Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
znam jednu curicu isti problem, ime joj je Taja Majra i niko je ne zove majra nit zna da ima nastavak taje mozda samo u dnevniku ce joj tako pisati a ostatak okoline se priljepilo za taja i tako se i oglasava curica. budi svjesna ako vam to bude izbor, niko je nece zvati punim "duplim" imenom.
I ja znam jednu djevojčicu sa dva imena. Mi odrasli je zovemo prvim, ali djeca koja znaju kako se puno zove (između njih i moja) insistiraju da se ona ne zove tako nego punim imenom. Znači nije pravilo, pogotovo među djecom, ako im se naglasi da je ime djeteta tako i tako.
26.02.2013, 18:21
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: Adria
Mico Tico, baš si me nasmijala, meni je teže reći to kako baka kaže...
Ma i meni je teže, ali eto, babi zgodno, a mi crkavamo od šege. Ima ona još biseras imenima- moja rodica iliti sestra od tetke dala sinu ime Leon, a baba(ova ista) zove ga Levon . Vazda nam govori: Šta ste mi uradili od djece, šta su vam ona kriva, pa im dali svemirska imena!
26.02.2013, 18:26
Adria
249
E sad sam se još više nasmijala, čuj Levon
Majka(nana/baka) mog rahmetli muža ima unuke: Roko, Tit, Lian i ne moram ti ni reći koliko ronda zbog toga
30.04.2014, 23:50
ajla86
1198
molim Vas gdje nalazite fin moderna muskimanska imena za cuice.... ja gdje god uzem to su imena gluho bilo...pola nikad nit sam cula nit znam procitat...
tipa Sajra,Tajra,Ema,Zara ....ta imena me zanimaju i njihovo znacenje....ili neku stranicu mi dajte gdje ste gledali....
26.12.2014, 21:52
fix_you
1
Kako vam se svidja ime Zaria?
< Poruku je uredio fix_you -- 26.12.2014 21:53:07 >
26.12.2014, 21:57
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: fix_you
Kako vam se svidja ime Zaria?
Znam samo za ime Zara. I jako mi se svidja :)
22.01.2015, 21:38
Mushu
58
Meni je Zaria prelijepo ime. Znaci ruza. I htjela sam da dam to ime djevojcici ali suprugu se ne svidja
22.01.2015, 21:43
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Mushu
Meni je Zaria prelijepo ime. Znaci ruza. I htjela sam da dam to ime djevojcici ali suprugu se ne svidja
Ljepo bas zvuci i meni :)
22.01.2015, 21:57
senka27
85
ja znam za ime Zaira
a Zaria ...ne znam iskreno lijepo je znacenje al meni se ne svidja
22.01.2015, 22:27
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: ajla86
molim Vas gdje nalazite fin moderna muskimanska imena za cuice.... ja gdje god uzem to su imena gluho bilo...pola nikad nit sam cula nit znam procitat...
tipa Sajra,Tajra,Ema,Zara ....ta imena me zanimaju i njihovo znacenje....ili neku stranicu mi dajte gdje ste gledali....
tebi su recimo gluho bilo...dok meni, trecoj... petoj nisu uzmes knjigu Muslimanskih imena i nadjes sebi sta zelis...ukusi su razlicit ..sa mm se jedav uklopih a ne sa forumom ps:nesto nisam sigurna da su imena Ema i Zara muslimanska...a eto mozda i jesu
22.01.2015, 23:12
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: ajla86
tebi su recimo gluho bilo...dok meni, trecoj... petoj nisu uzmes knjigu Muslimanskih imena i nadjes sebi sta zelis...ukusi su razlicit ..sa mm se jedav uklopih a ne sa forumom ps:nesto nisam sigurna da su imena Ema i Zara muslimanska...a eto mozda i jesu
Arapsko porijeklo zahr, zahra - cvijet / sjaj Hebrejsko porijeklo (zara) - zora / svjetlost istoka / princeza
Za Ema ne znam. Uglavnom muslimanskih imena nema. Islamska imena su ona sa lijepim znacenjem, postoje arapska, turska, persijska itd itd. Dakle znacenje je bitno :)
22.01.2015, 23:16
canim
4126
Ma Ema je mozda izvedenica od Emina Medic, budi prakticna, i eto ga, moderno muslimansko
22.01.2015, 23:21
jasminah
115
Ili skracenica od EMAnulah
22.01.2015, 23:21
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: canim
Ma Ema je mozda izvedenica od Emina Medic, budi prakticna, i eto ga, moderno muslimansko
I ja dam tetka Emi, Eni i Hani
22.01.2015, 23:23
canim
4126
Ma samo treba biti kreativan i eto ti raznoraznih modernih imena
22.01.2015, 23:27
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: canim
Ma samo treba biti kreativan i eto ti raznoraznih modernih imena
Ja svoju Ummu nekada od dragosti zovnem Umihana Fatih se ljuti :)
22.01.2015, 23:32
Strasna
7
mene se svidza ime amela i sanela
22.01.2015, 23:42
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Strasna
Meni ne :)
23.01.2015, 00:11
ada_
-1226
meni se svidjaju Ajna,Ena,Hanan,Ida,Iman,Nihal,Nudzejma,Rejhana,Sarah,Umma,ima ih jos ali ne mogu sad da se sjetim
23.01.2015, 00:16
Strasna
7
IZVORNA PORUKA: medic slatki
mene se mnogo svidzaju
24.01.2015, 12:13
Bella.88
-15
IZVORNA PORUKA: ada_
meni se svidjaju Ajna,Ena,Hanan,Ida,Iman,Nihal,Nudzejma,Rejhana,Sarah,Umma,ima ih jos ali ne mogu sad da se sjetim
uh blago tebi,ja da nosim blizance ne znam kako bi drugo nazvala
28.04.2015, 07:04
Finepex
537
Mi smo se dogovorili, ako bude zensko biti ce Emina Ima lijepo znacenje.
30.04.2015, 08:05
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: medic slatki
mene se mnogo svidzaju
pa realno to su lijepa imena, drugo je sad što smo mi na njih toliko navikli pa su nam sad kao bezveze a realno nisu, osobito Sanela
kud ćeš ljepše sanjati
30.04.2015, 08:05
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Finepex
Mi smo se dogovorili, ako bude zensko biti ce Emina Ima lijepo znacenje.
meni ej Emina vrh ime al je moja snaha, od brata supruga Emina i nije dolazilo u obzir samim tim za moje cure
30.04.2015, 08:26
R&T@
5982
Kad se mami svidja jedno, tati drugo, dijete bude JA...