cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Opekotina vrelom vodom

clock-img

27.09.2010, 18:20

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Pitanje:
Upravo sam se zalila ključalom vodom po lijevoj ruci, najviše po palcu i kažiprstu... Boli... Držala sam nekih desetak minuta pod hladnom vodom, a onda namazala pastom za zube - to sam negdje pročitala da izvlači opekline.
Zanima me, ako iko zna, kako ću znati da kućne čarolije nisu dovoljno i da moram doktoru?
Hvala svima unaprijed.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

27.09.2010, 18:35

clock-img

breskvicaa

pencil-img

2152

Moj ti je savijet ako ikako mozes doci do LJILJANOVOG ULJA on je zakon za sve moja je kolegica se po citavom tijelu zalila kljucalom vodom i mazala se sa tim i nije ostala ni flekica od opekotine ja sam sebi to napravila za takve slucajeve najbolji lijek user posted image

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

clock-img

27.09.2010, 18:37

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja bih isto tako ppsutupila...nadam se da se nece pojaviti plik...ako se pojavi onda bih otisla doktoru da se nesto ne bi inficiralo ...da ti zavije ruku..
bas mi je zao user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

27.09.2010, 18:58

clock-img

Anoniman

stavi bjelance od jajeta

clock-img

27.09.2010, 18:59

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hvala vam, cure! Boli užasno, čekam mma, pa ću vidjeti ima li plika i treba li dr.

clock-img

27.09.2010, 19:04

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

jekoderm ti je zakon za te stvari

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

27.09.2010, 22:02

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

Moja rodica se neki dan opekla vrelim mlijekom po ruci. Prvo je stavila pod hladnu vodu, zatim stavila bjelance, a preko toga so. 

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

27.09.2010, 22:20

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Jekoderm isprobran... Sada će mi mm staviti bjelance... Hvala vam.

clock-img

27.09.2010, 22:26

clock-img

Anoniman

stavljaj i hladne obloge obavezno, ali ne ledene, (pokvasi gazu vodom sa česme)...

clock-img

27.09.2010, 22:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ljiljanovo ulje.....
bebe ti si žena domaćica...nek ti bude nauk da napraviš sebi ljiljanovo ulje ljeti...
vjeruj opekline rješava...
da probaš nazvati apoteku dežurnu možda imaju u vidu eteričnih ulja na prodaju...znam da je Luch radio...ne znam koliko je kod vas zastupljen.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

28.09.2010, 11:57

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

bebbe,kako opekotina?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

28.09.2010, 12:05

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Pitanje:
Upravo sam se zalila ključalom vodom po lijevoj ruci, najviše po palcu i kažiprstu... Boli... Držala sam nekih desetak minuta pod hladnom vodom, a onda namazala pastom za zube - to sam negdje pročitala da izvlači opekline.
Zanima me, ako iko zna, kako ću znati da kućne čarolije nisu dovoljno i da moram doktoru?
Hvala svima unaprijed.

Žao mije što nisam vidjela tvoj post juče.
Dakle, recept koji 100 % pomaže - staviti sol, u početku peće, nakon dva tri sata se ne vidi ni ožiljak niti bilo šta.

clock-img

28.09.2010, 12:31

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Ja sam baš šeprtljava u kuhinji i često se spržim kad vadim tepsiju iz rerne i sl. Obično stavim jekoderm i bude ok

clock-img

22.12.2010, 16:01

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Pored bolnog nicanja umnjaka, maloprije sam se sprzila vrelom vodom i to po stomaku! user posted image  Na jednom mjestu je samo crvena koza i ne boli mnogo, a na drugom je izrastao plik. user posted image  Nije veliko, promjer oprzenog mjesta je mozda 2x2cm, odmah pored pupka, i u sredini je mali plik. Booooliiii... user posted image  Mada sam ja vise placka nego sto boli ali dobro... Nisam isla dr.
Posula sam hladnom vodom kada sam se tek oprzila, i drzala mokar peskir nekih 10ak minuta, namazala jekodermom, a evo maloprije i bjelancetom... Vidjecu kako ce biti... ne znam trebam li do dr ici??user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

22.12.2010, 16:14

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Joj Adana jeste te nesto krenulouser posted image user posted image

Ako plik nije velik i nije puno bolan pokusaj to kuci sanirati...probaj negdje naci ljiljanovog ulja to je meni pomoglo kad sam prosula dzezvu kafe sebi na nogeuser posted image i sad nemam ni oziljka

clock-img

22.12.2010, 16:16

clock-img

Adana

pencil-img

2777

I meni je to palo na pamet, bas mi se ne da... user posted image

Plik nije velik... recimo kao malo vece zrno graska, ako dobro vidim. user posted image

Vidjecu za to ulje, znam da je dobro, samo ne smeta mi ni da mi ostane oziljak, samo da se sta ne zakomplikuje... Uhhhhh koja sam ja placka i strasljivica... user posted image

clock-img

22.12.2010, 16:18

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Sta da radim sa uljem, na gazu pa kao oblog ili samo mazati? I sta mislite ima li potrebe da ovo "zavijem" ili moze i da se luftira namazano recimo Jekodermom?

clock-img

22.12.2010, 16:19

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ma nije to nista kukavicouser posted image user posted image Mazi, pusi, koji poljubac od dragog i bice to sve okuser posted image

clock-img

22.12.2010, 16:21

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

Adana ja sam cula da je dobro mazati to sapunom da izvlaci vatru

clock-img

22.12.2010, 16:33

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

Mozes namazati i sodu na to.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

22.12.2010, 16:40

clock-img

Anoniman

Adana ako imas vazelinskih gaza stavi na plik...Mojoj seki je pomoglo, ona je kad je bila mala pala i uleti u rernu( baka przila kafu i seka  trcala zapne na komad itisona ispred sporeta padne i zalijepi se facom na vrata sporeta) Stara joj stavljala vazelinske gaze i sad nema ni jednog plika

clock-img

22.12.2010, 16:49

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Hvala vam na ohrabrenjima i savjetima user posted image

Marina draga lijepo sam se preznojila kada sam procitala... uhhhhh....

clock-img

22.12.2010, 16:50

clock-img

Adana

pencil-img

2777

IZVORNA PORUKA: Dida79

Ma nije to nista kukavicouser posted image user posted image Mazi, pusi, koji poljubac od dragog i bice to sve okuser posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Malo je reci... Cudo je da sam i rodila user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
Hvala ti!user posted image

clock-img

22.12.2010, 17:26

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Adana

Hvala vam na ohrabrenjima i savjetima user posted image

Marina draga lijepo sam se preznojila kada sam procitala... uhhhhh....

cutii to je horor bio, sjecam se da je mjesec dana ko mumija zamotana bila u gazuuser posted image , ali nije ni jedan jedini oziljak ostao evo maloprije sam pricala sa starom kaze da je koristila i jekoderm kremu tada

clock-img

22.12.2010, 17:38

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

ja sam se oprzila vrelim uljem po nozi i odmah namazala PURELANOM koji sam kupila za bradavice. Za sat vremena, opekotia je bila svijetlo roza boje, a sutradan se nije vidjela. Pokusaj.

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

Zadnji članci

article-img