Svi koji imaju dioptriju do +-4D, toplo im savjetujem da ostanu pri naocalama ili kontaktnim socivima.
29.11.2011, 08:43
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: Niina
Svi koji imaju dioptriju do +-4D, toplo im savjetujem da ostanu pri naocalama ili kontaktnim socivima.
zašto?
29.11.2011, 09:16
tweety
1407
I mene zanima??Moja je -4.
09.09.2012, 12:02
aazra
2141
Jest da nema veze s laserskim skidanjem dioptrije, ali da ne otvaram drugu temu, ustvari bila je jedna ali je zakljucana...Zanima me gdje se u Sarajevu moze izvrsiti besplatan pregled dioptrije - bila je jedna radnja u centru i u Robotu u Hrasnom ali ne znam rade li jos. Nije za mene, ali je bas hitno, pa ako neko zna.
09.09.2012, 22:05
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Evo i mene dan nakon operacije ..opsirnije pisem kad budem za par dana oki doki...
Samo da se zna kako je ovaj post napisan 28.11. prosle godine...
09.09.2012, 22:06
Visnja RR
15102
znas da sam to danas procitala ali starim pa zaboravljam...sve u svemu ne kajem se ... lijevo oko mi sad ko bombona
09.09.2012, 22:14
R&T@
5982
Bas mi je drago da si zadovoljna...to je najvaznije...
Ja ne mogu sebe zamisliti bez
09.09.2012, 22:19
sretna_mama
437
IZVORNA PORUKA: tajra
Bas mi je drago da si zadovoljna...to je najvaznije...
Ja ne mogu sebe zamisliti bez
Ni ja sebe..VOLIM IH..i ne bih nikad uzela sočiva...
09.09.2012, 22:23
Visnja RR
15102
ma ja nisam ni mogla nositi naocale jer sam veliku dioptriju imala samo na jednom oku a drugo mi je ok... svaki pokusaj nosenja naocala bi mi izazivao vrtoglavicu odnosno kad imam naocale svaki nagli pokret glavom bi mi stvarao vrtoglavcicu...pa ih nisam nosila...
09.09.2012, 22:25
sretna_mama
437
E..vidiš..to je druga stvar..
Čak nikad nisam čula za tu kombinaciju..Drago mi je da je sad ok sve.
09.09.2012, 22:50
aazra
2141
Pa dobro hoce li meni neko odgovoriti na pitanje ili ne...ja podigla temu a vi uhvatile cavrljati Znate li gdje se moze izmjeriti dioptrija po mogucnosti besplatno jer bilo je takvih mjesta ili ne ?
09.09.2012, 22:54
Visnja RR
15102
ja stvarno ne znam...
09.09.2012, 22:57
Full Moon
534
Pa ima li ta osoba knjizicu, mislim za dom zdravlja i to, a besplatno je u svim optikama, ali sad vecinom je uvjet da kao nesto kod njih kupis, ne znam u onoj optici u uniticu, fox trade, mozda kod njih ne moras nista kupiti
09.09.2012, 23:01
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: aazra
Pa dobro hoce li meni neko odgovoriti na pitanje ili ne...ja podigla temu a vi uhvatile cavrljati Znate li gdje se moze izmjeriti dioptrija po mogucnosti besplatno jer bilo je takvih mjesta ili ne ?
Halali
To "besplatno" je samo marketing...jer moras platiti 30KM, a onda, ako/kad kupis stakla oduzmu taj iznos od cijene...
09.09.2012, 23:31
škorpija
6649
Evo mene ponovo, operirala sma oči prije 1,5 godinu, dok sam provjeravala vidi činilo mi se ko da se mlo kvari, kao nije isto kao na početku itd, ali od kas dam prestala stalno škiljiti i privjeravati shvatila sam da odlično vidim . nisam se pokajala što sma skinula dioptriju i nemam zasad hvala bogu nikakvih problema
10.09.2012, 13:35
aazra
2141
Full Moon, hvala za info - ja znam da je bilo takvih pregleda ja sam recimo jednom otisla bila je neka prodavnica u Robotu, nakon pregleda su mi rekli da mi ne treba dioptrija ali nisam nista platila - e sad mm je htio vidjeti ima nekih problema, nije siguran da je do dioptrije, a mozda i jest...Pa sam htjela vidjeti ima li negdje jos takvih pregleda jer bezveze mi je platiti pregled a dioptrija ti mozda uopste ne treba
10.09.2012, 13:37
aazra
2141
IZVORNA PORUKA: škorpija
Evo mene ponovo, operirala sma oči prije 1,5 godinu, dok sam provjeravala vidi činilo mi se ko da se mlo kvari, kao nije isto kao na početku itd, ali od kas dam prestala stalno škiljiti i privjeravati shvatila sam da odlično vidim . nisam se pokajala što sma skinula dioptriju i nemam zasad hvala bogu nikakvih problema
Hajde bas mi je drago da si se toga rijesila...Gdje si radila, koliko kosta taj zahvat, na koji nacin se radi...?
24.11.2012, 13:29
lejlaze
845
zanima me od mama koje su radile lasersko skidanje dioptrije, da li je ijedna radila isto dok je dojila. ja sam se narucila na pregled. nadam se da me nece odbiti zato sto jos dojim.
24.11.2012, 17:11
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: lejlaze
zanima me od mama koje su radile lasersko skidanje dioptrije, da li je ijedna radila isto dok je dojila. ja sam se narucila na pregled. nadam se da me nece odbiti zato sto jos dojim.
odbit će te, moja prijateljica je morala odgoditi operaciju zbog dojenja
24.11.2012, 20:24
lejlaze
845
onda cu otkazati pregled.
24.11.2012, 21:19
škorpija
6649
možeš ih usput i pitati, ali njoj su rekli zbog anestezije koja se daje direktno u oko da ne može na operaciju, a poslije operacije se mora piti apaurin, stavljati antibiotske i kortiskosteriodne kapi, tako da ni zbog toga sigurno ne bi mogla na operaciju
28.03.2014, 10:23
M kao Mama
5536
možeš ih usput i pitati, ali njoj su rekli zbog anestezije koja se daje direktno u oko da ne može na operaciju, a poslije operacije se mora piti apaurin, stavljati antibiotske i kortiskosteriodne kapi, tako da ni zbog toga sigurno ne bi mogla na operaciju
ja sam konačno odlučila da idem na pregled ovih dana abd. pa da znam da li samkandidat ili ne, glavobolje moje me slomiše, iako nosim naočale, vidim malo bolje, al to nije to jer isto kao kod višnje lijevo ko je + i -, te cilinar jako veliki
škoprija boli ti anestezija u oko
28.03.2014, 18:50
Full Moon
534
skorpija, de malo detalja, najvise me zanima je li boli, i u kojoj mjeri...nazalost ja sam cula da se mnogima i vratila dioptrija, znatno manja ali opet moraju nositi naocale/lece...
28.03.2014, 20:00
vjestica
4335
moja sestra je skinula nedavno dioptriju htjela sam i ja, ali ne mogu dok dojim kaže ne boli, sve zajedno sa lijeganjem na sto, traje 10 min mjesec dana nakon toga se malo paziti, ne šminkati, kapi koristiti
29.03.2014, 19:06
henna ze
475
IZVORNA PORUKA: Full Moon
skorpija, de malo detalja, najvise me zanima je li boli, i u kojoj mjeri...nazalost ja sam cula da se mnogima i vratila dioptrija, znatno manja ali opet moraju nositi naocale/lece...
meni se vratila dioptrija i mojoj drugarici... ne boli nista