16.01.2009, 11:03
695
Iako nema veze s temom, pa molim Amrino da poslije obriše ovaj moj post, moram reagovati na nešto što se iznosi kao fakt: djeca će gledati kao čudo u dijete koje ne jede hotdog ili hambureger...biće ismijavano...
Da, to se može desiti, ali razlog tomu je pogrešan odgoj djece koja ismijavaju dijete. I sa mnom u osnovnu školu su išla djeca koja su ismijavala rome, ili ona koja su ih izbjegavala...čak i ona koja su bježala od gluhonijeme djevojčice.
Nisu ta djeca tomu kriva, krivi su roditelji koji su ih odgojili tako da sve što je drugačije i različito odmah je loše, krivo, i plodno tlo za ismijavanje i šikaniranje.
Mene moji nisu tako učili...mene su učili da su svi ljudi isti. Na vrijeme su mi pokazali, a mogli su mi i priuštiti da otputuje pa na primjerima učim, da ima žutih i crnih ljudi, da ja nisam ništa bolja ni lošija od njih. Učili su me da moram poštovati razlike.
Tako se isto moja Hana ne boji roma ( koliko puta ste čuli: odvest će te cigani ako ne budeš slušao/la?? ), zna i da ti maleni nisu krivi što prose po raskrsnicama, zna i zašto su u kontejnerima, i zna da su i to djeca baš kao i ona.
Ne znači da majke koje vode računa o ishrani svoje djece nisu opuštene. Znači nešto drugo, ali mi je mrsko objašnjavati, pa se nemojte ljutiti.
A što se tiče drugog dijela tvog posta, mogu samo reći da su i mene moji učili isto ovako, možda su nam se roditelji i poznavali. Sve je do roditelja i tu se apsolutno slažemo.