cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Test za trudnoću

clock-img

11.05.2013, 08:38

clock-img

Leptiri

pencil-img

1223

Iskustvo moje prijateljice je da je cetiri mjeseca radila testice, svi su bili negativni, radila ih je svali put kad user posted image kasni, nakon cetvrtog negativnog ode na pregled, da vidi da mozda nije ciklus produzio, kad ono user posted image , i to vec u cetvrtom mjesecuuser posted image .
Najsigurnije je otici ljekaru ili izvaditi betu user posted image

clock-img

11.05.2013, 08:50

clock-img

emma7

pencil-img

33

IZVORNA PORUKA: Leptiri

Iskustvo moje prijateljice je da je cetiri mjeseca radila testice, svi su bili negativni, radila ih je svali put kad user posted image kasni, nakon cetvrtog negativnog ode na pregled, da vidi da mozda nije ciklus produzio, kad ono user posted image , i to vec u cetvrtom mjesecuuser posted image .
Najsigurnije je otici ljekaru ili izvaditi betu user posted image

upravu si nije im vise vjerovati (testovima) kao sto moj muz kaze sta sam bacila para na testove znas koliko si mogla kupiti sebi sladoleda user posted image user posted image toliko simptoma i na kraju ugledas jednu liniju i razocars se..... koja je mozda lazna zato sam odlucila otici doktoru pa da vidim a test nikada vise u moje ruke nece

clock-img

11.05.2013, 08:53

clock-img

pinky_cujica

pencil-img

36

Pridruzujem se user posted image meni kasni vec 7 dana i nakakvih znakova da cu dobiti.. osjecam samo blagu mucninu, ponekad blagi bol u donjem dijelu i u predijelu jajnika, grudi me bole i svrbe, a TEST JE JUTROS BIO NEGATIVAN! sutra idem do ginekologa, jer je dezurni u bolnici, a ja ne mogu vise da cekam..nikad mi se nije desilo da mi tako kasni, a ja i mm zeljno iscekujemo user posted image svu srecu zelim trudilicama i da sto prije ugledamo user posted image

clock-img

11.05.2013, 08:59

clock-img

emma7

pencil-img

33

IZVORNA PORUKA: pinky_cujica

Pridruzujem se user posted image meni kasni vec 7 dana i nakakvih znakova da cu dobiti.. osjecam samo blagu mucninu, ponekad blagi bol u donjem dijelu i u predijelu jajnika, grudi me bole i svrbe, a TEST JE JUTROS BIO NEGATIVAN! sutra idem do ginekologa, jer je dezurni u bolnici, a ja ne mogu vise da cekam..nikad mi se nije desilo da mi tako kasni, a ja i mm zeljno iscekujemo user posted image svu srecu zelim trudilicama i da sto prije ugledamo user posted image

nadam se da ce bitiuser posted image sa srecom a ja moram cekati ponedeljakuser posted image mene isto grudi svrbe po nekad osjecam bol kad ih dodirnem i isto me boli stomak kao da trebam dobiti ledja su me do jucer boljela uzasno u donjem dijelu sad su me malo popustala i inace pijem kahvu po 5 -6 puta na dan sada jedva popijem 1 dvije nesto mi negodi inace nemogu bez kahve jer me glava boli pa popijem nazor jednu user posted image simptome pms-a imam jedno 15 dana ako ne i vise pa dobila bi do sada da trebamuser posted image nema sta drugo biti sem user posted image a i u zadnje vrijeme svi me pitaju jesam li trudna user posted image

< Poruku je uredio emma7 -- 11.5.2013 9:00:30 >

clock-img

11.05.2013, 09:06

clock-img

pinky_cujica

pencil-img

36

emma, ja ti od srca zelim jednu user posted image , nadam se da cemo se zajedno u ponedjeljak radovati user posted image koliko vi radite na bebi? ja sam nekako bila bas sigurna, ali ovaj test user posted image ..samo me tjesi to sto sam kupila onaj najjeftiniji, pa eto, kao..nije mi pokazao user posted image mene je jucer i glava boljela, inace nemam bolove, ma nekako..kao sto kazes, bas se osjecam user posted image , samo da to bude bas tako kako mi mislimo! user posted image

a sto se tice bolova pred user posted image , ja sam cak osjecala da je i dosla, pa trcim da vidim ima li je, kad.. nema, i nema..i nema.. a trebala je doci jos 4.-og user posted image

clock-img

11.05.2013, 09:08

clock-img

emma7

pencil-img

33

da zaboravila sam dodati za ovaj zadnji test ja otisla da kupim isti test kao i prvi oko 3.5km ista kutija i sve i odem ja u wc-e otpakujem kad unutra test od nekih 7-8 km znala sam odma da nesto nevalja i pokazao mi negativno samo me iznervirao user posted image

clock-img

11.05.2013, 09:16

clock-img

emma7

pencil-img

33

IZVORNA PORUKA: pinky_cujica

emma, ja ti od srca zelim jednu user posted image , nadam se da cemo se zajedno u ponedjeljak radovati user posted image koliko vi radite na bebi? ja sam nekako bila bas sigurna, ali ovaj test user posted image ..samo me tjesi to sto sam kupila onaj najjeftiniji, pa eto, kao..nije mi pokazao user posted image mene je jucer i glava boljela, inace nemam bolove, ma nekako..kao sto kazes, bas se osjecam user posted image , samo da to bude bas tako kako mi mislimo! user posted image

a sto se tice bolova pred user posted image , ja sam cak osjecala da je i dosla, pa trcim da vidim ima li je, kad.. nema, i nema..i nema.. a trebala je doci jos 4.-og user posted image

ja sam zadnju mengu imala 26 ali sasvim malo i 3 dana trajala inace imam obilnu i po 7 dana....nadam se i ja pa da dojemo ovde obje user posted image ehhe ja sam primjetila sebe da hodam kao prava trudnica sto inace nikad tako nisam hodalauser posted image malo rasirenih nogu user posted image a i ja imam stalno te bolove opet me ledja bole taman pomisli prestala ono opet.....ma ja cu crci do ponedeljka user posted image ja sam prije 15 dana otisla i rekla da imam simptome trudnoce i da sam radila test da je negativan inace imamo glupe lijekare samo me pregledao dole nije bio ni 5 sec kao to te boli zbog bijelog pranja i dao mi neke tablete da popijem 4 tj 2000 mg nista za trudnocu nije pogledao tako da idem drugom u ponedeljak i nisam jos pila tablete jer neznam jesam li trudna......kakve ti simptome imas ? sem grceva u stomaku to sam citala da dolazi do bolova zbog razvlacenja maternice

clock-img

12.05.2013, 02:54

clock-img

emma7

pencil-img

33

dali neko zna dali se kod nas u sarajevu placa BETA ili ne?

clock-img

12.05.2013, 09:14

clock-img

berni

pencil-img

-295

http://mojaklinika.ba/images/uploads/pdf/MK_Cjenovnik.pdf
ovdje pise da je beta hcg 15 KM...Adresa ima na dnu cjenovnika...

clock-img

12.05.2013, 11:12

clock-img

kokouli

pencil-img

963

emma kad s uputnicom vadis betu placa se 5 km

clock-img

13.05.2013, 10:07

clock-img

emma7

pencil-img

33

hvala...
sta je bolje da odem na ultrazvuk ili da izvadim betu mislim kad budem radila nadam se da ce biti uskoro jer mi je doslauser posted image ne vjestica nego babarogauser posted image user posted image mada sam citala da neke trudnice imaju user posted image prva 4 mjeseca jer ja i dalje imam simptome trudnoce a ona uranila 14 dana user posted image user posted image

clock-img

13.05.2013, 23:16

clock-img

emef

pencil-img

-63

Evo mene i ovdje user posted image Zadubila sam se u ove teme, pa nikako da legnem spavati. A i kako cu, kad stalno trcim u wc. Piskim svako 15 min. Osjecaj trenutno imam, kao da ceuser posted image svakog trena stici. Noge su mi ledene. Al prosli mjesec sam imala 16.4 a prije toga dva il tri mjeseca, svaki put mi po pet il sest dana kasnila. Znaci, i ovaj put bi bilo za ocekivati posle 20. Al sam ja ko zaba napuhana, donji dio stomaka zategnut i desna strana me boli kad ustajem il sjedam. Glava me pocinje boliti. I svaki put nanovo sebi kazem...umisljam, bar je tako bilo proteklih 9 mjeseciuser posted image

clock-img

01.07.2013, 11:09

clock-img

malena27 RR

pencil-img

15117

IZVORNA PORUKA: sarita 22

Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i imam jedno pitanje,pa ako neko zna neka odgovori sto prije :)... zadnju menstruaciju sam imala 19.5 a ciklus mi traje 28 dana...ostisla sam u ljekarnu i kupila sam test na trudnocu i napravila sam ga pojavile su se prvo dvije crte i onda je jedna nestala i neznam sta je.... imam neke lagane bolove sa desne strane i onako mi je zlo kao da cu povracati ali nemogu i imam zatezanje cijelog trbuha....stvarno neznam sta bi mislila molim vas pomozite mi! :)
unaprijed hvala lijepi pozdrav

IZVORNA PORUKA: ena0002

Kupi sutra drugi test pa ponovi ili uradi betu...ona ti je najmjerodavnija

IZVORNA PORUKA: Kikitown

to se meni jednom desilo, pa sam tek nakon dvije sedmice dobila, tako da sam to povezala kao da je bio period ovulacije koji je kasnio. a desi se nekad i sama reakcija na urin, linija koja odmah izblijedi. ne znam da li zelis ili ne, no sacekaj koji dan pa ponovi test.
kiss

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

clock-img

04.07.2013, 16:15

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

I ja sam dobila 25.6., dva dana ranije, ali je bilo vise kao neki crvenkasto-smedjkasti iscjedak. A simptomi...vise ni ne znam, umorna, iscrpljena, razdrazljiva, jede mi se stalno....hahah takva sam svaki dan. Kontam da se nije desila trudnoca i da li bi mi test pokazao? Zlo mi je vise od testova, a iskreno nakn svega nemam vise snage ni da idem doktorima :(

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

05.07.2013, 20:49

clock-img

minchis

pencil-img

108

Drage moje, upitaste sta je bolje, ginekoloski pregled ili beta..ja bih preporucila betu jer ginekolog meni nije vidio nista 29. dan ciklusa, jos rano bilo, a beta pokazala isti dan trudnocu user posted image zelim vam od srcca da bude user posted image

clock-img

06.07.2013, 10:45

clock-img

mrva24

pencil-img

14

mene zanima jel se kome dogodilo da je test ispo negativan i da se nakon cc kojih 5minuta pokazo pozitivno,? ali jako slabo se vidi crta ali vidi se.. prije malo vise tjedan dana sam radila jedan i bio je negativan nista se nije vidjelo osim one jedne sto se mora vidjet i danas sam ponovila i vide se obje ali jako slabo ona druga..
user posted image

clock-img

06.07.2013, 10:54

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

IZVORNA PORUKA: mrva24

mene zanima jel se kome dogodilo da je test ispo negativan i da se nakon cc kojih 5minuta pokazo pozitivno,? ali jako slabo se vidi crta ali vidi se.. prije malo vise tjedan dana sam radila jedan i bio je negativan nista se nije vidjelo osim one jedne sto se mora vidjet i danas sam ponovila i vide se obje ali jako slabo ona druga..
user posted image

Trudna si mila moja...Čestitke od srca...Blijeda je zbog niske koncentracije hcg u mokraci al za koji dan ce se dobro vidjeti...Nadam se da je trudnoće željena...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

clock-img

06.07.2013, 10:57

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

mrva24, jel ti kasni menstruacija, najbolje bi bilo da ponovis test, mada ja mislim da je to + , kod mene je bila jako slaba linija, jedva se vidjela, test sam radila 4 dana prije ocekivane m, a na dan kad je trebala doci + k'o kuca... drzim fige da je i kod tebe tako, trk do apoteke i ponovi, i obavezno javi rezultat user posted image user posted image user posted image

clock-img

06.07.2013, 11:01

clock-img

mrva24

pencil-img

14

ne kasni treba doc za kojih 3/4 dana, ali ja zbog simptoma radila test,, nedavno mi se jelo sve i po 5puta sam jela a sad u zadnjih par dana ni nemogu jest, sve mi smrdi, grudi me strasno bole vec 3dana i boli ko da cu dobit a to inace nije bas nikad prije me boljelo samo prvi dan kad sam dobila.. a jel moguce da je + iako se pojavila nakon 5min mozda i vise, jer pise na testu da poslije 10min ne vrijedi?

clock-img

06.07.2013, 11:05

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

mrva24 ma to je +, sacekaj jos koji dan pa ponovi, meni je tako bilo u prvoj trudnoci, grudi su me uzasno boljele, i spavalo mi se.user posted image

clock-img

06.07.2013, 11:06

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

IZVORNA PORUKA: mrva24

ne kasni treba doc za kojih 3/4 dana, ali ja zbog simptoma radila test,, nedavno mi se jelo sve i po 5puta sam jela a sad u zadnjih par dana ni nemogu jest, sve mi smrdi, grudi me strasno bole vec 3dana i boli ko da cu dobit a to inace nije bas nikad prije me boljelo samo prvi dan kad sam dobila.. a jel moguce da je + iako se pojavila nakon 5min mozda i vise, jer pise na testu da poslije 10min ne vrijedi?

To je user posted image ....Uživaj mila moja...Nek je sa srećom....user posted image user posted image user posted image user posted image

Život nam vraća ono što mi drugima dajemo....

15.07.2012. god -missed ab. (8 ned+4)

28.12.2013. god -ugledali smo user posted image

29.08. 2014. god. - rođen N, mamino žuto pile...

clock-img

06.07.2013, 11:12

clock-img

mrva24

pencil-img

14

u da o spavanju i ne pricam..po danu sami spavam u zadnje vrijeme i nemam volje za nista..
hvala Vam, pricekat cu sad par dana i opet ponovit u utorak jer mi tad treba doc pa cu vidjet kak ce onda bit.. i javit cu Vam :)
i ako je + jako sam sretna user posted image

clock-img

06.07.2013, 11:41

clock-img

grozđe

pencil-img

894

mrva vjerovatno je trudnoca...cestitam... cula sam za slucajeve da im se plus pokaze kasnije... ti opet ponovi na dan ocekivane.... Sretno!

clock-img

06.07.2013, 16:50

clock-img

mrva24

pencil-img

14

e da i strašno puno podrigujem, sto prije bilo rijetko.. sad koda pijem mineralnu stalno ili pivu..

clock-img

06.07.2013, 17:39

clock-img

mrva24

pencil-img

14

i sad izmjerim temperaturu i 37sa5 je.. a neosjecam je..

Zadnji članci

article-img