cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Stitna zlijezda

clock-img

10.06.2013, 19:47

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: bebaa

ne....ja imam hipotireozu i nema te dijete s kojom mogu tako lako smršati.....ima vec 3 mj. kako pokušavam i tamo sam na temi ali jedva nesto i to u gramima mjerim....user posted image

hm - i ja sam hipo vec 17 godina pijem letrox.. a bas mi je ostalo upecatljivo da si spominjala da imas stomak - i ja se debljam bas u tom dijelu - noge ok ali stomak ko burence.. moze li to biti do hormona stitne? bas interesantno..
a ja sam uspjela stesati dobro liniju, jednostavno sam imala neki lud tempo i spala malcice.. jos imam i Mirenu - kontala sam da cu biti ko burence ali dobro sam..
imas li problema sa anemijom? to je sve povezano..

Onaj pogled :))))

clock-img

10.06.2013, 19:54

clock-img

sara85

pencil-img

13

tahan je prženo sjeme susama i bogato je b vitaminom...imaš da ga kupiš skoro u svim tržnim centrima ili klasovim prodavnicama, košta 8km. ja sam sa ovom mješavinom thc sa 13 spustila na 5, a terapija mi je 0,25 letroksa.

clock-img

14.06.2013, 13:35

clock-img

mamaajna

pencil-img

812

IZVORNA PORUKA: D_K

ne....ja imam hipotireozu i nema te dijete s kojom mogu tako lako smršati.....ima vec 3 mj. kako pokušavam i tamo sam na temi ali jedva nesto i to u gramima mjerim....user posted image

hm - i ja sam hipo vec 17 godina pijem letrox.. a bas mi je ostalo upecatljivo da si spominjala da imas stomak - i ja se debljam bas u tom dijelu - noge ok ali stomak ko burence.. moze li to biti do hormona stitne? bas interesantno..
a ja sam uspjela stesati dobro liniju, jednostavno sam imala neki lud tempo i spala malcice.. jos imam i Mirenu - kontala sam da cu biti ko burence ali dobro sam..
imas li problema sa anemijom? to je sve povezano..

stvarno i kod mene je nekakav stomak ko ono u muskaraca sto zovu pivski,cesto me znaju pitati hocel to biti novineuser posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

clock-img

14.06.2013, 13:37

clock-img

mamaajna

pencil-img

812

IZVORNA PORUKA: Bihter

Sta je tahanuser posted image

tahan halva ili...

vidjeh sad da je sjeme user posted image

< Poruku je uredio mamaajna -- 14.6.2013 13:38:51 >

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

clock-img

15.06.2013, 21:58

clock-img

sara85

pencil-img

13

na tegli piše tačno TAHAN...smjesa je u tečnom stanju (srednje gusta)...user posted image

clock-img

15.06.2013, 22:17

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: mamaajna

stvarno i kod mene je nekakav stomak ko ono u muskaraca sto zovu pivski,cesto me znaju pitati hocel to biti novineuser posted image

isto..
da ti ne pricam scene tipa 'moze za trudnicu' user posted image user posted image a ja rodila prije 3 mjeseca user posted image user posted image

clock-img

18.06.2013, 06:51

clock-img

Bubana

pencil-img

150

Pozdrav cure user posted image
Zna li neka, kojim danima se radi kontrola stitne na DIP-u? Znam da je petkom, ali nisam sigurna za ostale dane user posted image tačnije danas i sutra user posted image

Mama sada ima dva mala mirisna cvijeta ... Asju i Dalal <3

clock-img

19.06.2013, 23:25

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: Bubana

Pozdrav cure user posted image
Zna li neka, kojim danima se radi kontrola stitne na DIP-u? Znam da je petkom, ali nisam sigurna za ostale dane user posted image tačnije danas i sutra user posted image

srijeda,četvrtak i petak....

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

15.07.2013, 13:03

clock-img

kleoopatra

pencil-img

192

dobila sam danas nalaze stitnjace rezultati su :
uTSH 3,2
FT 4 12,3
FT 3 5,4
nemami mi nikakvi granica neznam jeli ok ili nije pomozite.....

22.02.2010. Sara

clock-img

15.07.2013, 13:11

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: Bihter

Sta je tahanuser posted image

Smjesa od susama, ima se kupiti u vecim marketima ili Badem butiku.

clock-img

15.07.2013, 13:12

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

isto..
da ti ne pricam scene tipa 'moze za trudnicu' user posted image user posted image a ja rodila prije 3 mjeseca user posted image user posted image

mjeseca ili godine, odi ti do dr. nek provjeri jel sve na svom mjestu

clock-img

15.07.2013, 13:55

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: mama_alma

isto..

mjeseca, mjeseca..
to je bilo poslije drugog poroda - stomak mi je bio bas kao kod trudnice, nosila jos neko vrijeme trudnicke hlace i tunike..

clock-img

15.07.2013, 19:38

clock-img

animagical

pencil-img

5604

IZVORNA PORUKA: kleoopatra

uTSH 3,2
FT 4 12,3
FT 3 5,4

ok je user posted image

clock-img

15.07.2013, 22:48

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

uTSH 3,2
FT 4 12,3
FT 3 5,4

meni je ovo pusta želja.....ja svoje nalaze očekujem u petak pa vidjet ćemo.....user posted image

clock-img

16.07.2013, 07:53

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

isto..

mjeseca, mjeseca..
to je bilo poslije drugog poroda - stomak mi je bio bas kao kod trudnice, nosila jos neko vrijeme trudnicke hlace i tunike..

ako je tako halali, mislim znam te pa mi nije jasno šta pričaš, žena zgodna

a glede stomaka, ja kako sam se pordila pogotovo sa ovom malom nikako iz petog da izađem, hahahhhhaha

clock-img

16.07.2013, 09:00

clock-img

D_K

pencil-img

2669

a glede stomaka, ja kako sam se pordila pogotovo sa ovom malom nikako iz petog da izađem, hahahhhhaha

znas onda o cemu pricam..

sreca pa spadne sve poslije - ja sam maltene na djevojacku kilazu dosla user posted image user posted image

clock-img

18.07.2013, 14:30

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Pitanje za Sarajke koliko je kod vas pregled, uz štitne, nalaz hormona i natitijela u privatnoj režiji? Za koliko bude nalaz gotov? Nešto mi u glevi da se ovo sa antitijelima duže čeka

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

20.07.2013, 12:19

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

uTSH 3,2
FT 4 12,3
FT 3 5,4

meni je ovo pusta želja.....ja svoje nalaze očekujem u petak pa vidjet ćemo.....user posted image

user posted image user posted image user posted image evo mi se želj ispunila....spadoh čak na 4 TSH.......juče nalazi stigli...ja sam prosto iznenađena i šokirana.....terapija mi ista ostade.....
5 dana po 1 tbl. 100 letroxa
2 dana po 1,5 tbl letroxa.....ma bravo ja.....user posted image user posted image pukla sam ko sandalica.....user posted image

clock-img

31.07.2013, 11:33

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Konačno obavila kontrolu i pozitivno se iznenadila. Hormoni uredniuser posted image , jedino su antitijela visoka, jedno baš visoko (nemam kod sebe da očitam) i dr reče da je u pitanju genetika te da će najverovatnije ostat terapija za stalno, letrox 25 mg.
Nije mi Uz radila, druga dr je već bila otišla al pregledala/prepipala i smatra da se čvor smanjio.
Kontrola hormona za 2 mj, a prije toga punkciju čvora da odradim da se vidi sastav.

< Poruku je uredio ziki -- 31.7.2013 11:34:38 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

31.07.2013, 11:36

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: ziki

Konačno obavila kontrolu i pozitivno se iznenadila. Hormoni uredniuser posted image , jedino su antitijela visoka, jedno baš visoko (nemam kod sebe da očitam) i dr reče da je u pitanju genetika te da će najverovatnije ostat terapija za stalno, letrox 25 mg.
Nije mi Uz radila, druga dr je već bila otišla al pregledala/prepipala i smatra da se čvor smanjio.
Kontrola hormona za 2 mj, a prije toga punkciju čvora da odradim da se vidi sastav.

user posted image user posted image
bas sam se pitala sta je sa tvojim nalazima..
hajde dobro je..
a sa mozes za ta antitijela uraditi? postoji li mogucnost da ih dovedes u normalu ili ti je normala da su povisena user posted image user posted image .. joj recenice user posted image user posted image

clock-img

02.08.2013, 13:33

clock-img

ziki

pencil-img

1815

IZVORNA PORUKA: ziki

user posted image user posted image
bas sam se pitala sta je sa tvojim nalazima..
hajde dobro je..
a sa mozes za ta antitijela uraditi? postoji li mogucnost da ih dovedes u normalu ili ti je normala da su povisena user posted image user posted image .. joj recenice user posted image user posted image

kako je skonath nema, to je što je jer je genetika u pitanju al Bože moj, još ako Bog da da ova punkcija bude kako treba al to za jedno mjesec da malo odahnem od ovog

clock-img

02.08.2013, 13:33

clock-img

ziki

pencil-img

1815

.

clock-img

06.08.2013, 15:03

clock-img

Mamica24

pencil-img

1090

Sutra idem na uzv štitne žlijezde. Ako ne bude uvećana da lli trebam raditi hormone za svaki slučaj. I još nešto negdje na sredini vrata sa desne strane grkljana kao da mogu napipati neku malu kuglicu ili kao suza da je oblika... plaši me užas jedan!! evo cijeli dan je pipkam!!

dr me poslala da snimim štitnu zbog ove stalne gladi a i prestala sam dojiti naglo posle 16 mj pa su valjda hormoni uzburkali!!

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

clock-img

06.08.2013, 17:24

clock-img

ziki

pencil-img

1815

sve ce ti dr reć, ne izuvaj se prije vode. Kad odradis UZ vidjece se da li imas cvor i otpreilike kakav je. Pretpostavljam da ce ti dat da odradis i hormone. Al i to je obicno vađenje krvi (kojeg se ja plašim al nismo svi isti)user posted image

clock-img

07.08.2013, 07:05

clock-img

mishkica

pencil-img

-231

Kod mene je vrat ono kao podebljan, Uz je pokazao davno ostecenje stitne, od 21-e godine sam na letroxu, 75 mg ovim danim,a neddjeljom 50, hormoni vec izvjesno vrijeme uredni, antitijela povisena i to u nekim velikim mjerama tako je stalno, tsh je varirao, 20, 10, poslije poroda 0, kasnije se stabiliziralo 2, 3 stalno, ova druga 2 su uvijek uredna, hipotireoza, letrox zauvijek, i ja vrlo tesko mrsam, bas se trebam svasta odreci da bi kilo spalo, ne povezujem to s time, kod mene je i probava katastrofa, ali eto valjda bude i boljeuser posted image

M&M

Sreću čine male stvari...

Zadnji članci

article-img