Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
hvala cure, vještice poslaću joj ovu tvoju poruku, ne znam kad se porodila jer ne znam o kome se radi samo sam dobila poruku na mob. al pretpostavljam da nije davno
22.06.2010, 14:38
lilix
1174
tajcika, vjestice pitanje nam je postavila naša forumašica Doraa koja vas puno pozdravlja i zahvaljuje vam se na odgovorima
kod nje je izgleda hB sve OK, bila je lažna uzbuna
13.09.2010, 12:29
lenna
1
Kasnilo mi je dva dana pa sam uradila test pokazao je dve crtice ali sam posle par sati dobila menstruaciju interesuje me da li je moguce da je test pogresio? Lenna
13.09.2010, 15:42
amiyca
174
Ja sam vise puta procitala da je moguce da reguralno imas menstruaciju 2-3 mjeseca i da budes trudna... Moj prijedlog je da probas sa drugim testom kada prodje... Zelim ti da na novom testu bude opet ...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 13.9.2010 18:57:23 >
20.10.2010, 13:59
shpagica
574
Samo bih da vas pitam ako znate je li istina da se Clear Blue vise ne proizvodi Bas nesto ne mogu da vjerujem, bio je sigurno najpouzdaniji test!
20.10.2010, 14:56
gagach
1195
nisam cula za to i ne vjerujem iskreno da ce ga prestati proizvoditi. mozda ga nasi nece narucivati jer je skup pravo....
ali to da je najpouzdaniji i nije bas istina ...sigurno je najskuplji
20.10.2010, 15:55
shpagica
574
gagach, a kakva su tvoja iskustva, koji bi mi test preporucila kao najpouzdaniji? Meni se vec desilo da mi je neki jeftini test pokazao - a clear blue + jer je dosta osjetljiviji na conc. hormona u urinu (valjda je zato i skup).
20.10.2010, 18:05
malena27 RR
15117
bilo koji test da uradis, ako je vrijednost beta hcg preko 25 jedinica, pokazace pozitivno. naravno, postoje razlicito osjetljivi testovi.
Najbolji način da testirate trudnoću je da pričekate dok vam ne izostane mjesečnica. Testovi na trudnoću koje možete nabaviti u ljekarnama će vam pričekate li do onda najbolje pokazati rezultat. No želite li to saznati prije, navest ćemo vam još nekoliko stvari koje trebate uzeti u obzir kad odabrati vrijeme za testiranje. Ovulacija, začeće i implantacija
Morate upamtiti da je svaka žena različita i da vrijeme potrebno da se oplođena jajna stanica smjesti u maternici može varirati. Najčešća je zabluda da se implantacija dešava 7 dana nakon začeća, no istraživanja su pokazala da se prvi znak hormona trudnoće HCG, zbog implantacije, javlja 6-12 dana nakon ovulacije, s tim da se kod 84% trudnoća implantacija dogodila između 8 i 10 dana nakon ovulacije. Ako vaš test na trudnoću nije pozitivan, to ne znači nužno da niste trudni. Možda ste kasnije imali ovulaciju (što znači da se začeće i sljedno tome proizvodnja HCG hormona nije desila onako kako ste izračunali), ili je kod vas proces implantacije trajao duže od prosjeka. b]Osjetljivost testova na trudnoću Osjetljivost današnjih testova na trudnoću može jako varirati. Što je osjetljiviji test, veća je šansa da će otkriti vašu trudnoću prije nego li trebate dobiti mjesečnicu. Osjetljivost testa na trudnoću znači da može otkriti manje razine hormona HCG. Na primjer, neki testovi mogu otkriti 20 mIU hormona HCG dok drugi otkrivaju trudnoću tek na 150-250 mIU. Ovo znači da će vam testovi koji mogu otkriti manje količine hormona prije dati pozitivan rezultat nego ostali testovi. Test koji je osjetljiv na 20 mIU hormona HCG može otkriti trudnoću 6-8 dana nakon ovulacije (naravno ako se desila implantacija), no vrlo mali postotak žena tako rano može dobiti pozitivan test. Ovaj postotak raste kod žena koje su napravile test 9 ili 10 dana nakon ovulacije. Loše strane osjetljivog testa za rano otkrivanje trudnoće Osjetljivi testovi na trudnoću (20 - 25 mIU) vam omogućavaju da ranije otkrijete da li su uspjeli vaši napori da zatrudnite i da čim prije dobijete adekvatnu lječničku njegu, no postoji i negativna strana ovih testova. Na žalost, 25% svih trudnoća završi pobačajem, a mnogi od njih se dese u vrlo ranom stadiju trudnoće. Ako koristite osjetljivi test na trudnoću, i napravite ga prije nego bi trebali dobiti menstruaciju, mogli bi imati pozitivan test, no usprkos tome postoji mogućnost da dobijete i mjesečnicu, jer ste vrlo rano pobacili. Pričekate li do dana kad trebate dobiti menstruaciju, nećete ni znati da ste pobacili. Nekim se ženama vrlo teško suočiti s ovakvom situacijom,te ih emocionalno može jako uznemiriti. Zaključak Ako ste dobro upoznati s vlastitim ciklusom i emocionalno se možete nositi sa saznanjima o ranom pobačaju, testiranje 9 ili 10 dana nakon ovulacije s osjetljivim testom na trudnoću ( 20 - 25 mIU ) će kod velikog postotka žena dati pozitivne rezultate.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.10.2010 18:26:10 >
20.10.2010, 21:57
balasgirl
972
ako si trudna pokazat će ti i onaj od 1,5 km, tako da nema potrebe da bacaš pare na clear blue. Ja kupovala uvijek c.b. uvijek - , a kad sam zaista zatrudnila i onaj jeftini one step mi pokazao , tako da ne moraš bezveze da se izlažeš trošku. Pozz i sretno.
20.10.2010, 22:03
milenium
6133
clear blu jest skup ali nije najskuplji,ima ih i od 30 km.pitaj u nekim drugim ljekarnama cb ili neki drugi-skuplji.ja sam uvjek za skuplju varijantu da se ne misliš
20.10.2010, 22:12
luxa
2
ja trebam da uradim test na trudnocu ali u nedoumici sam koji da uzmem posto imam iskustva sa tim testicima naravno i negativnim rezulatatom osjecam se drugacije nego ikada do sad tu su simptomi od silne zelje mi se neradi ni test niti smijem doktoru jao uzas jedan sta da radim usput ovdje sam nova super ste dajete divne savjete bas mi je nekako drago kad procitam da i dans postoje ljudi koji ce te posavjetovati i pomoci bez ikakvih ocekivanja da im se usluga vrati divneste cure zene
26.10.2010, 22:37
Anoniman
Kasni mi 5 dana danas sam radila test ali je pokazao jednu crticu.Da li je moguće da je test pogriješio
26.10.2010, 22:39
bebacha
1170
naravno da je moguce a moguce je i da nije najsigurnije ti je otic ginekologu
27.10.2010, 09:05
ziki
1815
Kasni mi 11 dana, dosta simptoma imam- nabrakle grudi, od jutros i mučninine, umor i pospanost.... dan prije nego sam trebala da dabijem išla sam ko dr i na ultrazvuku nije ništa vidjela. Kakav mi test mi preporučujete( do sad nikad nisam radila test i nemam pojma na tom polju)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
27.10.2010, 09:10
taurus
3578
s obzirom da ti kasni 11 dana ako si trudna svaki test će to pokazati kupi u apoteci neki jeftiniji i uradi sa prvim jutarnjim urinom, mada ako je velika koncentracija hormona u urinu to će se pokazati i u bilo koje doba dana sretno
27.10.2010, 09:11
manuela RR
2377
Koji god sad da kupiš trebao bi pokazati trudnoću....ako si trudna
27.10.2010, 09:14
ziki
1815
Hvala, vidjeću danas sutra da uzmem neki i probam pa šta Bog da, javim rezultate.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
27.10.2010, 09:14
malena27 RR
15117
vec ti kasni 11 dana... trakica test-najjeftiniji bi mogao pokazati da li si ili ne... bez obzira na doba dana kada ces ga uraditi, jer je do sada vec velika vrijednost beta hcg hormona u urinu
... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...
<3 Ali Khan <3
27.10.2010, 10:47
Zoe
1553
Ziki no sikiriki, i ja sam bila trudna 4 sedmice pa dr nije ništa vidio na uzv jer je bilo rano Ma kupi najjeftiniji, ako bude pokazat će se, jel to kod tebe inače kasni ili ti je ko sat?
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
27.10.2010, 10:52
ziki
1815
Hvala vam na lijepim željama. Uh kod mene je svakako uglavnom je ciklus na 30 ali zna da zakasni 5-6 dana kao i da porani. Sad imam sve već poznate simptome al ne znam da li sam ih umislila ili su stvarni
27.10.2010, 10:56
Zoe
1553
Hajde ženo sretno pa da slatki Nemirko dobije seku , a može i bracu
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila. Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede. Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.
29.10.2010, 10:19
saanny982
7
Pozdrav svima, Ja imam naravno problem kao i sve ostale. Posljednju menstruaciju sam imala 18.09. i evo do danas je nema. Imala sam jake bolove u stomaku, pojačan iscjedak i bol u leđima, kao svakog trenutka bih trebala da dobijem. Međutim nista, bolovi prestaju, a menstruacije nema. Radila sam test jučer 28.10. i negativan, jel jos uvijek ima nade da sam u drugom stanju,?? Da ponovim jos jednom test?
29.10.2010, 10:23
lamama
1889
Trebaš da odeš kod ginekologa, prilčno ti kasni, a i ako nije trudnoća da se utvrdi razlog što ti kasn menstruacija, ovako nagađati nema smisla, možeš da uradiš još jedan test ali bolje idi doktoru sretno nadam se da si .