IZVORNA PORUKA: vjestica
nemam vremena da čitam cijeli topic jer ima previše strana
moja beba ima 19 dana, prvih 7 dana je nisam dojila zbog nekih komplikacija, ali sam se izdajala i u zadnji momenat spriječila mastitis
konačno smo krenule sa dojenjem, ali moj problem su jako osjetljive bradavice, pogotovo kad beba tek uhvati bradavicu, zaboli me da sve zvijezde prebrojim
rekli su mi da će to trajati par dana i onda će se navići bradavice
međutim još boli, čak me i nakon podoja zna boliti bradavica, mažem dm kremom za bradavice i hodam golih grudi kad god mogu, ali ništa ne popušta
nemam nikakvih ranica na bradavicama, samo bole
ima li iko kakva savjet?
vrlo je važno napoemnuti da do tog bola na bradavicama može doći zbog nepravilnog držaanja bee pri dojenju...
tada može doći i do slabijeg dojenja a i samim tim do pojave mastitisa...
zato budi pažljiva i pazi na to...
najbolja poza za dojenje je ona u kojoj i ti i beba uživate, lijepo ste se nmjestile i ne osjećas napor dok je dojis. dali je to sjedeći ili ležeći polozaj ti ćes odrediti ali evo ti link kako to treba da izgleda
http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13 Ako beba pogrešno uhvati, mali prst u ugao njenih usnica, razdvojiš čeljusti da otpusti pritisak pa pokušate ponovo.
Nudiš da doji i učite pravilan hvat kad beba još nije nervozna od gladi.
bebu dojis na jednoj siki...razlozi zasto drugu ne pirhvata mogu biti različiti ali najčesći uzroje da je nisi fino stavila na tu siku odnosno nije pravilno pa nemoze fino da doji a iz tog razloga smanjena je porizvodnja mlijeka u toj siki.
nemoj da mjenjas siku na podoju dok beba ne isprazni onu koju si joj 1 ponudila.Važno je reći a i zapamtiti da beba napredajue najbolje kada popije tzv. zadnje mlijeko...zanči posljednje mlijeko iz sike je najmasnije i do njega beba napreduje.
Da bi imala mlijeka sto česć esatvljaj bebu na dojku...na svaki njen zahtjev. ne gledaj na sat jer beba je mala i podoji na 2-3 sata mogu joj biti amlo. Ona je beba i svakai njen plač moze biti zelja za sikom.
Bradavice maži svojim mlijekom i pusti da se suše otkrivene...
i da meni je najbolje pomogla PURELAN krema ....
nadam se pomogle smo večeras barem malo.