Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ipak nisam trudna definitivno! Ali nema veze, bice bice ako Bog da!
01.12.2010, 09:36
Dalil@
588
Zao mi je Silver. Nadala sam se zajedno s tobom Bit ce neki drugi put, aBd! ;)
01.12.2010, 13:01
vjestica
4335
Silver žao mi je, ali beta ti je već pokazal da nisi trudna beta je sigurniji nalaz od testa e sad i mene zanima kako ti je pokazao test pozitivan, jer koliko znam nema lažno pozitivnih, samo lažno negativnih testova jel ti test odmah pokazao drugu crticu ili se ona naknadno pojavila (nakon više od 10 minuta) i koji test si radila pa ti je bio lažno pozitivan (koji proizvođač)?
01.12.2010, 18:29
napolitanka
1182
silver, ako će ti biti utjeha i meni se to desilo, drugi pozitivan su čak i drugi gledali i vidjeli blijedu crticu, ja sam radila 2 baby-rapid-a iz iste apoteke, žena mi poslije htjela vratiti pare,ali meni je gore bilo što sam se nafurala, da jeste, a nije bilo
01.12.2010, 21:24
animagical
5604
evo i mene patim se s testovima:) kasni tek jedan dan, ja sva napuhana, nigdje struka, a test negativan totalno... sad cekam da dobijem pa u listu za dec/jan.
01.12.2010, 21:32
babygirl
2398
IZVORNA PORUKA: vjestica
Silver žao mi je, ali beta ti je već pokazal da nisi trudna beta je sigurniji nalaz od testa e sad i mene zanima kako ti je pokazao test pozitivan, jer koliko znam nema lažno pozitivnih, samo lažno negativnih testova jel ti test odmah pokazao drugu crticu ili se ona naknadno pojavila (nakon više od 10 minuta) i koji test si radila pa ti je bio lažno pozitivan (koji proizvođač)?
a ima brate, koliko sam puta rekla da ima lazno pozitivnih. eno sam u cekaonici u novembru i sliku okacila
iste sekunde se pojavila linija, nije nakon deset_ min. test kupljen u dm-u, nekih 10tak KM.
< Poruku je uredio babygirl -- 1.12.2010 21:39:24 >
01.12.2010, 21:59
Anoniman
znala sam i ja da nisam trudna nakon bete...i napisala sam to, ali neznam kako da objasnim ali morala sam jos taj test uraditi nadajuci se da ce opet biti neznam ni kako ni zasto, kad razum govori da je to nemoguce ali eto covjek se mora nadati nekakvom fenomenu
kod mene su se pojavile nakon 20 min. postavicu sliku!
01.12.2010, 22:16
vjestica
4335
Silver koji je test u pitanju?
01.12.2010, 23:03
patrizia
686
Draga Silver
Malo sam pročitala oko ovih tvojih testova.Nalaz bete je jedino mjerodavan.Ako ti on nije pokazao nikakve vrijednosti mislim da od toga nema ništa.Ne želim da te rastužim mada znam kako ti je jer se meni grozna stvar desila prosli mjesec.Pozitivna beta ,test i ja sva sretna ,desio se rani spontani.Najsigurnije ti je još jednom uraditi betu i odagnat sve .Također niti jedan test ne treba očitvati nakon 10 min a kamo li 20.Žao mi je ako sam te rastužila ali poslusaj me i izvadi betu...
01.12.2010, 23:37
Anoniman
drage moje sve ja to znam sto vi pisete, i sve je to meni isto savrseno jasno, i bila sam malo tuzna nakon one bete od jucer jer sam se ponadala bila ali i ja sam med.sestra ( mada se nebavim tim poslom) i dooobro znam sta je mjerodavno a sta ne, ali govorim kao zena,ako izostavimo sve ono znanstveno i cinjenicno, da sam se nadala i dalje se nadam da ce biti, mozda ne za ovaj put ali neki slijedeci sigurno!!!
uglavnom, hvala na podrsci! zato i pisem ovdje, jer znam da imam vase razumjevanje i podrsku!
02.12.2010, 10:24
babygirl
2398
zao mi je silver , zaista
02.12.2010, 10:26
babygirl
2398
ja sam radila nekoliko nalaza u istom danu i najgore mi je bilo kad mi je sestra rekla "sve vam je ok .... ovo ok, ono ok, beta 0, znaci ok" ona nije znala da se ja nadam pozitivnoj beti. sretno draga u narednoj borbi....
17.12.2010, 22:08
Mostar2010
4
Zdravo cure i zene, treba mi vas savjet. Mjesecnicu sam trebala dobiti 9.12., evo jos nista, prilicno sam zabrinuta. Radila sam tri puta Gravignost test za trudnocu i sva tri puta je bio negativan. Inace mi mjesecnica kasni do 10 dana najvise, ali prosli mjesec je decko dva puta svrsio u mene. Zanima me kolika je tocnost tih testova, ako su mi tri negativna ima li mogucnosti da sam ipak trudna? Narucena sam kod ginekologa, ali tek mi je termin za 5 dana, do tada sam na zivcima. Unaprijed hvala.
< Poruku je uredio Mostar2010 -- 17.12.2010 22:09:09 >
17.12.2010, 22:10
klemzi
2988
Čini mi se da test može biti lažno negativan, a ne može lažno pozitivan. Ipak, tek kad odeš ginekologu bit ćeš sto posto sigurna.
18.12.2010, 10:54
patrizia
686
mostar 2010
najbolje ti je da uzmes uputnicu i odes u bolnicu da izvacdis beta hcg iz krvi.To je 100% tačno.Mada i test ukoliko ti kasni 10 dana do sada bi pokazao jakooooo dvije crtice ukoliko se radi o trudnoči jer za to vrijeme hormon je več trebao da de dosta udupla,te da ga može detektovati i kucni test na trudnoču.Ja ipak mislim da tu nema nista od trudnoče:)Nemoj se brinuti
18.12.2010, 11:41
Mostar2010
4
hvala
18.12.2010, 11:59
lamama
1889
Današnji testovi su poprilično sigurni, a tebi već dosta kasni i kao što patrizia reče pokazao bi već dvije debele crte, meni je onaj najjeftiniji pokazao dvije crte i prije iztostanka iako je bila vanmaterična, ipak naravno treba da odeš ginekologu sačekaj tih pet dana i pravac doktoru da vidiš u čemu je problem,sretno!
18.12.2010, 15:42
Mostar2010
4
stigla mjesecnica, hvala svima na savjetu
05.01.2011, 00:08
Neumorna
14
Pozzz curke!! Ja sam prvi put član ovakvih i sličnih foruma, pa ću vas moliti za pomoć !!!! Suprug i ja u braku smo 7 mjeseci i pokušavamo imati bebu!!! No, ja imam mali problem Mjesečnica mi nikad nije bila redovna!! tačno 26. decembra uradila sam ovulacijski test i otkrila da su mi plodni dani ....Naravski..bacili smo se na posao!!! ne znam da li je u pitanju sugestija, ali ja se nekako čudno osjećam..hahahahah!!! Ne smijem mužu to ni spomenuti, s obzirom da zna kako ja sebi mogu umisliti, od obične gripe do upale krajnika..hahahahahah
kako sam izračunala prema tim plodnim danima..trebala bih dobiti mjesečnicu 12. ovog mjeseca!! Ali ja sam danas kupila test za trudnoću koji je bio negativan!! "Uni test" tako se zove i košta 4KM!!! Čula sam da postoje rani testovi, za otkrivanje trudnoće...da sačekam mjesečnicu ili da tražim rani test?? Ukoliko bilo što ne poduzmem imam osjećaj da će mis stomak početi rasti..(sugestivno...)..hahahahah Pozzz i hvala.....
05.01.2011, 09:51
ivannna
349
Sto se tice Uni testa, ja imam dobra iskustva s njim, i nekako mi je najbolji od ovih jeftinijih testova. Rano ti je da radis test ako trebas dobiti tek za 7 dana, test se obicno radi tek nakon izostanka menstruacije, moze i koji dan prije, al ako je negativan ne mora znaciti da nisi . Zato kupi jos jedan test i sacekaj termin kad bi trebala dobiti pa onda uradi. I probaj malko smanjiti autosugestiju, jer previse ces se razocarati ako dobiješ, svi su ti simptomi jako slični ako ne i isti pms-u tako da ne moraju nista znaciti, ja drzim fige za pa se javi
05.01.2011, 12:51
Neumorna
14
Ivannna hvala puno!!!! U mom gradu ne prodaju Clearblue, već samo one testove koji potvrđuju trudnoću nakon izostanka mjesečnice sedam dana. Ja ću ipak sačekati još koji dan i ponovno se testirati...do tada pokušat ću ne razmišljati o tome (mada ne vjerujem da će mi to uspjeti... ) Jer silno..silno..želimo Možda ovo sve djeluje malo uvrnuto, ali ne mogu si pomoći, uostalom takvi su svi RAKOVI..hahahahah
Pozddrav curke i hvala još jednom!!!!
05.01.2011, 12:57
malena27 RR
15117
cure, samo 1 pojasnjenje vezano za testove-svi mjere istu kolicinu beta hcg, hormona trudnoce, a to je 25 jedinica. razlika u cijeni je samo zbog pakiranja. ja sam radila trakicu test od 4 markice i bila je pozitivna cak 3 dana prije nego sam trebala.... nemojte bezveze bacati novac na skupe testove...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.1.2011 13:06:40 >
05.01.2011, 13:06
balasgirl
972
Upravo tako. Prije sam svaki mjesec bacala pare na C. Blue, a kad sam stvrno bila trudna pokazeo mi GraviGnost test od 4 KM. Ako je stvarno u pitanju trudnoća, pokazat će svaki, pa i onaj najjeftiniji. Sretno svima.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.1.2011 13:08:42 >
05.01.2011, 13:16
Neumorna
14
E dobro da ste mi objasnile, ja proteklih mjeseci nisam uopće radila testove, nego sam jednostavno čekala da izostane mjesečnica. Vidim sad nakon sedam mjeseci, odnio šalu!!!! Vrijeme da nešto poduzmem Sad ne vrijedi ništa sem da čekam!!! I neću odustati...idemo dalje, a kad bude vrijeme za to pokzat će i onaj najjeftiniji test!!! Pozzz curkeeee