cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Blagi osip po licu

clock-img

02.12.2010, 13:39

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

koka ipo hvala ti ,pitat ću je pa ćemo i to probati,ma ko malo mu se poboljša al čim opet počne trpat sve u usta pogorša se,a samo s jedne strane mu ima user posted image  

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

02.12.2010, 13:58

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Ti osipi se vrlo lako mogu prosiriti i preci u infekciju koze..
ja znam da sam malom mazala Aflodermom jos dok je bio skroz mali...ali ti se posavjetuj sa doktorom da bi bila sto posto sigurna da kremu smijes koristiti.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

02.12.2010, 14:10

clock-img

mamana

pencil-img

531

Afloderm je kortikosteroid i ne bi se trebao korisiti kod male djece, pogotovo za to područje oko usta.

clock-img

02.12.2010, 14:13

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

znam da jeste..
propisala nam je pedica i pomoglo je..
kontam....valjda ona zna sta radi.

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

06.12.2010, 13:31

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

nama se još i pogoršalo i sad se još više crveni taj osip i dalje je samo kraj usta ,ta krema maxidex koju nam je propisala doktorica nije pomogla nego i pogoršala,danas sam u ljekarni uzela na preporuku farmaceuta aderma dermalibour kremu pa se nadam da će pomoći ako ne morat ću ga opet voditi dermatologu,jeli ko od vas koristio ovu kremu i valja li?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

11.12.2010, 12:24

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

nama se još i pogoršalo i sad se još više crveni taj osip i dalje je samo kraj usta ,ta krema maxidex koju nam je propisala doktorica nije pomogla nego i pogoršala,danas sam u ljekarni uzela na preporuku farmaceuta aderma dermalibour kremu pa se nadam da će pomoći ako ne morat ću ga opet voditi dermatologu,jeli ko od vas koristio ovu kremu i valja li?

user posted image user posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

clock-img

30.06.2011, 13:12

clock-img

selmoni

pencil-img

546

Potrebna mi je pomoc moja curica je dobila osip počelu isamo tu crven je a kada ocistim kamilicom i namažem kremom na bazi nevena povuče se ali je svrbi pogotovo u toku dana može li biti od znaja osip je crvenkast.

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

clock-img

26.08.2011, 14:27

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Nadam se da se vidi.. uzasan osip svaki dan uzasniji i crveniji. patronazna rekla da je odvrucine ali nije ba ovoliko vruce u sobi gdje on boravi... prijedlozi, sugestije, savjeti sta da se radi su veoma veoma dobrodosli.    da li su i vasa djeca ovo imala???

user posted image

user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

26.08.2011, 14:30

clock-img

ena23

pencil-img

2131

vidim da se ipak dobro ne vidi pa da slikama dodam obasnjenje: crvene bubuljice sa bjelim tackicama u sredini. to  mu se pojavilo prije 5 dana i sve je gore i gore, mazala sam otopinom hipermangana na stapicu za usi ali nije pomoglo nista...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

26.08.2011, 16:05

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

ena moja sestra je roidla prije 3 dana i njena curica je dobila isti takav osip,nju su samo pitali jeli u trudnoći imala infekcijuuser posted image i rekli joj da kaže mužu da kupi betrion mast i tim će joj mazati,ja neznam šta bi ti rekla možda da ga ipak odvevdeš pedijatru 

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

clock-img

26.08.2011, 16:34

clock-img

Trnoruzica

pencil-img

478

Da nije neka alergija, mozda omeksivac?

clock-img

26.08.2011, 17:03

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ena, ja da sam na tvom mjestu ipak bi otisla kod pedijatra. Koliko god to nije nista toliko strašno ni ozbiljno ipak se nije ni zezati s tim. Bolje da odmah u startu reagiraš s necim adekvatnim, nego da isprobavas na njemu sta ce pomoci.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

27.08.2011, 10:22

clock-img

balasgirl

pencil-img

972

Ena i ja ti savjetujem da odeš pedijatru, ja na žalost imam mnoooogoooo iskustva s osipima, neka ga pogleda, da ovako ne nagađamo šta bi moglo biti, čime mazati i sl. Da ne bi napravila grešku kao ja kada sam svojoj bebi od 15 dana sa stafilodermijom stavljala šta bi mi ko rekao i samo pogoršala stvar. Sretno. I da, mašala bebać ti je med medeni. 

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

clock-img

27.08.2011, 12:27

clock-img

ena23

pencil-img

2131

hvala vam na odgovorima, ove iste slike sam postavila i na temi beb 0-1 godine, tamo su mi sve zene rekle da je vjerovatno ciscenje bebe u pitanju a i moji hormoni divljaju (ali ja nikada ciscu i ljepsu kozu nisam imala).
Jucer je bilo bas grozno, crvenilo se pa sam se bas prepala i nasekirala, ali evo danas je vec mnooogo bolje, ima jos tackica ali nisu jarko crvene, ne izgledaju upaljeno.
ako se u toku dana nastavi povlaciti nastavit cu i ja sa ignorisanjem bubuljica a ako vidim da je samo malo ponovo krenulo idemo pedijatru.

balsagirl u pravu si, ja bas iz tog razloga nisam apsolutno nicim mazala, ni svojim mlijekom ni nista (malo otopine hipermangana), kontam ako stvarno jeste neko kozno oboljenje nije s eigrati sa mazanjem...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

27.08.2011, 12:52

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

IZVORNA PORUKA: ena23

Nadam se da se vidi.. uzasan osip svaki dan uzasniji i crveniji. patronazna rekla da je odvrucine ali nije ba ovoliko vruce u sobi gdje on boravi... prijedlozi, sugestije, savjeti sta da se radi su veoma veoma dobrodosli.    da li su i vasa djeca ovo imala???

user posted image

user posted image

isti slucaj kao kod mog S.dok je bio beba.
nama je pomogla Afloderm krema.

clock-img

11.11.2011, 12:07

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Je li itko pustio da osip od hormona kod novorođenčeta prođe sam od sebe i koliko dugo to traje?
Naime, Ema je bila sva hrapava i šarena i u bubuljicama nekih mjesec dana i pedijatar nam kaže da će to proći samo da je umivamo čistom vodom. Naravno, prestala sam mazati i umivala je, mislim da nikad ne bi prošlo da nisam po preporuci prijateljice kupila Mustela Stelatopia fluid.
sada sam opet pokušala bez krema, ali evo traje duže od mjesec dana i opet namažem mustelom i vidim povlači se a pedijatri su svi redom protiv mazanja.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

06.12.2011, 12:57

clock-img

*Boo*

pencil-img

63

Kod nas se isto javio blagi osip po licu. Koristimo Avene sprej (termalnu vodu) i pomaze nam..50ml kosta oko 7-8KM ..ako nista ublazi crvenilo i daje kozi vlaznost. E sad sam u dilemi da li da kupim i kremuuser posted image .

Moje srecice ♥ ♥
15.6.2008.
16.10.2011.

Zadnji članci

article-img