cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Propisi za putovanje u HR nakon 1.jula

clock-img

06.07.2013, 21:25

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

dosta mojih poznanika otišlo...nikog nisu trkeljali...nikom nisu tražili 100 eura...
mislim da su to neki samo prenapuhali iz nekih svojih razloga...
eka se izmeu 20 i 30 minuta na Doljanima
ja idem u srijedu pa vam javim user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 6.7.2013 21:26:38 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

06.07.2013, 21:45

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Ma i ja mislim,sve je isto kao prije,samo sto su sad ljudi usli u EU,pa dok mi to svarimo...mislim moze se desiti da te neko pegla,ali desavalo se i prije.....A ko je gdje isao do sada,ici ce i od sada....

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

06.07.2013, 21:52

clock-img

Romali

pencil-img

2753

IZVORNA PORUKA: elmaL

na Doljanima su uvijek guzve, mogu misliti sad. Ima nekoliko manjih granicnih prelaza koji se mogu koristiti, sa puno manje guzve.

Kojih manjih prelaza ?? Koliko znam sada se mogu koristiti samo Doljani, Bijaca, Crveni grm..Nema vise kroz Gabelu, tj.kroz breskveuser posted image , taj je sada zatvoren za nas.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

07.07.2013, 20:23

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

IZVORNA PORUKA: Romali

IZVORNA PORUKA: elmaL

na Doljanima su uvijek guzve, mogu misliti sad. Ima nekoliko manjih granicnih prelaza koji se mogu koristiti, sa puno manje guzve.

Kojih manjih prelaza ?? Koliko znam sada se mogu koristiti samo Doljani, Bijaca, Crveni grm..Nema vise kroz Gabelu, tj.kroz breskveuser posted image , taj je sada zatvoren za nas.

i ja sam cula da vise nema onih sporednih prijelaza,a mi smo uvijek isli na taj sporedni(odmah lijevo poslije mosta u Gabeli) i to na onaj manji kroz grad Metkovic ,ne onaj veliki sto se ide kroz citavo Gabela polje.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

08.07.2013, 22:57

clock-img

Alannah

pencil-img

518

Jutros smo presli preko Doljana,guzva oko pola sata,a granicari pitali samo imate li alkohola,cigara i hrane za prijaviti.Prosli bez ikakvih problema. Zaista mislim da su novinari nasi prenapuhali citavu stvar.
I naravno nisam ponijela 100 eura po danu,niti ih je ko spominjao na granici.

clock-img

08.07.2013, 22:58

clock-img

Anoniman

Mi smo granicu presli na gran. prijelazu C. Grm. Cekali cijelih 9minuta. Niko nas ni za sto nije pitao, samo pokazali dokumente i to je to.

clock-img

09.07.2013, 00:46

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Sad mi dodje da ko prava kokoska kazem: jesam li vam rekla da je to sve novinarska patka, i to uglavnom jednog medija u BiH. user posted image

clock-img

09.07.2013, 01:47

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Je li moze majka sama sa djetetom preci preko granice?

Je li potrebna punomoc oca? Odsetala bih se do Hrvatske.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

09.07.2013, 02:03

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Odsetaces samo ako imas papir od muza za setnju.....istina, ne moraju ti ga traziti na uvid, ali mogu. user posted image

clock-img

09.07.2013, 11:17

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Odsetaces samo ako imas papir od muza za setnju.....istina, ne moraju ti ga traziti na uvid, ali mogu. user posted image

Hvala, zivjela. user posted image

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

09.07.2013, 11:55

clock-img

Anoniman

Da. imaju pravo, ali znam licno toliko zena koje su presle same sa djecom granicu, neke su imale punomoc od muza, neke ne, i nikad im nisu to trazili.

clock-img

09.07.2013, 11:56

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Da. imaju pravo, ali znam licno toliko zena koje su presle same sa djecom granicu, neke su imale punomoc od muza, neke ne, i nikad im nisu to trazili.

Znam i ja, ali nikad ne bih krenula sama s djecom bez tog papira.
Ali u meni čući legalista. user posted image

clock-img

09.07.2013, 12:10

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Znam i ja, ali nikad ne bih krenula sama s djecom bez tog papira.
Ali u meni čući legalista. user posted image

Ne bih ni ja. Ne volim se preznojavati bez veze, volim da mi je sve po PSuuser posted image

clock-img

16.07.2013, 09:08

clock-img

chuci

pencil-img

804

imam dva pitanja za iskusne

jedno pitanje na koji granični prelaz bi mogla ići ako idem na pelješac da izbjegnem prelazak 3 granice (tako mi dođe ako odem na doljane)?

drugo pitanje za hanady ili nekoga ko je upućen. kad nosim lijekove šta smijem ponijeti da nemam problema. npr paracetamol, sprejevi protiv komaraca, dalsy, prolife i sličlni probiotici, ventolin pumpica, uglavnom to nosim pa me itneresuje treba li mi dodatna dokumentacija kakva

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

16.07.2013, 09:12

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: chuci

imam dva pitanja za iskusne

jedno pitanje na koji granični prelaz bi mogla ići ako idem na pelješac da izbjegnem prelazak 3 granice (tako mi dođe ako odem na doljane)?

drugo pitanje za hanady ili nekoga ko je upućen. kad nosim lijekove šta smijem ponijeti da nemam problema. npr paracetamol, sprejevi protiv komaraca, dalsy, prolife i sličlni probiotici, ventolin pumpica, uglavnom to nosim pa me itneresuje treba li mi dodatna dokumentacija kakva

Ostaje ti jedino Svitava, što ti nikako ne savjetujem.
Mi smo nosili inhalator, ventolin i ampule dexametazona i uz to sam imala nalaz ljekara.
Mada nas uopšte nisu pitala imamo li šta od lijekova.
Paracetamol, sprej protiv ujeda, fenistil, voltaren epie, septolete - ne bih nikad ni prijavila.

< Poruku je uredio hanabanana -- 16.7.2013 9:14:47 >

clock-img

16.07.2013, 09:19

clock-img

mala86

pencil-img

2755

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Je li moze majka sama sa djetetom preci preko granice?

Je li potrebna punomoc oca? Odset_ala bih se do Hrvatske.

ja sam isla prije godinu i nesto
ma niko nas nista nije pitao,ni na ulasku ni na izlasku

jos se nasmijali malcu mislim cak sa pasos nisu ni pogledali a kamoli za muza pitali

sjeti se da smo ja i muz prelazili sa tetkino troje maloljetne djece,isli po njih jer smo imali
smrtni slucaj,nitko nista
to valjda ovisi kako je ko raspolozen

< Poruku je uredio mala86 -- 16.7.2013 9:21:15 >

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

16.07.2013, 10:03

clock-img

Alannah

pencil-img

518

[
[/quote]

Imala sam pun neseser lijekova za ne daj boze,sto za bebca,sto meni za migrenu.Niko nije ni upitao,juce sam se vratila iz Hrvatske,

Zadnji članci

article-img