cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN

clock-img

03.05.2009, 12:31

clock-img

sminkica

pencil-img

21

Pozdrav curke,
relativno sam nova odnosno dugo sam vec registrovana ali prvi put pisem na ovu temu. Moja prva trudnoca nije bila potpomognuta nikakvim terapijama - desila se kad se o njoj nije ni pricalo i nazalost zavrsila spontanim sa 4,5 mjeseca. Sad mi je doc nakon 6 mjeseci truda ukljucila klomifen. Otkako mi je nastupila o pocela sam osjecati prilicno jake bolove i napetost u stomaku. Jos malo pa ce i vjestica a mene i dalje boli stomak - ne intenzivno kao prije ali kao da ce vjestica svakog casa. Je li koja od vas osjecala nesto slicno?

clock-img

03.05.2009, 18:23

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

lamama hvala na lijepim rječima šta bih ja bez vas...Samo još nešto da pitam hoću li računati 24 sat ,jedan dan? kako vi računate... A za sminkica ..dobro nam došla želim ti mnogo uspjeha s klomidom i da s prvom kutijom dobiješ jednu user posted image ..Ja ti nemogu  puno  pomoći po pitanju tih bolova, stim da i ja tek ću početi piti ,pa neznam kakav je osjećaj., ali sam pročitala na forumu da je to normalno ipak javiti će ti se neko sa više iskustva vezano za klomid.sretno 

clock-img

10.05.2009, 01:13

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

Pozdrav vam trudilice..Evo da vam javim bila sam danas na folikometriji ,nije mi nešto pomogao klomid,pa mi je uključio Menopur inekcije 3 dana po dvije..Nego curke ja poželila muža kad mogu startati na posao,moram li čekati da završim s inekcijamauser posted image    i pitanje jeli još ko koristio Menopur inekcije imaju li one ikakog efekta stim da su baš skupe??                                                        

Ja sam više postala kamen nemogu više da se opterećujem,ni da plačem došlo mi je više da sve napustim jer mislim da mi baš nije sudjeno da imam svoju bebicu user posted image                                                                       

clock-img

10.05.2009, 14:03

clock-img

palma

pencil-img

300

Što se tiče menopura ja sam ga primala dva mjeseca sedam dana po dvije injekcije slabo sam reagovala na njih ali ti možda hoćeš, nije kod svakoga isto....sretno

clock-img

10.05.2009, 17:51

clock-img

alex_mo

pencil-img

88

Evo vec 2 mjeseca pijem Klomifen.Sve mi je isto.Sa i bez Klomifen imam folikule vece od 23 mm(kazi da mora da su veci od19mm).Rekla sam doktoru da ne moram da ga trosim,ali on mi je rekao da Klaomifen lose da utice i da treba organizam da se navikne a ne da se da mjesec pa pauzu.Znaci nekoliko mjeseci,zato sto ga organizam ocekuje kad jednom krenete.user posted image

clock-img

10.05.2009, 18:54

clock-img

tikica_69

pencil-img

461

Evo mog iskustva sa Klomifenom - taj lijek mi uvijek samo zamaze oci. Uvijek sve izgleda super, uvijek 3-4 odlicna folikula a na kraju jedna ili dvije jajne stanice i to obicno poprilicno lose kvalitete.

Ja na njega bas ne reagiram bajno user posted image

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

clock-img

11.05.2009, 17:41

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

Da vam se javim sutra opet idem na folikometriju danas sam završila s inekcijama.Nego moje trudilice kad se kreće u akciju meni ništa doktor nije rekao,ako nekaže sutra .Ja se još nisam mazila s mužemuser posted image šta me čeka sutra na ovoj drugoj folikometriji tako sam nestrpljiva da znam, nek mi ko javi .i za ovaj odnos od kad je najbolje da se krene u akciju? javim vam se sutra   pusa vam svima moje trudilice.

clock-img

12.05.2009, 00:52

clock-img

alex_mo

pencil-img

88

Radila sam puno folikometrije.Stvar je jednostavna,radi se vaginalni eho prgled sa sondom,nista strasno.Tada se vide folikuli t.j koliko ima i koliki su.Znaci folikul mora da je veci od 19mm(a moze i veci) onda se ocekuje da prsne.Kad se to dogodi potrebni su spermici da ga oplode ,a to traje par sati.Znaci folikul se sledi i kad je zrel onda se preporucuje odnos, da kad prsne u vas ima spermice(znate oni ostaju do 36 sati kod zene).Ako to prskanje se ne dogodi  doktor sledi i vec sledeci ciklus preporucuje Pregnil injekcije da bi sazreli i prsli folikuli.Ja sam ovo radila nekoliko mjeseci,a u aprilu prvi put injekcija(folikuli su uvjek prskali) i opet nista.Zato sam se razocarala nakon posledneuser posted image (nisam je ocekivala),ali ne odustajem ovih dana idem na sledecu folikometrii i nadam se da ce mi se posreciti u junu.Pozzz

clock-img

14.05.2009, 12:03

clock-img

marinela

pencil-img

812

I ja sam od slijedeceg cilusa na Klomifenu drzite mi fige da mi uspije....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.05.2009, 15:42

clock-img

lamama

pencil-img

1889

Marinela sretno, držimo ti fige i da uspiješ već u prvom ciklusu sa klomifenom.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

clock-img

14.05.2009, 15:57

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

Zravo moje trudilice ja sam vam pravo razočarana jutros sam išla na folikometriju moje folekule ovako izgledaju d 12mm a ljevi 13mm 13 mi je dan jako su loše stim da sam primila 10 inekcija menapur, kaže mi da nemam ovolaciju,a propisao mi još 4 inekcije danas i sutra po dvije i da dodjem u subotu na kontrol.pa neznam više šta da radim ,ako nemam ovolaciju zašto mi je propisao još 4 inekcije.Jeli još neko nema ovolaciju i šta dalje slijedi ...Bila bih vam zahvalna na bilo kojem odgovoru,savjetuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.05.2009, 17:06

clock-img

lamama

pencil-img

1889

Draga zazaa baš mi je žao što folikuli sporo napreduju, ali ima ipak nade, dao ti je još 4 ampule da bi još stimulisao rast folikula, a onda ćeš primiti stop injekciju kada narastu, šta će ti raditi jesu li ciljani ili je neka od metoda potpomognute oplodnje?

želim ti sretno sa napretkom i rastom folikula, i da bude ovulacije, javi nam se.

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

clock-img

15.05.2009, 10:33

clock-img

marinela

pencil-img

812

Hvala ti lamama....user posted image Ustvari u mene se tablete zovu Clomid.....al sve je isto ko i klomifen citala sma na internetu al nisam bas mogla nesto ekstra da nadjem sve je uglavnom na Engleskom pa ako neko jos nesto zna o njima nek mi napise bila bih zahvalna...user posted image

clock-img

15.05.2009, 11:09

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

ma mislim da je to isto, jer i meni je dr propisao klomid al u apotekama mi daju klomifen,,,a cula sam da u RS ima bas klomid...jel zna neko ima li  neke razlike???

clock-img

15.05.2009, 11:14

clock-img

marinela

pencil-img

812

Ja sam bas dobila Clomid.....ja sam u Svicarskoj....I na reept sam ga dobila i nisam cak nista platila,al dobro to meni ide preko osiguranja posto ga placam svaki mjesec(u nas takav zakon)Sad ti kazem mislim da nema razlike isto se i pije i sve....

clock-img

15.05.2009, 18:49

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

Šta će ti raditi jesu li ciljani ili je neka od metoda potpomognute oplodnje       Neznam ti ništa draga lamama,nije mi ništ rekao.Šta ako nebude ovolacije user posted image ,jel mi treba neka terapija? sutra ću nakontrolu ,ali ja nemam nade da su narsle,samo su me bezveze izboli inekcijama.user posted image       Imali iko još ovakav problem da nema ovolaciju???

clock-img

15.05.2009, 20:20

clock-img

lamama

pencil-img

1889

Zazaa ima još žena sa tim problemom, ma nemoj odmah biti pesimista, možda i rastu, vjerovatno će ti sljedeći put povećati dozu injekcija da bi rasli folikuli, sretno sutra pa nam se javi, navijam da su ti narasle folikuleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i da bude ovulacija.

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

clock-img

16.05.2009, 12:02

clock-img

Crnogorka

pencil-img

15

zazaaa... prvi put kad sam radila oplodnju i nije bila uspjesna nazalost rekao mi je doktor da su jako slabe jajne celije i skoro je digao ruke od mene dok drugi put je bilo bolje i to sa duplo manje inekcija... nikad ne znas... sta ces, nekome je dato da se malo vise pomuci a neko od prve!

Sretno!

clock-img

16.05.2009, 12:26

clock-img

zazaaa

pencil-img

40

Evo mene sa folikometrije  popravile su se folekule desni 16 mm ljevi 17 mm i imam ovolaciju, a negdje sam pročitala  da trebaju biti 19mm  .eto meni je rekao da imam ovolaciju i sa 17 mm,znači nemoraju biti baš 19mm .....   HVALA VAM SVIMA ,A POSEBNO LAMAMA,Crnogorka  

clock-img

16.05.2009, 12:48

clock-img

ledy blue

pencil-img

2641

i mm je iduca tri mjeseca klomifenkauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.05.2009, 15:27

clock-img

marinela

pencil-img

812

Ma joj svaka ti cast....ja jos nisam dosla do te faze(a nadam se da necu ni morati)...Tek pocinjem sa klomifenom a vec me panika hvata....U mene su u pitanju"rupicasti jajnici"tako je doktor rekaouser posted image

clock-img

16.05.2009, 15:58

clock-img

lamama

pencil-img

1889

drage cure sretno vam sa terapijama i da vam se ostvari želja uskorouser posted image , ja sam radila prije tri dana histeroskopiju i evo sada čekam vješticu, pa ponovo u borbu, doktori idem za 15 dana, ne znam hoće li mi šta predložiti ponovo,

zazaa eto vidiš da su narasle i uopšte ne moraju biti 19mm, ja sam dobivala pregnil i sa 17,18mm, jesi li ti dibila pregnil, navijamo da uskoro nas obraduješ, baš mi je drago!!!

1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

clock-img

16.05.2009, 16:23

clock-img

sabas

pencil-img

791

Drage Klomifenke,
Sva sam zbunjena , klomifen treba da pijem treci dan ciklusa , da li se racuna prvi dan kada sam dobila tj dobila sam juce to znaci da pocinjem da pijem sutra ? Sada procitah u uputama na tabletama jedna tableta dnevno pocevsi od petog dana ciklusa Dr mi je rekao treci dan ciklusa 2 puta po jednu ????
Hvala na odgovoru. :)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

clock-img

16.05.2009, 16:26

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

draga sabas klomifen pijes od 3. dc ukljucujuci i dan kada si dobila, on se racuna kao 1. dc. znaci sutra trebas sutra ujutro poceti piti. ja sam pila od 5.dc jer su mi ciklusi tada trajali 30 dana, kod tebe je vjerovatno kraci pa zato ti je dr. rekao od 3. da pijes.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

16.05.2009, 16:34

clock-img

plava72

pencil-img

567

ja sam pila 2 mjeseca klomifen od 2.dana ciklusa,vodeći folikul bio je 28 mm,izgleda sve zavisi od doktora

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

Zadnji članci

article-img