IZVORNA PORUKA: shejla
pa nismo odavno vadili briseve, ali bili su OK zadnji put, a tada je vec pocelo ovo kasljanje....
A kakav je kasalj na alergijskoj bazi??? Nisam nikad cula za to... na sta alergija, jesu li vam rekli koka i po???
za svaku prehladu koja traje duze od deset dana postoji sumnja da je alergija.putem nalaza krvi moze se odrediti dali je dijete sklono ili nije odredjenim alergijama ,pomocu odredjenih komponenti i parametara koje zna svaki dobar i iskusan pedijatar.na sta je alergicno samo se moze otkriti putem alergo testa.
mom djecaku su u dobi od sest mjeseci putam nalaza krvi otkrili sklonost ka alergijama.
s obzirom da su nalazi koji dokazuju prisustvo bilo kakve upale u redu dijagnosticirana mu je alergija.
dali su nam Flonidan sirup i Pholcodin (samo navece),da bi dijete moglo da spava mirno(samoinicijativno sam mu iskljucila jer vec iskasljava zreo slajm).
dobro je djetetu izazvati povracanje tik prje jela da bi izbacilo slajm a ne hranu(savjet pedijatra).ja licno to radim.svaki put kada se dobro zakaslje malo mu prstom nadrazim grlo i izbaci sav slajm.pa pokusaj.