Opet ja ........
Da je sudbina htjela drugacije i ja bih bila mama koja radi,ali eto nije....Jer sam bila na faxu kada sam ostala trudna i odlucila sam da se onda prvo posvetim djeci,pa onda da ponovo nastavim tamo gdje sam stala....
Sa srednjom skolom i dvoje male djece,meni se ne isplati traziti posao,jer su plate mizerne,mada sam se i javljala na par oglasa,gdje mi je plata,radno vrijeme,mjesto odgovaralo,ali nisam uspjela...Tako da razumijem i jedne i druge u potpunosti,jer sutra kada bi mi se ukazala prilika za dobar posao,ja bih je prihvatila,jer na danasnjem vremenu,bar od par markica vise, glava ne boli,naprotiv....Kome ne bi dobro dosle....
Ne bih otisla raditi samo da bih djeci priustila bilo kakve materijalne stvari,vec...iz neke moje perspektive danas, smatram da bih se mozda mogla jos bolje organizovati u svemu,jer iako sam cijeli dan sa djecom u kuci,nisam im posvecena 100%,a kada bih radila i dosla kuci,mozda(kazem mozda)bih vise cijenila vrijeme sa svojom djecom,mozda bh ga provodila efektnije i bolje nego sad...Jer i u kuci,insan sebi nadje 101-nu NEPOTREBNUobavezu,umjesto
da sjedi sasvojom djecom i uziva....Mozda bih onaj jedan sat vremena kada bih radila,puno bolje potrosila na njih,nego cijeli dan koji provedem u letu,daj ovo,daj ono,uradi ovo,uradi ono,eh ajde sad,identicno umoran,kao i majka koja radi,sjedi sa djecom,igraj se,a u mislima kontam sta mi je jos ostalo,sta jos moram da uradim,......
Ne znam,....nemojte me samo pogresno shvatiti,jer kao sto neko rece na ovu temu bi se moglo pricati i pricati,pa se nadam da necete izvuci ili pogresno protumaciti neke stvari iz mog posta,jer sam samo pokusala da budem sto kraca.....i u tom kontestu docarati sta ponekad osjecam....