cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Laparaskopija

clock-img

25.02.2009, 10:50

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodanuser posted image . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.

Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolnouser posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 25.2.2009 10:54:04 >

...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

clock-img

25.02.2009, 11:58

clock-img

boje

pencil-img

9

hvala ti puno,potpuno si me rasteretila pogotovo kad si rekla da ti je jedan jajovod bio teze prohodan....HVALA....ne znam sta bih ti rekla.HSg cu raditi u Somboru u bolnici.Nadam se da ce to biti dovoljno.MM treba da operise varikokelu.Pa se nadamo da cemo posle toga moci da napravimo user posted image ili user posted image user posted image .Jos jedno HVALA.Zelim ti sve najbolje.Imas li ti bebicu ili si i dalje trudilica?

clock-img

25.02.2009, 16:03

clock-img

schmeteling

pencil-img

64

"Drage moje!"
Evo i ja se jedva nakani javiti,napokon.
Ja imam dosta pitanja,....?
Draga Lilly nekako si mi olakasala,ali ne skroz,jer sam svasta prosla,pa me strah svega.
Ovako;prije godinu dana sam zanijela van maternice,pa su me operisali laparaskopijom,ali nije to nista koliko me pogodilo ovo drugo.
Sto sam saznala tek nakon godinu dana od operacije i to me jako pogodilo.
Kad su me operirali odstranili su mi desni jajovod pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti,pa mi preostaje samo vjestacka oplodnja,a ja na to nisam spremna.
Pa sam isla na propuhivanje jajnika,tj.hidrotubacija ili tako nekako.
I nadam se i borim se i dajem sve od sebe da dobijemo bebu i da budem napokon sretna!
Sad ce 30.marta pune dvije godine kako smo u braku,samo nas dvoje.
Valjda ce biti ako Bog da!
Lijep pozdrav svima vama!
I svu srecu vam zelim! 

clock-img

25.02.2009, 16:09

clock-img

sarah

pencil-img

545

IZVORNA PORUKA: schmeteling

pa me sad strah da ce mi se isto desiti i da ce mi i lijevi odstraniti

A odkud znas da ce ti i lijevi odstraniti?
Koliko znam, da bi zena zatrudnila dovoljno je da ima jedan zdrav jajnik i jajovod.

clock-img

25.02.2009, 22:46

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Schmeteling, nemoj o tome razmisljati da ce ti odstaniti i drugi jajovod, misli pozitivno. Sarah je potpuno u pravu. Dovoljan ti je jedan jajovod i jedan jajnik da dode do trudnoce. Ako ce te nesto utjesiti; imam jednu prijateljicu koja je nakon vanmatericne i odstanjenog jajovoda zatrudnila sa trojkamauser posted image ....Zamisli, jedan jajnik, jedan jajovod, bez stimulacije i trojkeuser posted image Zato, glavu gore, samo opusteno i sluti dobrouser posted image ...

Boje, sretno na hsg-u i javi nam kako je proslouser posted image

...............(_/....

clock-img

26.02.2009, 12:00

clock-img

sarah

pencil-img

545

Hvala svima na podrsci za laparaskopiju.

Nadam se da ce sve biti ok.

Pocela sam odbrojavati dane do termina...

clock-img

26.02.2009, 14:06

clock-img

Makica29

pencil-img

70

IZVORNA PORUKA: Lilly

Ja sam radila privatno bez anestezije. Nije nista strasno, vise neugodno i kratko traje. Stvarno me nista nije bolilo - ne mogu to definisati kao bol iako mi je jedan jajovod otezano prohodan ali prohodanuser posted image . Poslije sam radila laparo. i nalaz je potpuno isti kao kod hsg-a, jedino sto se laparo. radi pod anestezijom.

Gdje radis? Zelim ti sve najbolje i da prode bezbolnouser posted image

Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni user posted image

clock-img

26.02.2009, 15:29

clock-img

schmeteling

pencil-img

64

Drage moje!
Hvala vam puno i drago mi je kad mi tako lijepo ohrabrenje dajete,jos jednom hvala vam!
Makice,nista se nemoj sikirati,jer sam prosla kroz to i meni su to radili ali pod anestezijom i nista nisam osjetila,nakon 15 min. ja sam se probudila kao da nista nije bilo nisam osjecala ni mrvicu bolauser posted image user posted image .
Daj mi reci jel imas ti djece?I koliko si dugo u braku?
Zelim ti puno srece!

clock-img

26.02.2009, 15:35

clock-img

Makica29

pencil-img

70

Hvala Schmeteling na ohrabrenju. I ja sam kao i ti dvije godine u braku i jos uvijek bez djece user posted image
Valjda cemo i jednom docekati svoje male user posted image  Sretno i tebi i svim curama koje se spremaju na hsg i laparoskopiju

clock-img

26.02.2009, 19:20

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Lilly sad sam malo zbunjena .. kazes da ti je ista dijagnoza nakon laparo kao i nakon hsg-a .. jel to znaci da nisu uspjeli s laparoskopijom odcepiti jajovode da budu potpuno prohodni

Ne, kod mene su oba jajovoda prohodna s tim da kroz jedan jajovod kontrast prolazi nesto sporije, s toga je dijagnosticirano da je otezano prohodan (malo izvijugan). Prolaznost drugog jajovoda je sasvim uredna. E sad, za taj otezano prohodan jajovod, doktor je misljenja da to nema nikakve veze jer jajovod i dalje obavlja svoju funkciju.

...............(_/....

clock-img

26.02.2009, 19:24

clock-img

nella

pencil-img

2402

drage moje evo da vam se javim da se uspjesno oporavljam poslije laparo.sve je proslo ok!dr.je prezadovoljna kako je sve uradjeno i sad se samo nadati da ce ubrzo doci user posted image !!!!sve je super poslo,i vec cetvrti dan nakon op.ja se osjecam super!jos malo boli,ali nista strasno!

sve ce se ovo jednom zvati juce

clock-img

26.02.2009, 19:26

clock-img

nella

pencil-img

2402

i samo jos da se puno,puno zahvalim svima koje su mi cuvale fige da sve dobro prodje!!!svima koje ceka laparo.zelim puno srece i samo da znate nije tako strasno!sretno svima!user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.02.2009, 19:33

clock-img

mamy Sabina

pencil-img

1553

Čestitke nella!user posted image user posted image user posted image Sad vibramo i navijamo za user posted image

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

clock-img

26.02.2009, 20:28

clock-img

emy

pencil-img

288

Nella cestitam user posted image
Zelim ti sto brzi oporavak i da sto prije ugledate svoje user posted image user posted image
Puno srece od user posted image

clock-img

27.02.2009, 10:58

clock-img

Makica29

pencil-img

70

Lilly hvala ti na pojasnjenju user posted image

Nela zelim ti brz oporavak i da nam sto prije budes sretna user posted image

< Poruku je uredio Makica29 -- 27.2.2009 11:00:47 >

clock-img

27.02.2009, 11:15

clock-img

nella

pencil-img

2402

hvala makice od srca!i ja tebi zelim puno srece!

clock-img

28.02.2009, 15:13

clock-img

babygirl

pencil-img

2398

evo mene. proslo 11 dana od operacije. fino su me sredili, ostali su i jajnici i jajovodi.  ali morala je biti klasicna op, a ne laparaskopija.polako se oporavljem. puno srece svima. prezadovoljna sam i doktorima i sestrama na GAK-u.

sto se tice ove vanmatericne , mojoj rodici je odstranjen dio jajovoda prije 3 godine bas zbog toga, a drugi joj je jajnik bio i policistican. sad je trudna s drugim djetetom. zato , glavu gore.

clock-img

28.02.2009, 17:25

clock-img

nella

pencil-img

2402

babygirl drago mi je da si se javila,i da je sve super proslo!!!cuvaj se i sretno!user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.02.2009, 21:02

clock-img

Marijanica

pencil-img

6

Pitanje jedno ako mi netko može dati informaciju ... Čula sam za dr. Jadranku Dizdarević da je dobra sa laparoskopijom, i moj dr. mi je nju preporučio! Zna li iko išta vezano za nju i kolika je cijena toga uopće kod nje ??? Ovdje kada sam čitala vidim ogromne razlike u cijenama pa sad ne znam ništa ...

clock-img

28.02.2009, 21:17

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

za Jadranku Dizdarević ti ne znam, a ni koje cijene spominješ?
ako si osigurana ne plaćaš ništa ni laparoskopiju, ni ležanje u bolnici ni terapiju

clock-img

28.02.2009, 21:21

clock-img

Marijanica

pencil-img

6

E vidiš to je ono što ni ja baš ne znam detalje, znam da ona ima privatno ordinaciju  a pitala sam za cijenu kada radiš laparoskopiju ... Sorry ako me ne možete baš razumjeti ali ne znam ništa više user posted image ...

clock-img

28.02.2009, 21:23

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

ne znam kakve su cijene kod nje privatno, ali laparoskopiju svejedno ne možeš uraditi privatno, jer je to operativni zahvat

clock-img

28.02.2009, 21:25

clock-img

Marijanica

pencil-img

6

Aha ... a ako nisam osigurana koliko to košta ??? No sad, jesam osigurana ali sam iz srednjobosanskog kantona a to trebam radit u Sarajevo pa mislim da mi ne vrijedi jer je drugo kanton ... mislim da moram sve platiti!

clock-img

28.02.2009, 21:27

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

e to ti ne znam
valjda će se javiti neka forumašica koja zna kako je kad dolaziš iz drugog kantona

clock-img

28.02.2009, 21:28

clock-img

Marijanica

pencil-img

6

OK, svejedno hvala ... nadam se da će mi neko moći odgovoriti ...

Zadnji članci

article-img