cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kasalj kod djece

clock-img

08.01.2011, 01:00

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: tweety

Ali još nisi dobila teglu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hB nije mi trebalo ja to nako da imam u kuci a dostavit ce to meni prijateljica ovih danauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.01.2011, 01:02

clock-img

tweety

pencil-img

1407

IZVORNA PORUKA: noa

IZVORNA PORUKA: tweety

Ali još nisi dobila teglu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hB nije mi trebalo ja to nako da imam u kuci a dostavit ce to meni prijateljica ovih danauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

I ja kažem hB nek ti nije trebalo.A trebala bi tegla biti isporučena ovih dana user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Valja ga imati u kući za svaki slučaj jer je super.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

08.01.2011, 01:04

clock-img

Anoniman

ja sam cula da je dobar i da ga ima u Vrapcicima na pijaci al haj imade ova moja teglu pa ce mi dati da se nađeuser posted image

clock-img

08.01.2011, 01:09

clock-img

tweety

pencil-img

1407

Ne znam stvarno,nisam na pijaci nikad kupovala od prehrane.A pekmez i med sam uvijek dobijala.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

clock-img

15.01.2011, 22:39

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ispržiti tri kašike šećera i zaliti s pola litre vode. Dodati dvije glavice luka i pustiti na blagoj vatri da vrije pola sata. Dobićete fini sirup, luk se takoreći istopi. Nama je ovaj sirup super.
Mora se potrošiti u roku od tri dana.

Ovaj čaj/sirup je nama puno bolji i efikasniji u odnosu na onaj s jabukama i lukom.

Hvala hanabanana na receptu, rješili smo se svega u dva dana i kašlja i šlajma a i slinavog nosa.

Suhi kašalj i one negove grozne napade, rješila sam s posoljenim limunovim skom. Pila sam i ja, a i moja djevočica i vjerujte u roku od dvije minute prestala s kašljem i ponovile nakon sat i nije se više ni javio, hvala Bogu.

< Poruku je uredio mamabb -- 15.1.2011 22:53:20 >

04.12.2008.

clock-img

15.01.2011, 22:44

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

odlični savjeti...copy paste u folder zdravlje user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

15.01.2011, 22:56

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Hvala!
RR mame su meni puno pomogle  svojim savjetima i iskustvima pa red je da i ja podjelim svoje, naročito ono koje je pozitivno uticalo na ishod.

04.12.2008.

clock-img

15.01.2011, 23:08

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: mamabb

Suhi kašalj i one negove grozne napade, rješila sam s posoljenim limunovim skom. Pila sam i ja, a i moja djevočica i vjerujte u roku od dvije minute prestala s kašljem i ponovile nakon sat i nije se više ni javio, hvala Bogu.

Možeš li mi molim te ovo objasniti. Je li regularno napraviš limunadu (zaslađenu) pa je posoliš ili baš samo limun i sol?

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

15.01.2011, 23:14

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Iscjeđen sok limuna  posolim i to je to. Odoka soli.

< Poruku je uredio mamabb -- 15.1.2011 23:15:06 >

04.12.2008.

clock-img

15.01.2011, 23:15

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Hvala ti. Daj Bože da popije ovo user posted image

clock-img

15.01.2011, 23:18

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

IZVORNA PORUKA: N_N

Hvala ti. Daj Bože da popije ovo user posted image

Špricom po 3-4 mlilitra.Ja sam svojoj tako.

04.12.2008.

clock-img

15.01.2011, 23:23

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Pa da, biće tako, na juriš user posted image

clock-img

15.01.2011, 23:30

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

odlični savjeti...copy paste u folder zdravlje user posted image

Dobra ti ta, ja dosad samo copy paste recepteuser posted image user posted image

clock-img

25.01.2011, 10:09

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

cure koji sirup da uzmem za malenu od 2 godine, kašlje ne intenzivno al je budi noću i kašalj je suh
Juče smo išli kod dr, pluća su čista
Šta mi predlažete????

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.01.2011, 10:12

clock-img

amdi

pencil-img

518

Ja pravim čaj od sljeza, možeš probati i ovaj posoljeni limun, jer to je kašalj od nadraženog grla

clock-img

25.01.2011, 10:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

vesela dobar je flumikan ....
dobar je i flavomed al on se samo 4-5 dana pije

najbolje je da joj napraviš onaj recept od hanabanane fakat ja rekla zaovi d amalom napravi kaže za 24 sata djete prestalo kašljati....

nemamo lovora nestalo nam u saksijama pa smo prešli na ovajuser posted image

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ispržiti tri kašike šećera i zaliti s pola litre vode. Dodati dvije glavice luka i pustiti na blagoj vatri da vrije pola sata. Dobićete fini sirup, luk se takoreći istopi. Nama je ovaj sirup super.
Mora se potrošiti u roku od tri dana.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.01.2011, 10:19

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

dobijem sirup i onda dajem jednom dnevno il kako...?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.01.2011, 10:19

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: amdi

Ja pravim čaj od sljeza, možeš probati i ovaj posoljeni limun, jer to je kašalj od nadraženog grla

kako posoljeni limun?? neznam za ovo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.01.2011, 10:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

dobijem sirup i onda dajem jednom dnevno il kako...?

djaeš joj kao i vsaki sirup kašikicom...
na 6 sati daji ....
znači svako 6 sati kašika

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.01.2011, 10:22

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

e hvala, ovo ću joj napraviti! a da joj kupim i neki od sirupa? flumikan il flavomed??? hoće biti puno???

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.01.2011, 10:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

e hvala, ovo ću joj napraviti! a da joj kupim i neki od sirupa? flumikan il flavomed??? hoće biti puno???

flumikan je sada bolji...flavomed se pije samo 3.-4 dana i on u principu smiruje kašalj ali u plućima ako ima nešto razgrađuje da se izabci a flumikanse pije kao ostali sirupi i baš je dobar

< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.1.2011 10:24:04 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.01.2011, 15:53

clock-img

amdi

pencil-img

518

IZVORNA PORUKA: mamabb

Iscjeđen sok limuna  posolim i to je to. Odoka soli.

Evo vesela to je

clock-img

25.01.2011, 16:06

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

cure koji sirup da uzmem za malenu od 2 godine, kašlje ne intenzivno al je budi noću i kašalj je suh
Juče smo išli kod dr, pluća su čista
Šta mi predlažete????

veeseelaa,uzima li ajsica jos med?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

25.01.2011, 16:43

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Što se tiče suhog kašlja iz grla kad je grlo i pluća ok, imam rješenje (nedavno sam probala na Emi i djeluje). Pred spavanje smo joj stavljali na grlo mokru krpu. Dakle- pelenu pod tekuću vodu hladnu/normalnu za piće, ne preledenu, dobro iscijediti i omotati oko vrata i preko mali ručnik ili veću pelenu da vlaga ne probije i da dijete ne bude mokro. Nije mogla spavati od kašlja, kako smo joj to stavili dijete je zaspalo i okrenulo se nije do ujutro. Par noći smo stavljali, a istovremeno sam pravila karamel s mlijekom i davala joj čajeve s medom i prošlo je.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

25.01.2011, 16:50

clock-img

mama75

pencil-img

2257

zenice, jel se ovaj luk u "sirup protiv kaslja by hanabanana" izreze ili se citave glavice stave? I nisam bas najbolje shvatila, je li za iskasljavanje ili protiv kaslja? Nama treba za ovo prvo. Danima nas muci pun nosic, sljeva se dole i kaslje uzasno, narocito nocu.

Zadnji članci

article-img