cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Ženska imena

clock-img

20.01.2013, 18:25

clock-img

Daliyah92

pencil-img

644

Ali ne svim muslimankama, da se razumijemo. To su one moderne user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

clock-img

20.01.2013, 18:33

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

Poznajem i ja jednu muslimansku porodicu iz Dubai-a imaju kcerku po imenu Marija, ali se cita Marja.

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

20.01.2013, 18:36

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: Dalia92

Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno.

a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstiliuser posted image

ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2013, 18:38

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Imena dania i lina ili lin su moderna u arapskom svijetu. Takodjer i imena dzena, dana, dara, rama, dalia, dunya...se ovdje cesto koriste. Meni se svidjaju imena lamija i samija. Medjutim ta imena su ovdje zastarjela pa ce se moja kcerka,(ako je budem imala) zvati dzena ili dalia. Mm se svidja Tala (isto moderno ovdje) a meni je malo cudno.

a ovdje kad bi muslimani curici dali imena dara ili dana odmah bi je prekrstiliuser posted image

ja sam u početku mislila da si ti tiki katolkinja jer ti se kći zove Lana user posted image

user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

20.01.2013, 18:40

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Ja sam nedavno čula za ime Majra. Čije je to ime ?

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

20.01.2013, 18:42

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: amra_sa

izvedenica od imena Marija, nije vala muslimansko
muslimansko je Mejra, Merjem, Merima

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.01.2013, 18:58

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ih, sad je puno imena lana medju muslimanima, jako puno, znam ih nekoliko rodjenih iste godine kad i lana. a ja nasla to ime medju arapskim imenima muslimanskim i dalauser posted image vjerovatno su i ostali tako

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.01.2013, 18:59

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Merjem mi je prelijepo, ne znam šta znači ? A otkad sam čula za ime Majra, vidim da su ih počeli pravo davati i to pretežno Muslimani, ja kontala da opet nije neka serija zaslužna za to ? user posted image

clock-img

20.01.2013, 18:59

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

evo, npr, ovdje, a ima i na dosta drugih stranica:
http://www.sudairy.com/arabic/fem.html

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.01.2013, 19:00

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

americko, uglavnom crkinje se tako zovu tamouser posted image od moje drugarice mala se tako zove- ona je odavde

clock-img

20.01.2013, 19:01

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

Merjem mi je prelijepo, ne znam šta znači ? A otkad sam čula za ime Majra, vidim da su ih počeli pravo davati i to pretežno Muslimani, ja kontala da opet nije neka serija zaslužna za to ? user posted image

isto ko tajra

clock-img

20.01.2013, 19:01

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Stvarno, čije je ime Lana i šta znači ? Lijepo zvuči, nježno je, znam da to ime daju pretežno katolici i Muslimani.

clock-img

20.01.2013, 19:05

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da je Lana nježno ime, to i znači. Ne nađoh šta znači Majra i Tajra.

clock-img

20.01.2013, 19:05

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Moj me insekt nikad ne vara. user posted image

clock-img

20.01.2013, 19:28

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

Vidiš da sam bila u pravu kad sam rekla da je Lana nježno ime, to i znači. Ne nađoh šta znači Majra i Tajra.

i mojoj lani super stoji, ona je prava njeznicauser posted image kad smo joj davali ime bilo je jos u opciji mona i dalia, ali lana je prevagnulo i super je ispalo

clock-img

20.01.2013, 19:29

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a lana je svacije ime, ima ga na sve strane, univerzalno i internacionalno i lijepo sto je najvaznijeuser posted image

clock-img

20.01.2013, 19:30

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

i mojoj lani super stoji, ona je prava njeznicauser posted image kad smo joj davali ime bilo je jos u opciji mona i dalia, ali lana je prevagnulo i super je ispalo

Great minds think alike. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

20.01.2013, 19:49

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: marinčii

E baš ta Hanice user posted image i meni je lijepo ime ,kod nas je te godine baš bilo puno Sanela i Anela , ,valjda su tada bila moderna ta imena

Ma jok nego Šaban otpjeva i to bi "okidač" :)))

Šaban je kralj:))

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

21.01.2013, 14:52

clock-img

CombatKitten

pencil-img

172

može li mi neko potvrditi da li je ime Nehla izvedeno iz arapske rijeci nehl što znaci med. Znam da Nahla znaci pcela???
user posted image hvala unaprijed!!! :*

clock-img

23.01.2013, 15:33

clock-img

cele.k.

pencil-img

88

Meni je Ada definitivno najljepse ime

clock-img

23.01.2013, 15:35

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: CombatKitten

može li mi neko potvrditi da li je ime Nehla izvedeno iz arapske rijeci nehl što znaci med. Znam da Nahla znaci pcela???
user posted image hvala unaprijed!!! :*

Asel je med. Nehl/Nahl je pcele.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

31.01.2013, 11:07

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

Mozeli mi neko reci jeli ime Ena musli. i koje ima znacenje?

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

clock-img

31.01.2013, 11:08

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Ena, ima dvojako porijeklo, keltsko i irsko. Po keltskom porijeklu ima značenje strastvena ili vatrena. A po irskom porijeklu ima značenje zahvalna.

1. Ime treba da bude lijepo, sa lijepim značenjem da ne bi smetalo djetetu kada odraste i stasa.
2. Ime ne treba da svojim značenjem upućuje na obožavanje nekog drugog osim Allaha.
3. Da svojim značenjem ne upućuje na veličinu ili veličanstvo i neutemeljeno uzdizanje čovjeka.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

31.01.2013, 11:12

clock-img

SailorMoon

pencil-img

1300

Hvala Bebaca onda mi je super i mislim da mi se ljepo sklapa sa Aidom.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

clock-img

31.01.2013, 11:13

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

jesil touser posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Zadnji članci

article-img