Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hehee evoo vidis i ja kad sam procitala ime , odmah sam na onu Zejnebb iz serije pomislilaa.. Bas negativnu ulogu ima. a ime kao ime finoo zvuci..
28.11.2010, 21:54
mama75
2257
Bas me zanima ime Medina, cula sam jednom da znaci "duzna, zaduzena". Je li to tacno? I ove koje zive u arapskim zemljama ili znaju arapski jezik molim da mi kazu je li "pravilno" Ajša ili Aiša? Ja sam u 1. trudnoci od momenta kada sam shvatila da sam trudna "znala" da je u pupi Ajša. I kada je dr potvrdio da je curica bas mi nesto bilo drago. Tako je moja beba bila Ajša sve do njenog 7. dana kada sam se predomislila jer je mm rekao da je "pravilno" Aiša, ubjedjivao me u to i ja se predomislim jer mi Aiša nesto i nije tako lijepo kao Ajša. Imala sam tada jos 2 opcije za ime, pa mi nije bilo tesko da se predomislim. A 2. kcerka je dobila to 2. "rezervno"
28.11.2010, 22:03
tekja
1957
[color=#060606 size=2]MEDINA (ar.)-zaduzena, obavezna, duznica...negdje stoji da Medina doslovno znaci grad...
28.11.2010, 22:03
R&T@
5982
Ja sam u prvoj trudnoci svima govorila da ce beba biti Ajša, i kad smo se odlucili za ime... I nikome u mojoj i muzevoj familiji se nije svidjalo... A meni je bas lijepo. Odustala sam zbog ovoga glasa "š" i zbog cinjenice da bas ruzno zvuci uz nase prezime...
Za drugu sam razmisljala o dva imena Sajna i Rejna... I stvarno ne znam kako je dobila ovo ime. Prevario me mm u postporodjajnom bunilu
28.11.2010, 22:07
MedinaA
118
Da moje ime Medina znaci: zaduzena, duznica koja polaze racun. Arapskog proijekla. A sto se tice imena Ajsa meni se takodjer vise svidja nego Aisa, ali mislim daje obadvoje ispravnoo. jer u ´knjigama pise Ajsa: vidi Aisa.. tako da bi trebalo biti istog znacenja samo izgovor ddrugaciji
28.11.2010, 22:14
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: tajra
Ja sam u prvoj trudnoci svima govorila da ce beba biti Ajša, i kad smo se odlucili za ime... I nikome u mojoj i muzevoj familiji se nije svidjalo... A meni je bas lijepo. Odustala sam zbog ovoga glasa "š" i zbog cinjenice da bas ruzno zvuci uz nase prezime...
Za drugu sam razmisljala o dva imena Sajna i Rejna... I stvarno ne znam kako je dobila ovo ime. Prevario me mm u postporodjajnom bunilu
E vala neka te je prevario, bas super ime ima!!! A i velika naravno. Meni je jos jako lijepo i ime Sajra
28.11.2010, 22:15
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: MedinaA
Da moje ime Medina znaci: zaduzena, duznica koja polaze racun. Arapskog proijekla. A sto se tice imena Ajsa meni se takodjer vise svidja nego Aisa, ali mislim daje obadvoje ispravnoo. jer u ´knjigama pise Ajsa: vidi Aisa.. tako da bi trebalo biti istog znacenja samo izgovor ddrugaciji
Hvala! Nedavno sam se smijala jednoj zeni koja nije htjela dati djetetu to ime. Kaze u ovom vremenu kredita, ziranata i sl da mi dijete od rodjenja bude zaduzeno nema sanse A meni je nekako lijpo to ime. Ja volim ta "gradska" imena: Medina, Rijad i sl.
28.11.2010, 22:19
R&T@
5982
Hajde nam odaj ta skrivena imena, mama75...
I meni se svidja ime, ali ne znam otkud ga izvukosmo A Sajra nisam htjela jer kad viknem s prozora da ne bude Tajra-Sajra
28.11.2010, 22:20
mama75
2257
Nisu skrivena, upoznale su ih neke mame na BB. To su moje princeze Ranija i Kanita
28.11.2010, 22:21
MedinaA
118
Hehe i mene si i evo nasmijalaa Hvala lijepo. Meni je to moja seka dala ime. tada je bas bilo rijetko,danas se vec moze vise cuti--a meni nekako vala pase po mojim osobina..
28.11.2010, 22:24
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: mama75
Bas me zanima ime Medina, cula sam jednom da znaci "duzna, zaduzena". Je li to tacno? I ove koje zive u arapskim zemljama ili znaju arapski jezik molim da mi kazu je li "pravilno" Ajša ili Aiša? Ja sam u 1. trudnoci od momenta kada sam shvatila da sam trudna "znala" da je u pupi Ajša. I kada je dr potvrdio da je curica bas mi nesto bilo drago. Tako je moja beba bila Ajša sve do njenog 7. dana kada sam se predomislila jer je mm rekao da je "pravilno" Aiša, ubjedjivao me u to i ja se predomislim jer mi Aiša nesto i nije tako lijepo kao Ajša. Imala sam tada jos 2 opcije za ime, pa mi nije bilo tesko da se predomislim. A 2. kcerka je dobila to 2. "rezervno"
Medina znaci grad :). Sto se tice imena Aisa-napisano je i pravilno.S tim da se ne cita Aiiisa(dugo iii) kao sto kod nas u BiH izgovaraju.Cita se kratko i=tako da zvuci kao Ajsa.Ajsa je izvedenica od imena Aisa.Dakle,slobodno daj ime Aisa i ne dozvoljavaj da je zovu Aiiisa sa dugo iii,vec Aisa kratko kako je ustvari i pravilno :).
28.11.2010, 22:29
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: mama75
Nisu skrivena, upoznale su ih neke mame na BB. To su moje princeze Ranija i Kanita
Svidjaju mi se
Odmah pomislim na onu kraljicu, bas je lijepa
06.12.2010, 23:00
RICI
222
nosim curicu i akobogda ime ce biti Naida arapskii čista lijepa
07.12.2010, 16:00
zeze
1069
IZVORNA PORUKA: RICI
Najljepse ime
07.12.2010, 22:47
MedinaA
118
Evoo RICE ima nas jos istog misljenjaaa stoo se NAIDE tice.... kada ti trebas ako bog da svoju princezu roditii??
07.12.2010, 23:27
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: zeze
IZVORNA PORUKA: RICI
Najljepse ime
lijepo ime moja jetrva nadila curici ma mala je med a jedna meni draga forumasica ;)))
08.12.2010, 11:41
zeze
1069
Mirkice
15.12.2010, 17:42
Zejnebb
70
Jasmiiiiiiiiiin polazi na raport i kazi za ime zejneb
15.12.2010, 21:14
Medić*
29
meni se jako svidjaju zenska imena kao sto su Merva, Nesrin, Rama, Suhejla :)))))
19.02.2011, 13:56
Teddy Bear
425
Meni se svidja ime Ejla, kratko i jasno....
19.02.2011, 23:07
Skvo RR
4542
Meni se svidja ime Mona.
19.02.2011, 23:07
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Meni se svidja ime Mona.
i meni
19.02.2011, 23:08
Skvo RR
4542
Bas mi se, ali bas dopada...
19.02.2011, 23:10
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Bas mi se, ali bas dopada...
lani je malo falilo da bude mona, a nakon sto smo joj dali ime lana, mm mi je priznao da mu se vise svidjalo mona ali je ipak bio pustio mene da odlucim
19.02.2011, 23:12
Anoniman
skvo...je li to vec smisljas imena pa znas da cemo svakako mi odluciti