cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Vozite li auto u trudnoci?

clock-img

02.05.2009, 14:14

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

vozila sam tokom cijele trudnoce, kad sam se došla poroditi u bolnicu došla sam vozećiuser posted image  mislim zašto ne? stomak mi nije uopće smetao

clock-img

08.05.2009, 09:48

clock-img

sanjarka

pencil-img

327

Vozim jos uvijek

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

clock-img

08.05.2009, 11:40

clock-img

delly

pencil-img

888

vozim bez muke user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

08.05.2009, 12:01

clock-img

budućamama

pencil-img

1306

Ja otprilike mjesečno vozim relaciju od 320 km u jednom pravcu i ne pada mi to nimalo teže nego ranije kad nisam bila trudna....
Dnevno vozim regulara bez problema user posted image manje relacije

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

clock-img

08.05.2009, 12:38

clock-img

Gigana

pencil-img

695

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

vozila sam tokom cijele trudnoce, kad sam se došla poroditi u bolnicu došla sam vozećiuser posted image  mislim zašto ne? stomak mi nije uopće smetao

identično !!!

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

clock-img

08.05.2009, 13:45

clock-img

NANICA

pencil-img

629

IZVORNA PORUKA: Gigana

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

identično !!!

Isto user posted image user posted image user posted image

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

clock-img

10.05.2009, 23:54

clock-img

Anoniman

I ja još uvijek vozim svaki dan. Ne vežem se user posted image , smeta mi pojas pravo, a inače sam i prije trudnoće, i sada negdje do 7-og mj., prije paljenja auta, stavljala pojas, sad mi smeta...

clock-img

10.05.2009, 23:58

clock-img

mila81

pencil-img

819

Vozim kad dodjem do auta posto jos nemam licno svoje, a posto mi je tek treci mjesec to ide bez problema, a nesto mi se ne da da se vezem, jer nemam obicaj, a trebalo biuser posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

clock-img

11.05.2009, 00:00

clock-img

mu be da

pencil-img

60

kada vec pricamo o dojenju ....moze li mi neko reci kakve  grudnjake koristite (pamucne ili neke druge ) i dali se mogu  nositi oni sa zica ma i korpicama  jer ja sam jos uvijek na  dobrim starim pamucnim??????

clock-img

11.05.2009, 00:00

clock-img

Rina26

pencil-img

381

Ja sam vozila do zadnjeg dana

clock-img

11.05.2009, 00:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mu be da

kada vec pricamo o dojenju ....moze li mi neko reci kakve  grudnjake koristite (pamucne ili neke druge ) i dali se mogu  nositi oni sa zica ma i korpicama  jer ja sam jos uvijek na  dobrim starim pamucnim??????

user posted image user posted image user posted image user posted image  fulila si temu user posted image

clock-img

11.05.2009, 00:10

clock-img

mu be da

pencil-img

60

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image upssssssss soryyyyyy

clock-img

11.05.2009, 12:45

clock-img

muby

pencil-img

730

Ja sam u sedmom mjesecu i povremeno vozim ali ne bas rado. Primjetila sam da mi smeta ubacivanje u trecu i petu brzinu jer inace moram izbjegavati bilo kakve napore. Izbjegavam voznju po gradu bas zbog tog cestog saltanja brzina,a mislim da bi mi lakse pala voznja na duge relacije kad se uglavnom vozi u jednoj brzini i samo upravlja.

clock-img

22.05.2009, 23:00

clock-img

Modesty

pencil-img

56

Samo da se prijavim da jos vozim (termin 30.05). Moja dr. se pravo iznenadila kada sam joj to danas spomenula, onako malo je zavrtila glavom i rekla da se cuvam. Sta cu kad sam nervozna pa stalno negdje hodam.

clock-img

25.05.2009, 15:41

clock-img

mami ami

pencil-img

23

hehe.. bravo mamice user posted image bas ste me nasmijale svojim postovima user posted image samo da se i ja prijavim i kazem svoje iskustvo. Moja bebana sada ima 7 mjeseci i ne znam kako bismo bez auta. Ona, ja i nas mali maruti user posted image U trudnoci sam vozila gotovo do zadnjeg dana jer mi je posao takav da sam morala voziti iz Zenice do Sarajeva, Breze, Olova, Maglaja, Doboja pa cak i do Brckog ili Gracanice. Stomo mi nije smetao, nekako se cov.. zena naviknena sve user posted image

Pozdrav iz Zenice za hrabre mamice!

Mamino majo sunce
Asja, 16.10. 2008.

clock-img

25.05.2009, 15:44

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

ja sam vozila  do zadnjeg dana, umalo se i na porod neodvezoh. Auto mi je bilo spas, jer sam bila hiperaktivna trudi, a i sada moj bebac i ja smo non-stop na tockovima

clock-img

25.05.2009, 16:33

clock-img

Ex Yu

pencil-img

718

meni je termin za 14 dana tek sad od danas na bolovanju, na poso sam cjelo vrijeme vozila i jos uvijek vozim, evo bas idemo do cika doktora da uzmemo nalaz za otvaranje bolovanja ... i idemo bibijem da se malo trucka preko policajaca user posted image

clock-img

26.05.2009, 11:11

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Ja sam već bila na bolovanju i vozila se na vježbe za trudnice. Nisam imala potrebe svaki dan voziti negdje, ali mi zaista nije bilo jasno to pitanje 'tko će te odvesti'- isto kao da ti s trudnoćom neko uradi lobotomiju pa si nesposoban kupiti kruh i mlijeko i odvesti se negdje. Svaka čast ako nekome predstavlja problem zbog grčeva, napora, bolova u leđima... Recimo upravo zbog tih grčeva koje sam imala cijelu trudnoću nisam mogla voziti dulje relacije. Ali svejedno me je to pitanje nerviralo, jednako kao sad kad je MM išao na put a ljudi me pitali tko će s nama spavati user posted image , kao da su me odjednom shrvali svi strahovi svijeta jer imam bebu.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

26.05.2009, 11:30

clock-img

mamma mumi

pencil-img

1074

e upravu si emma, bas ko da si haman debil postala,a ne sto je fiziolosko stanje

clock-img

27.05.2009, 10:36

clock-img

Pretty mamma

pencil-img

1079

Termin mi je za 14 dana i još uvijek vozim...pa treba do doktora, pa u trgovinu, pa vježbice...tko će me voziti? I na kraju krajeva zašto??? Muž i ja imamo 2 autića, svatko svoj i nema potrebe da me negdje vozi...
Lijepo polako, pojas i kroz gužvu :)

Laura je u mom naručju!

clock-img

28.05.2009, 20:48

clock-img

Nadja08

pencil-img

151

i sama sam vozila skoro do termina poroda, iako sam negdje procitala da je zadnje tromjesecje pametno staviti jastucic ispod kaisa na donjem dijelu stomaka. ovo iz razloga da, ako dodje do udesa, kais ne stegne previse stomak i tako ugrozi bebu, nego upravo taj jastuk, cija je svrha da ublazi udar u stomak. cini mi se pametnim, iako ni sama nisam uvijek imala vremena za to, a mislim da sam trebala.

clock-img

28.05.2009, 22:08

clock-img

HINDA

pencil-img

78

dva puta sam vozila do zadnjeg dana, a i sada sam u 30-toj sedmici i ako ovako ostane bit ce kao u prve dvije trudnoce.

clock-img

29.05.2009, 02:02

clock-img

triplemama

pencil-img

1097

Vozila sam do zadnjeg dana. I uvijek sam se vezala ali donji dio pojasa obavezno ispod stomaka. U rikverc vozim na retrovizore tako da mi to nije bio problem user posted image .

Ko čeka i dočeka NOVI ZAKON O "AS"
Savjetnica za AS udruženja DjeCa

clock-img

02.06.2009, 00:42

clock-img

Anoniman

Danas nam je 8 dana prije termina..... i vozim još uvijek user posted image . Uopšte mi nije problem, mada vidim da me ljudi gledaju čudno, user posted image user posted image  al ne dam se hahahaha, neka gledaju user posted image

clock-img

06.06.2009, 17:45

clock-img

amarilis

pencil-img

141

Enisa_sara, lavica si... Znam da si se porodila i da je sve prošlo hB ok, možda i zato što si bila tako pokretna pa čak i vozila...
Ja ne vozim od početka trudnoće, od mučnina i povraćanja nisam bila u stanju, a sada u 23 tjednu pijem 2x dnevno apaurin i ne pomišljam da sjedem za volan jer sam vazda pospana. Grozno mi je bez auta, ovisim o mužu a on nema strpljenja...

Zadnji članci

article-img