IZVORNA PORUKA: amra_sa
Nešto bi se sigurno uradilo po tom pitanju. Ja sam optimista po tom pitanju, samo treba stisnuti i raditi na tome.
Znaš kako kažu riba smrdi od glave al se čisti od repa.
Taj PDV, ti računi bi upravo pomogli tim penzionerima itd. koji kopaju po kontejnerima i sl. Da ne bih došla u tu situaciju, da i ja rovim, odlučila sam da tražim račun za sve.
Eto navela sam primjer, kad u pekari daju račun - slabo kad. U kafiću npr. ??? Popiješ kafu naplati ti i hajt. Nigdje računa.
Slazem se sa Amrom treba traziti racune da bi nam bilo bolje
Najvise utaje bude UPRAVO OD DOSLJA poput npr kineza...radila sam u racunovodstvenoj agenciji I znam ko najvise utaji poreza. Njihove kazne su u stotinama hiljada km. Pokupe lovu I pobjegnu iz drzave
Dosljama ne smatram ljude koji dodju iz susjednog grada ili sl trazeci svoju nafaku. Svako ima pravo da zapne I da POSTENO zaradi.
Eh sto jos neko napisa, alergicna sam na ljude koji "traze" a nijedan posao im nije dovoljno dobar
A evo da napisem I par scena s trazenjem racuna
Jednom u jednoj poznatoj cevabdzinici na pocetku fiskalizacije izdali su mi prijasnnji racun tj nisu fiskalni I ja sad ozbiljnim tonom potam radnicu sta je to
trazim da mi izdaju fiskalni. One se uspanicile mislile da sam inspektor
zovu gazdu pitaju ugl pravu sam frku digla
Drugi slucaj u granapu koji je bezobrazno skup ne izdaju racune I ja zatrazim racun. Prodavacica preblijedila zamuca da joj se to jutro pokvarila kasa. Rekoh "dajte mi onda pisani fiskalni racun" (koji je I predvidjen za te situacije) ona se isfurala opet sam djelovala kao inspektor
preblijedila zena zove nekog na tel lafo da odnese kasu....a ja njih prepadnem I onda upitno I hladno gledam njihove reakcije a oni misle ja "poslom" tu
. U kaficima redovno trazim racun...dozivjela sam I da mi psuje konobar za ledjima itd itd