IZVORNA PORUKA: NEUTJEŠNA
Još da dodam DIJAGNOZA
Sterilitas primaria nuptialis, PCO, Susp adnexitis chr bill.
Op: Laparascopio.Driling
Persuflatio tubarum cum undigo carmin.
I ovo piše na ot.pismu.
Ma da, čim ti je Mašić radio driling, to je PCOS. Što se tiče patohistoloskog, on ne postoji, jer nisu ništa vadili i nemaju šta poslati na dijagnozu. Samo su propuhali jajovode i izbušili folikule. Ja sam otišla 11 dan nakon operacije na vadenje konaca. Nisam se najavila i Masića nije bilo pa ih je izvadila dr. Gutić, a na kontrolu nisam išla niti planiram, jer ću svakako ići kod svoje doktorice, tako da mi je to suvišno.
Ne znam je li tebi Mašić preporučio da ti tvoj dok. u domu zdravlja propiše klomifen nakon prvog menzesa...? Meni jeste i ja imam termin 28. kod svoje dok.
Prvi menzes moze kasniti dok organizam dode sebi, jer je to veliki šok. Meni je dosao 43 dc.
E sad, ja sam na svoju ruku počela piti siofor, jer su veče sanse u kombinovanoj terapiji siofor- klomifen, pa da malo pripremim tijelo. Izgleda da nam je ista situacija
![user posted image](http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif)
Samo me cudi kako prije nisi znala da imaš PCOS? I kako nisi znala da ideš na driling jajnik?
Ne sjećam se stvarno u kojoj sam sobi bila, negdje na sredini hodnika..iza moje su bile još tri sobe, i do prozora krevet.
Na tvom otpusnom piše da trebaš piti...nesto...jos par dana a meni to nisu dali. Ne znam za sta ti je taj lijek.
Ne bih da zvučim pesimistično, i da te obeshrabrim, ali cinjenica je da PCOS-u nema lijeka i jajnici se vrate na staro za 6. mjeseci do godinu ako je driling uraden kvalitetno. Zato je meni Mašić preporučio klomifen, kako bismo povečali sanse za začeće. Ja bih, ako smijem, preporučila tebi, da se konsultuješ sa svojim dok. da i on tebi propise istu terapiju.
< Poruku je uredio brzamala -- 19.1.2010 16:54:46 >