cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Lazanija

clock-img

14.01.2009, 10:17

clock-img

mnn

pencil-img

1611

baš razmišljam što bi danas kuhala...a kad vidim post lazanje...mljac mljac...ja obožavam lazanje...a to nismo jeli dugo...imam barilino lazanje doma...

još samo da se dignem i odem kupiti meso... hvala za ideju...user posted image user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

clock-img

16.01.2009, 11:38

clock-img

dina_89

pencil-img

351

evo jedan recept za lazanje od mene extra su
sve sastojke kupim i onda samo to poredam uglavnom ide ovako
potrebno:
-kutija kora za lazanje, necete potrositi sve
-0.8 l mlijeka
-200 ml besamel umaka
-200 ml umaka od samponjna (ove umake kupujem gotove)
-1 pileci ragu (moze i govedji)
-1 jedna konzerva sampinjona mislim da je od 400 ml
-nesto suhog mesa,mada ja vise koristim dimljeno meso jer je manje slano sa suhim mesom citavo lazanje postane malo vise slano
-nesto  trapist sira
priprema:
-mlijeko prokuhati  i dodati u to umak od sampinjona i besamel, staviti soli, vegete po zelji
nesto ove smjese posuti po tepsiji u kojoj pravite pa poredati sloj kore zatim na koru raspodjeliti pola ragua,pola pakovanja gljiva,meso dimljeno ili suho pa na to nairendati nesto sira,na to ponovo poradati koru pa zaliti smijesom od mlijekai onda ponovo poredati preostali fil na isti nacin (ja 2 puta poredam fil i bude dovoljno, moze vise slojeva ali bi trebala vece tepsija treba uzeti u obzir da dok se pece mlijeko pocne kipiti ako nije dublja tepsija)na zavrsnom sloju znaci poredam koru i nairendam sir i to je to

jako je ukusno

i sorry na greskana u pisanjuuser posted image

Zadnji članci

article-img