IZVORNA PORUKA: bebaa
pozdrav svima...nova sam na forumu i odma imam jedno pitanje...imam hipotireozu lijecim se vec godinu i pol i interesuje me da li je istina da su male sanse da ostanem u drugom stanju radi te bolesti...ako je istina imal kakvog lijeka...hvala
hello i dobro nam dosla..
hipotireoza i anemija su moji pratioci vec 15-tak godina.. vidjela sam da si na drugoj temi spomenula da imas i jaku anemiju uz hipotireozu.. pijem letrox za hipo a za anemiju jos uvijek nisam nasla adekvatan lijek. evo prije 2 mjeseca sam primala inekcije ferruma - jednostavno sa lijekovim i tabletama ne ide.
ove dvije bolesti su vjerovatno povezane ali svaki doktor gleda samo svoj dio - na nuklearnoj mi kazu da sam zdrava, moja doktorica i ginekolog da sam isto zdrava a ja
.. ali nejse, tvoje je pitanje hipotireoza i mogucnost zatrudnjenja.
ja sam lako zanijela oba puta - hvala dragom Bogu. moram priznati da nisam disciplinovana u pijenju lijekova kao neki: ne pijem ih ujutro na prazan stomak nego kad se sjetim u toku dana. par puta sam zaboravila popiti i onda sljedeci dan samo poduplam dozu i tako. ipak, nalazi su mi uvijek uredni i trudnoce uredne tako da sam ja bila misljenja da hipotireoza nije prepreka zacecu.. MEDJUTIM, moja prijateljica je ostala trudna tek kad je regulisala hipotireozu. jednostavno, ni jedan joj doktor nije skrenuo paznju na to koliko je to bitno ali hvala Bogu cim je to regulisala trudnoca se desila..
zato, molim te, prvo ti promjeni endoktrinologa. da ti ja sad ne pisem neka imena, vidi koga ti najvise hvale i otidji kod njega - uvijek je bolje cuti drugo misljenje. ako ti opada kosa i imas te simptome a ti pod terapijom - to znaci da ti nije dobra doza i da se neko igra doktora a ti si pokusni kunic.
ako imas nekih pitanja slobodno mi posalji PP.
puno pozdrava i srece ti zelim..