretna se vratila.Ali...odlucim da cu ipak da ganjam dr Masica i napravim se luda i odem kad je bio dezurni na pregled (poslije 17 sati), a on me odmah u bolnicu posalje zbog oteklih nogu.
Elem lezala sam tamo 7 dana, mjerili su pritisak svako jutro i noc i ctg bebe i kljukali apaurinima od 2 mg, a nista konkretno drugo nisu radili. Za tih sedam dana sam vidjela da jedino doktor koji te primi obrati paznju na tebe, drugi rijetko. Urade mi urino kulturu dva jutra i puste kuci kazu da dodjem po nalaze, zovnu me i daju recept potpisan sa dr Nenad Miseljic, ja kod svoje doktorice ona mi otvori knjigu gdje pise da trudnice ni slucajno ne smiju piti taj antibiotik elem ja nisma htjela jer sam vec bila pred kraj 8 mjeseca i nisam htjela da rizikujem, al rekoh da Vam skrenem paznju na ovo. Kuci sam bila 7 dana, tamam ocistila kucu i na kontrolu kod dr Beciragica nakon 7 dana i on me posalje u bolnicu opet, zbog otecenih nogu. Lezala sam u bolnici od srijede i tri dana niko mi nije prisao, doktor beciragic mi rece da ce me poroditi u subotu kad bude dezurni. ja sva sretna jer mi vise dojadilo, bila sam i puno otecena i jos mi je rekao na prijasnjem preglade da cu se lako poroditi jedva sam cekala subotu ali ...u 12:30 sati me spuste dole, daju mi drip, prvo u lijevu ruku i lezanje na lijevoj strani. Do mene se poradjala zena isto sa infuzijom, krvava, usrana i samo sam molila Boga d ameni n ebude tako.Poceli su bolovi u 16 sve jaci i jaci. Muz je cekao na hodniku jer mu je dr Beciragic rekao da ide brzo i da cu do mraka biti porodjena li...iz susjednih soba su se culi jauci i dozivanje doktora i babica, a moji bolovi su sve jaci i jaci postojali, dolazio je doktor i pravo je grub i sestrice provjeravali pregledali, ctg radili, al od poroda jos nista...jos nisma i stom infuzijom bila dovoljno otvorena..zene su vodili u salu poradjali a la sam cekala u umirala od bolova, babice nisu gtjele ni da te pogledaju, sem jedne koja je stvarno bila fina, i masirala me i pomagala. Moji bolovi su postali nesnosljivi, ustaja sma sa infuzijom i ako mi nisu dali al meni kao lakse kad stojim. oko 22 mi promijenise infuziju i u desnu ruku i lezanje na desnoj strani. J aumirem od bolova vristim, muz i dalje ceka na hodniku, a doktor obecava jos malo, jos malo (dali smo mu kovertu)...23 sata, nista, 24 sata nista, Ja umirem cuje me ulica vani jer svake sekunde nagoni a bebe nigdje, probiju mi vodenjak, doktor mi rece da jedem i pijem a j u cudu gledam. 01 poslije ponoci nista jos, a ja na momente osjecam kao d acu se izgubiti, doktor dodje i opet de gore na sprat, a ja i jos nas par prepustene nemilosrdnim babicama. Muz poludio jer nije mu bilo lako slusati me s takvim bolovima i jaucima, a doktor sve sad ce, sad ce. oko 2 ujutru dolazi doktor i pusta m en ahodnik da vidim muza. Ja onako s trudovima n ahodnik a babice se fataju za glavu. Vracam u krevet,vidim i doktor se uznemirio i cesce obilazi, beba krenula al kako nije priprodno vec uz infuziju i ona se pati. Molila sam ga da reze da nju spasava, jer ja sam bila na kraju snage, vec 11-ti sat sam imala bolove,nagon da napanjem, vristim, molim da spasi bebu al nema sanse, kazu mi prvi porod moze trajati 18 sati, Bio je sam u smjeni sto je greska opste bolnice. Oko 2 ujutru vodi me u salu, pokusavam stojeci al nema sanse. Popnu me na stolicu napnem se al nista. kao kroz maglu vidim doktor nedsto dovlaci i vidim inekciju. dade mi inekciju, reza me i beba na vakum izadje iz drugog pokusaja u 03:15 ujutru, majkina dusa. Ponovo druga inekcija i sivanje. vrate me u sobu i ova fina sto je htjela da mi pomogne da s eokupam zavrsila ej smjenu prije nego sto sam mogla ustait je ri nakon dva sata lezanaj ja nisma ustajala, nisam mogla sjediti mantalo mi se. Okupaju me neke dvije fuj stave me na wc solju pospu sekund vodom gotove, krave. Donijeli su mi bebu tek oko 11 sati, plakala sam, evo i sada placem sta je sve prezivjela dok je izlazila, dusa moja. Pustise me kuci sutradan i nakon par dana rez mi se inficira i ti problema fuj. odem u nedelju navece kod dezurnog i dr Nakas ( da ima privatnu ordinaciju samo bih njemu isla odlican doktor jer sam to i vidjela kad sam lezala u bolnici) isprao mi ranu i ujutru rekao da dodjem dok je on u smjeni da on to ponovo uradi, i svaki put kad sam isla, isla sam kod njega i uvijek je on to licno radio, Jednom se potrefio dr. drljevic (maneken ga zovu, mada meni nije ni m od manekena) i on je izdelekao onako pogledao i rece sestrici d aona to isper. Stekla sam dojam da mu je to isponizenja raditi jer ipak je on doktor. Dr beciragic se nije ni pozdravio kad me u hodniku sreo da cekam, al ako ponovo zatrudnim bjezim od njega jer i ako kazu da je profesionalac grub je uzasno, sirovina teska.
kazu da se ova bol zaboravi, al ja nisma jer sam cak i hemroide od napinjanja dobila, uzas. Eto drage mioje da zakljucim i kazem da mozda ovi doktori i nisu toliko losi koliko mi neke mislimo,jer oni ipak najbolje znaju. dr aida je istyo kriza i ako hocete kod nje da bude fina trazite stelu, krava prava. Guticka tu i tamo, mada i ona voli u djep.Masic nece mito nema sanse, dok sam boravila u bolnici bio je na putu, a ujutru kad sam se porodila dosao je i obisao mene i bebu i samom pojavom ulijeva covjeku vjeru. Svaka mu cast. Eh jos da Vam kazem da je muz trebao biti naporodu jer s edogovorio s doktorom al mu na kraju nije dao jer je i samog doktora panika uhvatila. MOja prica je slicna Eminicinoj jer nas je isti doktor porodio. Njemu je izgleda najlakse dati drip i bum gotova stvar. Zato drage moje cekajte da beba sama krene. Eto ja Vam se naprica, nadam se da vas nisam udavila i ako ima gresaka to j ezato sto zurim. necu moci biti s Vama redovno al Vas pratim redovno i zao mi je sto ne mogu s Vama na kafu nekad jer radno vrijem mi je do 16;30 i dok dodjem tamo vec je kasno, a i svaka sekunda mi je vazna jer zuriom svojoj princezi. Pozdrav, budite mi dobro, cuvajte svoju trudnocu i svoje bebe.