Maja ja sam krenula neka dva mjeseca prije kupovati,cisto zbog novca,da rasporedim trosak. Stose tice spiska sa prve strane,sad cu ti redom nabrojati:
meni bespotrebno: termometar za vodu( probas na lakat); pamucne krpice za kupanje( kupam onako rukom); geniciana violet, hipermangan, kapi za nos sunce moje malo-umjesto njih kupila 500 ml fizioloske,jer nju mozes koristiti koliko hoces puta,ja jos imam istu a bebi 6 mjeseci,a rok trajanja sunce moje malo je 7 dana nakon sto se otvori; za pupak smo koristili sterilne gaze,bivacin prasak i alkohol. Cucle,flasice nemam,beba iskljucivo doji. Caj isto ne pije,ali sam ja pila caj od komoraca i za dojilje,kupovala u DM-u babylove,kostaju oko 2,50 KM. Kasikice kupila isto babylove,jeftinije su,a iste,trebace ti za D3 kapi ili kapi za grceve-mi koristili Espumisan. Ostalo je manje vise potrebno. Sto se tice odjece najvise su mi koristili bodiji,gegice,i donji dio kao trenerskica sa stopalima-ne znam kako se drugacije zove. Svedske pelene nisam kupovala i nisu trebale i nisam kupila nikakvo adaptiano mlijeko,ako mislis dojiti i ne kupuj,jer neces doci u iskusenje da ponudis bebi,jer ga nemas .
Sto se tice spiska za majku- kupila sam babylove kremu za bradavice-spasila me ragada,kosta oko 3-4 KM u DM, caj za dodjilje isto babylove( patronazna mi preporucila HIPP,ali n ima secera,a ja volim gorak caj) i caj rooibos,ako si iz Sarajeva imas ga u Kuci caja Franz&Sophie, pije ga mama( pila sam oko 2 litra caja),a bebi smanjuje tako grceve preko mlijeka. Nisam kupila pumpicu,izdajam se rucno; jastuice za grudi( protiv curenja mlijeka na odjecu)-kupila u DM takodje,kostaju oko 4 KM. Ne trebaju ti odmah ni silikonski sesirici za bradavice,nisam ih kupila. Kupila sam dva grudnjaka za dojilje,dosta za pocetak,nosim ih kad sam vani, kupila saam nekoliko pakovanja Vir ulozaka za kuci da imam. Stoo se tice torbe za porodiliste ovisi iz kojeg si grada,pa tako i pakujes. Eto nadam se dam ti pomogla,ako imas jos pitanja pitaj