cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN

clock-img

07.02.2013, 16:44

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Pa uradi test, odmah ces znati na cemu si, meni je dan nakon kasnjenja pokazao user posted image , a takodjer sam bila na klomifenu. Sretno user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

07.02.2013, 20:06

clock-img

nika83

pencil-img

26

Pozdrav cure,

Ja sam od ovog mjeseca počela da pijem Klomifen 1x50 mg uz obaveznu folikometriju.Na zadnjem pregledu 12 dc folikuli su mu bili 18mm  i 19 mm što je dobro,ali endometrij samo 6mm.Zanima me da li je neka od vas imala tako tanak endometrij od klomifena i da li mi on sada može sprječiti trudnoću.Inače sam u braku 3 godine,i sve je super i kod mene i kod muža ali bebe nema pa nema user posted image

clock-img

07.02.2013, 21:13

clock-img

mykica

pencil-img

482

nika83 I ja sam imala tanji endometrij ali sam pila 2 tableta na dan. Ali ti mogu reći da sam popravila debljinu sa ananasom i cveklom. Jela sa to po preporuci svoje doktorice i zaiste mi je pomoglo. Pokušaj! Sretno

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

clock-img

08.02.2013, 07:58

clock-img

AAvalon

pencil-img

1107

nika, stanjen endometrij je cesta nuspojava Klomifena. ja kad god sam pila klomifen, nije mi endo bio preko 7-8mm. ne znam, iskreno, koliko ti mogu pomoci ananas i cvekla u tom slucaju, ali svakako mozes pokusati.

moj endo je bio toliko tanak, da mi je dr rekla da nema ni smisla pokusavati dalje sa klomifenom jer taman i da dodje do trudnoce, sa ovim endometrijem ne bi prezivila. predlozila mi je da probamo sa Femarom, koja ima isti efekat kao klomid ali bez stanjenog endometrija. i eto, sad imam malo Femarce hB user posted image

ja se nadam da ce tebi vec ovaj ciklus biti uspjesan, a ako ne, ima rjesenje i zato. samo misli pozitivno, sve ce biti u redu user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.2.2013 12:22:28 >

Dum spiro spero

clock-img

08.02.2013, 12:09

clock-img

nika83

pencil-img

26

Hvala vam,meni mnogo znači kad pročitam savjete i iskustva svih vas koje ste kroz ovo prošli.A sa cveklom i ananasom ću ipak pokušati,jer u ovom mjesecu  iščekivanja to mi je još jedino ostalo...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.2.2013 12:21:45 >

clock-img

09.02.2013, 00:15

clock-img

gospa

pencil-img

11

eee ovako curke moje ja koristim klomifen vec dva mjeseca prvi mi mjesec nije uspjelo i sad treba da idem na pregled ja pijem macinu travu pa sad ko ima kakvih iskustava neka pise i interesuje me nakon kolko moyes ostati trudan,nakon kolko terapija pretezno...hvalaaaaaaaaaaaa

< Poruku je uredio gospa -- 9.2.2013 0:21:44 >

clock-img

09.02.2013, 00:16

clock-img

gospa

pencil-img

11

user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gospa -- 9.2.2013 0:20:15 >

clock-img

09.02.2013, 14:10

clock-img

Nik Name

pencil-img

72

mozes ostati vec u prvom ciklusu koristenja klomifena, a nemoras ni u trecem. Znam za sluacaj da je zena pauzirala od klomifena i nakon mjesec - dva ostala trudna

clock-img

09.02.2013, 14:12

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

klomifen se ni u kom slučaju ne smije kombinovati sa macinom travom

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

09.02.2013, 14:13

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: Nik Name

mozes ostati vec u prvom ciklusu koristenja klomifena, a nemoras ni u trecem. Znam za sluacaj da je zena pauzirala od klomifena i nakon mjesec - dva ostala trudna

dejstvo klomifena traje i do 3 mjeseca nakon prestanak uzimanja

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

09.02.2013, 17:26

clock-img

nika83

pencil-img

26

Ja sam ovaj mjesec pila klomifen,primila stop inekciju i imala ciljane odnose,ali mi doktor ništa nije rekao kad i kako trebam nastaviti dalje ako ne ostanem trudna,a ja sam bila pod utiskom i nisam ga ni pitala,pa me zanima da li se klomifen pije jedan ili više mjeseci?Unaprijed hvala na odggovoru....

clock-img

09.02.2013, 17:52

clock-img

Nik Name

pencil-img

72

nika83 klomifen pijes samo po preporuci ljekara. Ako dobijes user posted image , mozes ga kontaktirati da ti kaze da li da nastavis i da ti da dalje instrukcije.

clock-img

09.02.2013, 18:33

clock-img

sreca 27

pencil-img

384

Ja i mm vec 3 godine pokusavamo dobiti user posted image ,do sada nisam ostajala nikako user posted image nalazi svi uredu menstruacije redovne,par mjeseci sam isla na folikulometriju svaki puta bude po jedan dva folikula,nikada nisam koristila nikakvu stimulaciju niti mi je dr.predlagao pa sta vi mislite da li bi ij ja trbala pokusati s klomifenom...

Mrvica ljubavi i dobrote vrednije su od tovara blaga i brda mudrosti.

clock-img

09.02.2013, 19:48

clock-img

rerica

pencil-img

1296

IZVORNA PORUKA: sreca 27

Ja i mm vec 3 godine pokusavamo dobiti user posted image ,do sada nisam ostajala nikako user posted image nalazi svi uredu menstruacije redovne,par mjeseci sam isla na folikulometriju svaki puta bude po jedan dva folikula,nikada nisam koristila nikakvu stimulaciju niti mi je dr.predlagao pa sta vi mislite da li bi ij ja trbala pokusati s klomifenom...

na svoju ruku nemoj uzimati,sacekaj da kaze doktor user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

09.02.2013, 20:01

clock-img

sreca 27

pencil-img

384

rerice nisam ni mislila na svoju ruku uzimati,nego sam mislila ga pitati sta on misli ima li potrebe,nikada mi nije nikakvu stimulaciju predlagao koliko obicno bude folikula kada se pije klomifen???

Mrvica ljubavi i dobrote vrednije su od tovara blaga i brda mudrosti.

clock-img

09.02.2013, 20:05

clock-img

rerica

pencil-img

1296

IZVORNA PORUKA: sreca 27

rerice nisam ni mislila na svoju ruku uzimati,nego sam mislila ga pitati sta on misli ima li potrebe,nikada mi nije nikakvu stimulaciju predlagao koliko obicno bude folikula kada se pije klomifen???

ja sam 3 ili 4 mjeseca isla onako,e onda mi je sam rekao da predjemo na klomifen,bude dosta folikula zavisi kako ti reaguje tijelo....

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

10.02.2013, 19:10

clock-img

gospa

pencil-img

11

pisite sta jos ynate o klomifenu,ja se nadam ali opet nista.....

< Poruku je uredio gospa -- 10.2.2013 19:16:25 >

clock-img

11.02.2013, 17:56

clock-img

gospa

pencil-img

11

danas sam bila na pregledu i pitala sam doktora da li se smije piti klomifen i macina trava on je rekao da smijem,tako da znate da mozete da pijete macinu travu cak i ako uyimate klomifen......user posted image

clock-img

11.02.2013, 18:53

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: gospa

danas sam bila na pregledu i pitala sam doktora da li se smije piti klomifen i macina trava on je rekao da smijem,tako da znate da mozete da pijete macinu travu cak i ako uyimate klomifen......user posted image

forumašice koje su uzimale te kombinacije se sigurno neće složiti sa tvojim doktorom, zbog komplikacija koje su se desilo kao kombinacija to dvoje (ciste, porobojna krvarenja i sl)

clock-img

11.02.2013, 19:46

clock-img

gospa

pencil-img

11

Ja uyimam klomifen i danas bila na pregledu i fino ga pitala imali kakve veye kaye on da nema,[pa nek svaka pita svog doktora pa da vidimo sta ce reci,a druga je stvar kad ostanes trudan pa onda ne smijes da pijes jer je macina trava za plodnost a ako si trudan moye da iyaove pobacaj,to je samo caj biljaka....

clock-img

11.02.2013, 19:48

clock-img

gospa

pencil-img

11

ja pijem klomifen i u petak sam prestala danas sam isla na komntrolu pa moram opet u cetvrtak,a ja sam ga pitala imali kakave veze kaze on da nema,pa eto ajd sad nek svaka pita svog doktora pa da vidimo cta ce reci,jer to je samo caj.....

clock-img

12.02.2013, 12:18

clock-img

gospa

pencil-img

11

user posted image

clock-img

14.02.2013, 09:58

clock-img

mykica

pencil-img

482

Ja sam pitala dva doktora i svaki mi je rekao isto. Da se macina ne smije kombinovati sa klomifenom. Macina trava utice na hormone bas kao i klomifen. I mozes dobiti i hiperstiulaciju. cak mi je bilo rece da je uopste ne pijem dok ne provjerim stanje hormona jer moze i da poremeti hormone koji su uredu. Ali posto je poznato da u nas svaki doktor ima svoju teoriju i ne cudi me da jedan jedno prica a drugi drugo. Mada bih ti ja preporucila da ipak ne pijes bolje sprijeciti nego lijeciti.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

clock-img

04.03.2013, 13:07

clock-img

gospa

pencil-img

11

dali se smije klomifen piti na svoju ruku da se ne konsultujes sa doktorom...hvalaaaa

clock-img

04.03.2013, 21:43

clock-img

Nik Name

pencil-img

72

ni slucajno

Zadnji članci

article-img