cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Test za trudnoću

clock-img

24.01.2013, 11:21

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

hvala ti od srca javim vam sta ce da bude kad uradim

clock-img

24.01.2013, 11:24

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

hvala ti od srca i ja se nadam da ce ako Bog da biti na testuuser posted image a naravno javim vam cim ga uradim

clock-img

24.01.2013, 11:38

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

Snjeguljicaa radi odmah...Ne čekaj do sutra da nas obraduješ što prije jel tako Marinčii ? ....Ja ti želim što prije user posted image  i user posted image ... Javi nam....

clock-img

24.01.2013, 11:42

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

IZVORNA PORUKA: dandi84

Snjeguljicaa radi odmah...Ne čekaj do sutra da nas obraduješ što prije jel tako Marinčii ? ....Ja ti želim što prije user posted image  i user posted image ... Javi nam....

Uh dandi84 vjeruj da bi sad do apoteke trknula al sve nesto kontam da nisam pa se ne bih htjela razocarati, al nadam se da ce mi ako Bog da sutra ujutru pokazatiuser posted image i da cu biti najsretnija zena na svijetuuser posted image sto naravno zelim svim zenama na ovom forumu javi cu vam sigurno cim uradim

clock-img

24.01.2013, 11:50

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

Ja danas trebam da dobijem user posted image ...Nema je na pomolu, tako da sam i ja onako nervozna i u iščekivanju...Ako bude kasnila ne znam koliko ću izdržati da ne uradim...Znam da ćeš biti najsrećnija i ja bi bila....Znam kakav je to osjećaj kad saznaš,već jednom sam to preživjela, nazalost imala spontani...Kad sam radila test ruke mi se tresle i nisam znala kuda cu posle toga, kao da mi je na čelu pisalo trudna sam...hahah user posted image user posted image

clock-img

24.01.2013, 12:04

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

nadam se da ni tebi necce doci pa da ces se i ti javiti sa prelijepom vijesti, a zao mi je zbog prvog puta stvarno, ja nisam nikad radila test ovo ce mi prvi biti a ne cuvamo se vec 6 mjeseci pa se svaki mjesec nadam, samo sto me je sad malo strah jer stvarno stomak me boli kuda cu svaki cas dobiti znaci bas sve pms simptome imam tako da nista ne znam. Zelim ti veliki plusic na testu i da ti zakasni user posted image user posted image i navijam za tebeuser posted image i naravno za sebe user posted image

clock-img

24.01.2013, 12:25

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

Hvala...Nadam se i ja...Ja sam zadnji put imala 28.12...Danas mi je tačno 28 dan ciklusa...Ne kasni mi inače, možda i nešta bude...Što se tiče simptoma sjećam se kad sam prvi put ostala trudna da mi je bilo loše tog dana kad mi je izostala user posted image ...Bolio me stomak, leđa, napuhala se, mislila sam explodiraću...Znači simptomi isti kao kad trebas dobiti...Budu taj dan i jednostavno prođu, a user posted image  nema...Ja mislim da si ti user posted image ..

clock-img

24.01.2013, 12:44

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

dandi, snjeguljice, navijam da steuser posted image user posted image

kad odete u apoteku trazite TEST TRAKICE za trudnocu umjesto testa, jer je DUPLO JEFTINIJE, cak mozete kupiti npr GRAVIGNOST MINI i dodju 2 trakice za cijenu jednog obicnog testauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

24.01.2013, 12:49

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

IZVORNA PORUKA: Bebica11

kad odete u apoteku trazite TEST TRAKICE za trudnocu umjesto testa, jer je DUPLO JEFTINIJE, cak mozete kupiti npr GRAVIGNOST MINI i dodju 2 trakice za cijenu jednog obicnog testauser posted image

Bebica11 hvala na savjetu ja cu te poslusati a koliko kosta taj GRAVIGNOST MINI i jel pouzdan, mislim imas li iskustva sa njim i hvala ti od srca

clock-img

24.01.2013, 12:55

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: snjeguljicaa

IZVORNA PORUKA: Bebica11

Bebica11 hvala na savjetu ja cu te poslusati a koliko kosta taj GRAVIGNOST MINI i jel pouzdan, mislim imas li iskustva sa njim i hvala ti od srca

GRAVIGNOST su inace pravo pouzdani i kvalitetni testovi,

a ja kao dojilja imam neredovnu menstruaciju pa nekad pomislim da nisam trudna pa mi se vise isplati kupiti test trakice

te 2 sto dodju je 6km i nesto, ima uputstvo za upotrebu i dodju zasebno zapakovane zove se GRAVIGNOST DUO a mini je samo 1 zeznula sam se gore da ne fulis

i one su osjetljive ja mislim na 25 jedinica to je bas osjetljivo

a isto je super BB trakica za trudnocu, ona je oko 3km i osjetljiva je vec od 10 jedinica, to je oko 4-5 dana nakon odnosa, tako pise na uputstvuuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

24.01.2013, 13:01

clock-img

dandi84

pencil-img

2568

Bebica hvala na savjetima...Nisam sigurna da ima tih trakica u svim apotekama...Nzn kako meni uvijek "uvale" one od 11 km....user posted image user posted image ..Ja ću sačekati koji dan ako ne dobijem radim....Hvala na lijepim željama...user posted image user posted image

clock-img

24.01.2013, 13:02

clock-img

snjeguljicaa

pencil-img

225

i ja se zahvaljujem na savjetu pa cemo vidjeti pita cemo u apoteci

clock-img

24.01.2013, 13:05

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: dandi84

Bebica hvala na savjetima...Nisam sigurna da ima tih trakica u svim apotekama...Nzn kako meni uvijek "uvale" one od 11 km....user posted image user posted image ..Ja ću sačekati koji dan ako ne dobijem radim....Hvala na lijepim željama...user posted image user posted image

ima sigurno GRAVIGNOST a ovo za BB nisam sigurna mislim da sam u apoteci ZAMBAK na Alipasinom B fazi kupovala, mislim da se tako zove apoteka i tu je djevojka iznijela vise vrsta i rekla mi da je taj BB najosjetljiviji, mislim da je Srbijanski test i onda sam isprobala

a vjerujte ja odem u LEKO npr apoteku i one tete mi izvade neki najbezvezniji od SEMIKEMA i jos mi zele naplatiti preko 5km a radi okvira tj plastike da placam vise (a obicno samo hocu ukloniti sumnju na trudnocu) bezveze mi

I JA INSISTIRAM I TRAZIM TEST TRAKICU i onda izvade tek trakice, ispocetka sam se i ja nakupovala testova zato vam govorimuser posted image

clock-img

24.01.2013, 13:16

clock-img

treće

pencil-img

17

mislim da u dm prodaju gravignost

clock-img

24.01.2013, 15:04

clock-img

enaaa

pencil-img

413

drage moje, u DM-u vam ima test Gravignost mini i kosta 3.25, a ima i ultra koji je cini mi se 7.45 ili 5.45 nisam bas sigurna, ja sam neki dan kupila oba, i u mini dodje samo jedna test trakica, pa eto da znate, i zelim vam da ugledate user posted image

clock-img

25.01.2013, 08:19

clock-img

Maja1309

pencil-img

112

Ženice moje evo da i ja potvrdim vaše info...

U DM imate gravignost mini 3,95 KM (jedna trakica)-ne znam osjetljivost, gravignost ultra 7,95 KM (test za trudnoću osjetljivost 10 jedinica) i ovugnost premium 4,95 KM test za ovulaciju.
Nisam primjetila da imaju gravignost dou, bar ne u ovom DM gdje ja kupujem..

Kakva je pouzdanost ovih testova za trudnoću ne znam, do sada nisam bila trudna, al mi nisu ni pokazali trudnoću. Čitala sam da si sigurni 99% Koristila sam ovugnost za ovulaciju i prezadovoljna sam i preporučam user posted image

clock-img

25.01.2013, 15:05

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: Maja1309

U DM imate gravignost mini 3,95 KM (jedna trakica)-ne znam osjetljivost, gravignost ultra 7,95 KM (test za trudnoću osjetljivost 10 jedinica) i ovugnost premium 4,95 KM test za ovulaciju.

Kakva je pouzdanost ovih testova za trudnoću ne znam, do sada nisam bila trudna, al mi nisu ni pokazali trudnoću. Čitala sam da si sigurni 99% Koristila sam ovugnost za ovulaciju i prezadovoljna sam i preporučam user posted image

U kojem DM-u kupujes i gdje se nalaze testovi jel kod kase ili?

clock-img

25.01.2013, 15:23

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

bebice, jesam se zelatila kad te vidjeh na ovoj temi user posted image pusaaaaaa user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

25.01.2013, 15:25

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

IZVORNA PORUKA: gerberka

bebice, jesam se zelatila kad te vidjeh na ovoj temi user posted image pusaaaaaa user posted image

hahahahahah jesil mislila, ma nisam tek mi je prosla meca, dosla bila zacudo 28.danuser posted image

drugarica mi dugo pokusava zabebiti pa hoce da pocne pratiti ovulacIJu pa ja kao iskusna da joj preporucim ove ovugnost trakiceuser posted image

clock-img

25.01.2013, 15:28

clock-img

Ramona11

pencil-img

189

IZVORNA PORUKA: Maja1309

Meni su ovi dragi user posted image Pokazao mi je pozitivan test i prije ocekivane user posted image

< Poruku je uredio Ramona11 -- 25.1.2013 15:29:57 >

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

clock-img

04.02.2013, 21:42

clock-img

Anoniman

pozdrav svima....nova sam na forumu i nadam se da nisam pogrijesila temu,ovako...zadnjuuser posted image sam imala 8 januara,ovulacija mi je bila 19 januara,e sad...ciklus mi je na 28 dana tako da sam danas trebala dobiti,medjutim samo neko slabo krvarenje ni blizuuser posted image ....ja duboko u sebi vjerujem da samuser posted image iako sam u zadnjih 13 dana radila svaki dan test na trudnocu i svaki mi je pokazao negativnouser posted image dakle 13 testova negativni,a ja i dalje mislim da sam trudna.Mozda sam ih prerano radila,mada mislim da bar onaj od jucer bi trebao pokazatiuser posted image ali nije,a ja i dalje vjerujem da sam trudna jer imam sve simptome a i radili smo na trudnoci,ako moze neko da mi malo pojasni jel u pitanju moja psiha ili samo greska testova,mada 13 user posted image .Kome da vjerujem sebi ili......huuuuu

clock-img

04.02.2013, 22:15

clock-img

grozđe

pencil-img

894

Anoniman pozdrav... Zasto si tako rano pocela raditi testove kada ti ne moze pokazati nista? Koje simptome imas u vezi trudnoce?
Sto se tice testova mislim da su pouzdani i tacni ali dok doktor ne potvrdi trudnocu nije sigurno. Meni je pokazao trudnocu na dan ocekivane menstruacije, dvije tamne crtice.
Zelim ti sve najbolje i da si trudna kako mislis a ako ne, nista ne brini bice abd.

clock-img

05.02.2013, 08:19

clock-img

Anoniman

ne mogu objasniti kako se osjecam,nisam mogla cekati da prodje vrijeme jer neki testovi pokazu odmah nakon usadjivanja jajasceta tako da sam ja mislila da ce i meni...i kad sam pocela prvi dan se razocarala i nisam mogla stati pa sam nastavila sa testovima,jednostavno ne mogu objasniti kako i zastouser posted image user posted image user posted image ...sto se tice simptoma imam sve zajednice za pms i trudnocu i jos dodatne kao sto su crveni i srbeci dlanovi,mucnine,vrtoglavicu,zelja za hranom,itd.user posted image user posted image user posted image user posted image bojim se samo da nije nesto trece,i zanima me jel moze test pokazati negativno ako je vanmatericna trudnoca,i da li mogu otici kod dr.ako imam krvarenje,,,,,,,,,,,opet da kazem jucer sam dobila nekakvo krvarenje ali nije kao mengauser posted image user posted image ,inace sebe dobro poznajem sto se tice togauser posted image

clock-img

05.02.2013, 09:16

clock-img

grozđe

pencil-img

894

Draga Anonimna potpuno te razumijem. Imala sam kiretazu prije skoro 4 mjeseca u 9 sedmici trudnoce, s tim da se plod prestao razvijati ranije zbog jake upale. Najsretnija bih bila da test moze pokazati odmah trudnocu jer i sama ponovo imam odnose bez zastite. Nisam nigdje procitala da moze pokazati nakon same oplodnje pa ako imas kakav link volila bih da mi das da procitam. Najprije sto moze je 10 dana nakon ovulacije, znaci ako ja ocekujem menstruaciju 28.2 moze pokazati 4 dana prije. Javljale su se zene na forum kojima je test pokazao pozitivno i 6 dana prije ocekivane menstruacije ali to moraju biti neki jako osjetljivi testovi.
Moji simptomi su bili kao PMS, bas isto, tako da nisam ni mislila da sam trudna. Najvise su me grudi bolile, bile su jako osjetljive i bolne. Sto se tice vanmatericne trudnoce o tome ne znam bas puno, mada koliko sam cula moze pokazati test kao da si trudna.
Opusti se. Ne znam koliko imas godina pa ti se zuri, kada smo pod stresom vjeruj da nista necemo uspjeti jer se sve u tijelu zgrci i to je nas najveci neprijatelj. Mozes otici kod doktora pa da budes mirna.
Imas cekaonicu u februaru na forumu RR i tu mozes razgovarati sa zenama.

clock-img

05.02.2013, 09:18

clock-img

lala0606

pencil-img

289

pozzzz... meni je test pokazao user posted image user posted image tek nakon 10 dana kasnjenja mens. a ja bih na tvom mijestu otisla kod ginekologa to ti je najbolje , jer i ako test pokaze user posted image , mora ti opet dok potvrdit.... zelim ti srecu, pa nam javiuser posted image

Zadnji članci

article-img