writing-img

RE: Lasersko skidanje dioptrije...

clock-img

29.11.2011, 00:04

clock-img

Niina

pencil-img

977

Svi koji imaju dioptriju do +-4D, toplo im savjetujem da ostanu pri naocalama ili kontaktnim socivima.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

clock-img

29.11.2011, 08:43

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: Niina

Svi koji imaju dioptriju do +-4D, toplo im savjetujem da ostanu pri naocalama ili kontaktnim socivima.

zašto?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

29.11.2011, 09:16

clock-img

tweety

pencil-img

1407

I mene zanima??Moja je -4.

clock-img

09.09.2012, 12:02

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Jest da nema veze s laserskim skidanjem dioptrije, ali da ne otvaram drugu temu, ustvari bila je jedna ali je zakljucana...Zanima me gdje se u Sarajevu moze izvrsiti besplatan pregled dioptrije - bila je jedna radnja u centru i u Robotu u Hrasnom ali ne znam rade li jos.
Nije za mene, ali je bas hitno, pa ako neko zna.

clock-img

09.09.2012, 22:05

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Evo i mene dan nakon operacije ..opsirnije pisem kad budem za par dana oki doki... user posted image

Samo da se zna kako je ovaj post napisan 28.11. prosle godine...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

09.09.2012, 22:06

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

znas da sam to danas procitala ali starim pa zaboravljam...sve u svemu ne kajem se ... lijevo oko mi sad ko bombona user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

09.09.2012, 22:14

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Bas mi je drago da si zadovoljna...to je najvaznije...

Ja ne mogu sebe zamisliti bez user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

09.09.2012, 22:19

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

IZVORNA PORUKA: tajra

Bas mi je drago da si zadovoljna...to je najvaznije...

Ja ne mogu sebe zamisliti bez user posted image

Ni ja sebe..VOLIM IH..i ne bih nikad uzela sočiva...

clock-img

09.09.2012, 22:23

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ma ja nisam ni mogla nositi naocale jer sam veliku dioptriju imala samo na jednom oku a drugo mi je ok... svaki pokusaj nosenja naocala bi mi izazivao vrtoglavicu odnosno kad imam naocale svaki nagli pokret glavom bi mi stvarao vrtoglavcicu...pa ih nisam nosila...

03.04.`08

clock-img

09.09.2012, 22:25

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

E..vidiš..to je druga stvar..

Čak nikad nisam čula za tu kombinaciju..Drago mi je da je sad ok sve.

clock-img

09.09.2012, 22:50

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Pa dobro hoce li meni neko odgovoriti na pitanje ili ne...ja podigla temu a vi uhvatile cavrljati user posted image
Znate li gdje se moze izmjeriti dioptrija po mogucnosti besplatno jer bilo je takvih mjesta ili ne user posted image ?

clock-img

09.09.2012, 22:54

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

ja stvarno ne znam... user posted image

03.04.`08

clock-img

09.09.2012, 22:57

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

Pa ima li ta osoba knjizicu, mislim za dom zdravlja i to, a besplatno je u svim optikama, ali sad vecinom je uvjet da kao nesto kod njih kupis, ne znam u onoj optici u uniticu, fox trade, mozda kod njih ne moras nista kupitiuser posted image

clock-img

09.09.2012, 23:01

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: aazra

Pa dobro hoce li meni neko odgovoriti na pitanje ili ne...ja podigla temu a vi uhvatile cavrljati user posted image
Znate li gdje se moze izmjeriti dioptrija po mogucnosti besplatno jer bilo je takvih mjesta ili ne user posted image ?

Halaliuser posted image

To "besplatno" je samo marketing...jer moras platiti 30KM, a onda, ako/kad kupis stakla oduzmu taj iznos od cijene...

clock-img

09.09.2012, 23:31

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Evo mene ponovo, operirala sma oči prije 1,5 godinu, dok sam provjeravala vidi činilo mi se ko da se mlo kvari, kao nije isto kao na početku itd, ali od kas dam prestala stalno škiljiti i privjeravati shvatila sam da odlično vidimuser posted image . nisam se pokajala što sma skinula dioptriju i nemam zasad hvala bogu nikakvih problema

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

10.09.2012, 13:35

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Full Moon, hvala za info - ja znam da je bilo takvih pregleda ja sam recimo jednom otisla bila je neka prodavnica u Robotu, nakon pregleda su mi rekli da mi ne treba dioptrija ali nisam nista platila - e sad mm je htio vidjeti ima nekih problema, nije siguran da je do dioptrije, a mozda i jest...Pa sam htjela vidjeti ima li negdje jos takvih pregleda jer bezveze mi je platiti pregled a dioptrija ti mozda uopste ne treba user posted image

clock-img

10.09.2012, 13:37

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: škorpija

Evo mene ponovo, operirala sma oči prije 1,5 godinu, dok sam provjeravala vidi činilo mi se ko da se mlo kvari, kao nije isto kao na početku itd, ali od kas dam prestala stalno škiljiti i privjeravati shvatila sam da odlično vidimuser posted image . nisam se pokajala što sma skinula dioptriju i nemam zasad hvala bogu nikakvih problema

Hajde bas mi je drago da si se toga rijesila...Gdje si radila, koliko kosta taj zahvat, na koji nacin se radi...?

clock-img

24.11.2012, 13:29

clock-img

lejlaze

pencil-img

845

zanima me od mama koje su radile lasersko skidanje dioptrije, da li je ijedna radila isto dok je dojila. ja sam se narucila na pregled. nadam se da me nece odbiti zato sto jos dojim. 

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

clock-img

24.11.2012, 17:11

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: lejlaze

zanima me od mama koje su radile lasersko skidanje dioptrije, da li je ijedna radila isto dok je dojila. ja sam se narucila na pregled. nadam se da me nece odbiti zato sto jos dojim. 

odbit će te, moja prijateljica je morala odgoditi operaciju zbog dojenja

clock-img

24.11.2012, 20:24

clock-img

lejlaze

pencil-img

845

onda cu otkazati pregled. user posted image

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

clock-img

24.11.2012, 21:19

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

možeš ih usput i pitati, ali njoj su rekli zbog anestezije koja se daje direktno u oko da ne može na operaciju, a poslije operacije se mora piti apaurin, stavljati antibiotske i kortiskosteriodne kapi, tako da ni zbog toga sigurno ne bi mogla na operaciju

clock-img

28.03.2014, 10:23

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

možeš ih usput i pitati, ali njoj su rekli zbog anestezije koja se daje direktno u oko da ne može na operaciju, a poslije operacije se mora piti apaurin, stavljati antibiotske i kortiskosteriodne kapi, tako da ni zbog toga sigurno ne bi mogla na operaciju

ja sam konačno odlučila da idem na pregled ovih dana abd. pa da znam da li samkandidat ili ne, glavobolje moje me slomiše, iako nosim naočale, vidim malo bolje, al to nije to jer isto kao kod višnje lijevo ko je + i -, te cilinar jako veliki

škoprija boli ti anestezija u oko

clock-img

28.03.2014, 18:50

clock-img

Full Moon

pencil-img

534

skorpija, de malo detalja, najvise me zanima je li boli, i u kojoj mjeri...nazalost ja sam cula da se mnogima i vratila dioptrija, znatno manja ali opet moraju nositi naocale/lece...

clock-img

28.03.2014, 20:00

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

moja sestra je skinula nedavno dioptriju
htjela sam i ja, ali ne mogu dok dojim
kaže ne boli, sve zajedno sa lijeganjem na sto, traje 10 min
mjesec dana nakon toga se malo paziti, ne šminkati, kapi koristiti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

29.03.2014, 19:06

clock-img

henna ze

pencil-img

475

IZVORNA PORUKA: Full Moon

skorpija, de malo detalja, najvise me zanima je li boli, i u kojoj mjeri...nazalost ja sam cula da se mnogima i vratila dioptrija, znatno manja ali opet moraju nositi naocale/lece...

meni se vratila dioptrija i mojoj drugarici...
ne boli nista

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

Zadnji članci

article-img