cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kasalj kod djece

clock-img

06.04.2011, 14:19

clock-img

Mala Selma

pencil-img

779

škorpija, ja sma zvala oko 12, 00 sati i odma mi se javila, teta je ljubazna, malo me ispitala šta-kako, ko mi je preporucio alergotestove, sta pije od lijekova i sl., mozda rade do 14,00h, probaj onda ujutro, sabah-zoromuser posted image
Nama se alergija na polen manifestovala crveim i suznim ocima i curenjem nosica, a na bjlance crvenim, haman zivim ranama po tijeluuser posted image
E sada sada, jednom je sam pojeo kuhano bjelance i nije imao reakciju, ali dr. nece da rizikuje i hoce nalaze da bi primio vakcinu onu od 12 mjeseci.
On nije primio ni onu od 18 mjeseci, a sto mora do drugog rodjendana ( valjda je to revakcinacija), da li ima neka reakcija na nju, sad kad cujem da djecica umiru od vakcina ja se sva najezim i bas sam tuzna ako smo mi pokusni kunici farmaceutskih kompanijauser posted image user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

clock-img

04.05.2011, 09:40

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Recept jeleneT koji prekida suhi kasalj:

Iscijediti limun, posoliti i popiti!

To je to, jednostavno, ali ucinkovito!user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

16.06.2011, 09:30

clock-img

Anoniman

A je strašno kašljao te smo išli ljekaru, propisali su nam panklav, prospan i aqua maris kapi... sve je to ispio ali kašalj nije nestao, jest se smanjio i nema upale...sad se javlja poslije spavanja, zakašlje se kao da će povratiti ali ne povrati...ne znam šta da radim???

clock-img

16.06.2011, 09:52

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: Breskva

A je strašno kašljao te smo išli ljekaru, propisali su nam panklav, prospan i aqua maris kapi... sve je to ispio ali kašalj nije nestao, jest se smanjio i nema upale...sad se javlja poslije spavanja, zakašlje se kao da će povratiti ali ne povrati...ne znam šta da radim???

jesi mu probala davati onaj caj od luka i jabuka ne bi li povratio, jer je to zrelo vjerovatno, a on ne zna iskasljati...a ima lady26 neki doba caj od kojeg djeca povrate slajm.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

16.06.2011, 09:57

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Mala na koji mislis? 

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.06.2011, 10:00

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mala na koji mislis? 

ma onaj sto si meni slala link za bronhije...iz rs-a

clock-img

16.06.2011, 10:00

clock-img

Anoniman

sad sam našla taj recept bila ga još snimila sebi u slučaju da mi zatreba i nisam ga mogla naćiuser posted image
probat ću sa njim

clock-img

16.06.2011, 10:03

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

Lana je povracala slajm od sljeza...Breskva toplo preporucujem, a caj Dr. Pancic "caj za ublazavanje kaslja" je extra....pomogne nam svaki put....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.06.2011, 10:08

clock-img

Anoniman

i nama je sljez do sada pomagao i prospan ali sada je baš neki zafrkani ...idem sad da pravim ovaj sirup od luka i jabuka mnogi su ga hvalili...

clock-img

16.06.2011, 19:12

clock-img

jasmina_mm

pencil-img

964

ja svom sinu dajem caj od jaglaca za kasalj i hB uvijek mu pomogne i sljez naravno, a lijekove izbjegavamo dok nam bas ne prigustiuser posted image

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

clock-img

17.06.2011, 09:24

clock-img

Anoniman

Mi bili kod doktora i dijagnoza je sljedjeća
ovo je virusnog tipa-možda je bronhitis ali više mi liči da je alergijskog tipauser posted image user posted image

BUM urbason od 16mg- injekcija, ventolin -inhalacije

Idemo na inhalacije a urbason nisam htjela da primi dok ne donesem nalaze ... danas smo vadili nalaze nadam se da će biti sve u redu...

Pravila sam čaj od luka i jabuka ubrzo je povratio punoooo šlajma, ali poslije toga je češće kašljao, da li to tako trebauser posted image

clock-img

16.07.2011, 20:26

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

ajdin danima kašlje kad spava, kad je budan rijetko, čak nekad ko kašalj zvučči ko pseći lavež. nos mu ne curi niti ima nekih drugih tegoba.
kontam da je od klime, ne znam da li da ga vodim ljekaruuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

17.07.2011, 09:38

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Jesi li probala sa prospanom?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

17.07.2011, 10:51

clock-img

balasgirl

pencil-img

972

I moj A kašlje, najviše kad spava, a kad je budan rjeđe. I nosić mu curi, izvlačim pumpicom koliko mogu. Bili smo kod dr, kaže grlo nije upaljeno, na plućima se ne čuje ništa, nema potrebe išta davati. Međutim, pošto je mali prije mjesec i pol imao mrsu, dala mu je sumamed (kao preventivno da se ne bi vratila), iako je u bolnici primao vankomicin. Ja mu kuham ćaj od bijelog sljeza, al kašalj ne jenjava. Neku noć je baš povratio punoooo šlajma. On se zakašlje i onda taj šlajm proguta. Kontam da nisu opet zubići, trpa sve živo u usta.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

clock-img

17.07.2011, 12:34

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

dajem surup od bijelog sljeza, ustavri pomiješam mu u čak od akmilice s medom, neće sirupd da popije nema šanse, zato dosad nismo niti jedna antibiotik popili jer su oni naročito gadni ne možemo ga ni silom natjerati da popije

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

27.10.2011, 12:17

clock-img

bembela

pencil-img

77

drage moje,moze li pomoc,savjet?Ludim vec evo treci mjesec,moj bebac toliko vec kaslje.Sa dva mjeseca se naglo zakasljao,ostao bez daha i istu noc smo primljeni na Pedijatriju.Lezali desetak dana,a on primao ventolin inhalacije, ventolin sirup i xiclav.Dijagnoza bronhitis i upala pluca.kad smo napustili bolnicu, bio je na terapiji jos sedmicu i od tada nista ne pije od lijekova.Kada sam pitala da li smijem da mu dajem nesto na prirodnoj bazi,rekli su mi nikakve domace eksperimente , nista osim caja od majcine dusice.Ja sam ipakpocela kapati u nosic sljez i malo davati da pije,pored ovog caja,ali on nikako da prestane kasljati,evo vec treci mjesec.
Da li je neko bio u slicnoj situaciji ? Sta da radim ? Bebi je sada peti mjesec. Hvala

clock-img

27.10.2011, 12:21

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

beba i dalje kaslje i nakon tri mjeseca?pa jeste bili na kontroli, jeli sanirana upala pluca.to je bas dugo i nije ok.

imas sirup sa lovorom i smedjim secerom za ublazavanje kaslja, a oprezno sa sljezom mala je beba da bi ga pila, ok u nosic kapati ali piti nemoj velike kolicine

clock-img

27.10.2011, 12:29

clock-img

chuci

pencil-img

804

da nije u pitanju alergija na nešto pa tako dugo kašlje.

nisam sigurna da tako mala beba smije ovaj sirup sa lovorom.

treba ispitati šta je uzrok ne može beba eto onako kašljati, bez razloga tri mjeseca, ako je tada izliječen bronhitis.

jel suho kašljuca ili se čuje šlajm?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

27.10.2011, 12:31

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

koliko ja znam, malena od Hanady je pila ovaj sirup sa 4 mjeseca, ali se svakako slazem sa tobom da treba ispitati uzrok kaslja.

clock-img

27.10.2011, 12:34

clock-img

bembela

pencil-img

77

bili na kontroli proslu sedmicu,to nam je vec peta od bolnice.Pluca su dobra,nema nista na njima,upala je sanirana,jos mi kaze doktorica da kasalj moze trajati mjesecima jos,ali meni to nekako bas i nije ok.
Caj vise kapam u nosic,samo mu jednom u toku dana dam pola male kasikice da popije.
Jos nije ljubitelj nikakvog caja,i to ga jedva natjeram da popije.
Probala sam i sa onim balzamom od Dr.Theiss-a, onda je dobio neki osip tu gdje sam mazala,pa sada ni to ne mogu.

clock-img

27.10.2011, 12:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Traba ispitati uzrok kašlja definitvno...3 mjeseca su dug period još uz korištenje terapija.

moje dijete jeste pilo sirup sa lovorom u tom periodu.
također sam davala na kašikicu čaj od luka i jabuke....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.10.2011, 12:39

clock-img

bembela

pencil-img

77

ma joj,znate ove nase doktore kakvi su...ponekad mi se cini da znamo i mozemo bolje od njih.Isli smo pulmoalergologu na pregled,ali kaze da nema potrebe ni za cim jer nema nista na plucima.
A kasalj je na pocetku bio "mokar",znao je malo i slajma izbaciti,ali sada je suh,nista ne "HROPTI" po njemu

clock-img

27.10.2011, 12:39

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

IZVORNA PORUKA: bembela

bili na kontroli proslu sedmicu,to nam je vec peta od bolnice.Pluca su dobra,nema nista na njima,upala je sanirana,jos mi kaze doktorica da kasalj moze trajati mjesecima jos,ali meni to nekako bas i nije ok.
Caj vise kapam u nosic,samo mu jednom u toku dana dam pola male kasikice da popije.
Jos nije ljubitelj nikakvog caja,i to ga jedva natjeram da popije.
Probala sam i sa onim balzamom od Dr.Theiss-a, onda je dobio neki osip tu gdje sam mazala,pa sada ni to ne mogu.

da lu su urađeni alergo testovi

clock-img

27.10.2011, 12:40

clock-img

bembela

pencil-img

77

a koliko je imala mjeseci kada je pila ?

clock-img

27.10.2011, 12:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: bembela

a koliko je imala mjeseci kada je pila ?

Moja mlađa djevojčica sklona je bila borhitisu...pila je obe varijante sa 4 mjeseca

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Zadnji članci

article-img