IZVORNA PORUKA: natalie
da, da hvala procitala sam ja to vec ali nisam sigurna smijem li te cajeve koristiti bebi od 3 mjeseca, pa ako neko zna neka mi javi. poozzz
Draga natali...
kako su ti dali sve sirupe...i inhalacije predpodstavljam sa ventolinom onda ništa lošije bebi ne može biti od onoga što je prirodno. Ovaj čaj sa lukom bebi možeš dati kašikicom...kao sirup da daješ...ti uzmi omjer luka i jabuke + hipp čaj sa vitaminom C u granulama. možeš davati 3 puta dnevno po 10-15 mililitara slobodno. Ono što trebaš paziti jeste da beba uvijek bude na stranu okrenuta jer šlam može izbaciti sa stolicom ili bljuckanjem.
ja sam ga svojoj djevojčici davala sa 4 mjeseca.
čaj od lovorovog lista također možeš...međutim kako se ona ukuhava sa smeđim šećerom ti ipak odluči o itom ali da znaš da se ni silni sirupi koje dijete prima u apotekama ne razlikuju u pravljenju. ja sam svojoj curi davaka 2 puta dvnevno po 1 kašikicu ( najamnja iz escajga za mješanje šećera u šoljici kafe
). Tako na početku a kada sam vdijela kako reaguje onda sam joj daval 3 puta dnevno, pa nakon toga 2 x dnevno po 2 te kašike.....
E sad ono što ti želim reći u slučaju da poslušaša sacvjet za mast na prsa...budi jako oprezna...
djeca sa brohitisom mogu dobiti temperaturu na spavanju a u slučaju da je dobiju kada imaju mast na plućima ili svinjsku ili koziji loj...upala pluća vam ne gine. zato molim te pazi u slučaju korištenja ovoga lijeka za bebu od 3 mjeseca.
dalje...da bebi olakašaš disanje...higijena nosa je jako važna...
sekret iz nosa silazi na pluća i tu se ''upali'' i eto brohitisa. nosić čisti stalno...ne znam jesi čula za babyvac...ako nisi imamo temu pogledaj iskustav ali ja se u njega zaklinjem po pitanju čišćenja nosića kod djeteta.
u sobi u kojoj ti beba spava raskriži glavicu luka crvenog navečer...ujutro izrači...pa opet stavi novu glavicu raskriženu...to olakšava disanje dok spava beba...
beba neka spava na tvom velikom jastuku...malo uzigni bebu...znači svoj jastuj okreneš suprotno od onoga kako ti na njeumu spavaš i položiš bebu na njega da joj none siđu sa jastuka.
zrači stan stalno...dijete izneis iz sobe pa dobro izrači a onad u izračeno namesti bebu.
Ako ti beba ne može zaspati od stalnog kašlja...uradi prirodnu inhalaciju...
otovori toplu vodu u toaletu...kad se dobro zaparii ulđi sa bebom u naručju u taj protor i budi nekih 2-3 minuta...
ako natsvaiš sa ovom ihalacijom možeš i povećati...ali za bebu od 3 mjeseca 5 minuta je maximum.
Dalje ako imaš mogućnost da nabaviš smrekine iglice sa drveta...stavi ih u jedan mali jastučić, vrećicu...kao što je lavnada koju na moru kupimo zapakovana...i zakači djetetu iznad kreveta...ili blizu kreveta gdje spava...to također olakšava disanje bebama.
eto toliko mislim da sam ti malo olakšala.