Onda se uvijek vraćaj ovim riječima.
Iako je čovjeku teško da shvati,u vremenu čekanja je velika Njegova mudrost. Vjerniku se u tom periodu opraštaju grijesi i raste nagrada za strpljenje. A kakva je tek nagrada strpljivima
. Ako čovjeka ubode trn,opraštaju se grijesi...a šta je tek s tim 'trnom' koji svake sekunde bode nutrinu srca. I opet,čovjek treba da se trudi vježbati to isto srce da ne govori 'Bože zašto se ne odazivaš',
već da s potpunim ubjeđenjem da će se On odazvati onda kada je to za nas najbolje,šapuće dovu Zekerijaa a.s... Kaže Uzvišeni u suri Ali Imran 38;
Tu Zekerijja zamoli Gospodara svoga: “Gospodaru moj, reče podari mi od Sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš!” I dok se on u hramu stojeći molio, meleki ga zovnuše: “Allah ti javlja radosnu vijest: rodiće ti se Jahja, koji će u Allahovu knjigu vjerovati, i koji će prvak biti, i čedan, i vjerovjesnik, potomak onih dobrih.” Znam da nije lahko,ali sa strpljenjem,molitvom i iskrenim,potpuno čvrstim ubjeđenjem da će biti uslišano...puno je lakše živjeti i nositi se s tim,nego bez toga.
A ja od srca,svim dragim trudilicama želim da što prije plod njihova srca drže,baš tu,u naručju,kod srca
.