Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodan . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.
Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolno
hvala ti puno,potpuno si me rasteretila pogotovo kad si rekla da ti je jedan jajovod bio teze prohodan....HVALA....ne znam sta bih ti rekla.HSg cu raditi u Somboru u bolnici.Nadam se da ce to biti dovoljno.MM treba da operise varikokelu.Pa se nadamo da cemo posle toga moci da napravimo ili .Jos jedno HVALA.Zelim ti sve najbolje.Imas li ti bebicu ili si i dalje trudilica?
25.02.2009, 16:03
schmeteling
64
"Drage moje!" Evo i ja se jedva nakani javiti,napokon. Ja imam dosta pitanja,....? Draga Lilly nekako si mi olakasala,ali ne skroz,jer sam svasta prosla,pa me strah svega. Ovako;prije godinu dana sam zanijela van maternice,pa su me operisali laparaskopijom,ali nije to nista koliko me pogodilo ovo drugo. Sto sam saznala tek nakon godinu dana od operacije i to me jako pogodilo. Kad su me operirali odstranili su mi desni jajovod pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti,pa mi preostaje samo vjestacka oplodnja,a ja na to nisam spremna. Pa sam isla na propuhivanje jajnika,tj.hidrotubacija ili tako nekako. I nadam se i borim se i dajem sve od sebe da dobijemo bebu i da budem napokon sretna! Sad ce 30.marta pune dvije godine kako smo u braku,samo nas dvoje. Valjda ce biti ako Bog da! Lijep pozdrav svima vama! I svu srecu vam zelim!
25.02.2009, 16:09
sarah
545
IZVORNA PORUKA: schmeteling
pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti
A odkud znas da ce ti i lijevi odstraniti? Koliko znam, da bi zena zatrudnila dovoljno je da ima jedan zdrav jajnik i jajovod.
25.02.2009, 22:46
Lilly
509
Schmeteling, nemoj o tome razmisljati da ce ti odstaniti i drugi jajovod, misli pozitivno. Sarah je potpuno u pravu. Dovoljan ti je jedan jajovod i jedan jajnik da dode do trudnoce. Ako ce te nesto utjesiti; imam jednu prijateljicu koja je nakon vanmatericne i odstanjenog jajovoda zatrudnila sa trojkama ....Zamisli, jedan jajnik, jedan jajovod, bez stimulacije i trojke Zato, glavu gore, samo opusteno i sluti dobro ...
Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodan . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.
Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolno
Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni
26.02.2009, 15:29
schmeteling
64
Drage moje! Hvala vam puno i drago mi je kad mi tako lijepo ohrabrenje dajete,jos jednom hvala vam! Makice,nista se nemoj sikirati,jer sam prosla kroz to i meni su to radili ali pod anestezijom i nista nisam osjetila,nakon 15 min. ja sam se probudila kao da nista nije bilo nisam osjecala ni mrvicu bola . Daj mi reci jel imas ti djece?I koliko si dugo u braku? Zelim ti puno srece!
26.02.2009, 15:35
Makica29
70
Hvala Schmeteling na ohrabrenju. I ja sam kao i ti dvije godine u braku i jos uvijek bez djece Valjda cemo i jednom docekati svoje male Sretno i tebi i svim curama koje se spremaju na hsg i laparoskopiju
26.02.2009, 19:20
Lilly
509
Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni
Ne, kod mene su oba jajovoda prohodna s tim da kroz jedan jajovod kontrast prolazi nesto sporije, s toga je dijagnosticirano da je otezano prohodan (malo izvijugan). Prolaznost drugog jajovoda je sasvim uredna. E sad, za taj otezano prohodan jajovod, doktor je misljenja da to nema nikakve veze jer jajovod i dalje obavlja svoju funkciju.
drage moje evo da vam se javim da se uspjesno oporavljam poslije laparo.sve je proslo ok!dr.je prezadovoljna kako je sve uradjeno i sad se samo nadati da ce ubrzo doci !!!!sve je super poslo,i vec cetvrti dan nakon op.ja se osjecam super!jos malo boli,ali nista strasno!
26.02.2009, 19:26
nella
2402
i samo jos da se puno,puno zahvalim svima koje su mi cuvale fige da sve dobro prodje!!!svima koje ceka laparo.zelim puno srece i samo da znate nije tako strasno!sretno svima!
26.02.2009, 19:33
mamy Sabina
1553
Čestitke nella! Sad vibramo i navijamo za
26.02.2009, 20:28
emy
288
Nella cestitam Zelim ti sto brzi oporavak i da sto prije ugledate svoje Puno srece od
27.02.2009, 10:58
Makica29
70
Lilly hvala ti na pojasnjenju
Nela zelim ti brz oporavak i da nam sto prije budes sretna
< Poruku je uredio Makica29 -- 27.2.2009 11:00:47 >
27.02.2009, 11:15
nella
2402
hvala makice od srca!i ja tebi zelim puno srece!
28.02.2009, 15:13
babygirl
2398
evo mene. proslo 11 dana od operacije. fino su me sredili, ostali su i jajnici i jajovodi. ali morala je biti klasicna op, a ne laparaskopija.polako se oporavljem. puno srece svima. prezadovoljna sam i doktorima i sestrama na GAK-u.
sto se tice ove vanmatericne , mojoj rodici je odstranjen dio jajovoda prije 3 godine bas zbog toga, a drugi joj je jajnik bio i policistican. sad je trudna s drugim djetetom. zato , glavu gore.
28.02.2009, 17:25
nella
2402
babygirl drago mi je da si se javila,i da je sve super proslo!!!cuvaj se i sretno!
28.02.2009, 21:02
Marijanica
6
Pitanje jedno ako mi netko može dati informaciju ... Čula sam za dr. Jadranku Dizdarević da je dobra sa laparoskopijom, i moj dr. mi je nju preporučio! Zna li iko išta vezano za nju i kolika je cijena toga uopće kod nje ??? Ovdje kada sam čitala vidim ogromne razlike u cijenama pa sad ne znam ništa ...
28.02.2009, 21:17
vjestica
4335
za Jadranku Dizdarević ti ne znam, a ni koje cijene spominješ? ako si osigurana ne plaćaš ništa ni laparoskopiju, ni ležanje u bolnici ni terapiju
28.02.2009, 21:21
Marijanica
6
E vidiš to je ono što ni ja baš ne znam detalje, znam da ona ima privatno ordinaciju a pitala sam za cijenu kada radiš laparoskopiju ... Sorry ako me ne možete baš razumjeti ali ne znam ništa više ...
28.02.2009, 21:23
vjestica
4335
ne znam kakve su cijene kod nje privatno, ali laparoskopiju svejedno ne možeš uraditi privatno, jer je to operativni zahvat
28.02.2009, 21:25
Marijanica
6
Aha ... a ako nisam osigurana koliko to košta ??? No sad, jesam osigurana ali sam iz srednjobosanskog kantona a to trebam radit u Sarajevo pa mislim da mi ne vrijedi jer je drugo kanton ... mislim da moram sve platiti!
28.02.2009, 21:27
vjestica
4335
e to ti ne znam valjda će se javiti neka forumašica koja zna kako je kad dolaziš iz drugog kantona
28.02.2009, 21:28
Marijanica
6
OK, svejedno hvala ... nadam se da će mi neko moći odgovoriti ...